11 Февруари, 2018 19:56 5 032 16

Пенчев: Ако има предприемачи, заплатите ще се повишават

  • пенчев-
  • заплати-
  • работници

„Издънка” – така бизнесменът Ивайло Пенчев определи изказването си, че заплата от 800 лв. в България в момента не съществува. Той стана обект на критики и подигравки, след като потребители в социалните мрежи показаха обяви, от които се разбира, че в собствената му фирма се предлагат именно подобни по размер възнаграждения.

По bTV той заяви, че след случая е събрал информация за „Уолтопия” и вече знае, че средната заплата е 1860 лв., а под 800 получават чистачките в един от заводите. „Доходите нарастват по една единствена причина – защото има търсене на работници. Заплатите са нараснали много, в „Уолтопия” за 5 години са нараснали два пъти”, подчерта Пенчев.

Според него „България става все по-добро място за живеене и работене”, а заплатите не мърдат само там, където няма предприемачи и в държавните институции („Там не трябва да растат, трябва да ги съкращават”).

Бизнесменът коментира темата с модерното робство във ферми в Западна Европа, като посочи, че ако спрямо работниците не е приложено насилие, то те могат винаги да си тръгнал, ако условията на труд са лоши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патриот

    27 3 Отговор
    Тук съм съгласен с него - в България няма предприемачи, няма и заплатодатели. Има само работодатели.
    А и къде намериха заплата 800лв - може да има 799, може 801, ама човека казал точно за 800.
    Средната заплата добре, че е 1860, ама кат 2-3 взимат по 10-15 хиляди и останалите 900-1000 пак може да се докара. За това средна заплата е доста разтегливо понятие.
  • 3 профТрънков

    51 10 Отговор
    Докога ще търпим този тъпир?!! - робите в Англия не могат да си тръгнат когато пожелаят - защото всичките им документи са отнети от английският робовладелец!!! - ама плешивия тъпир от къде да знае!!! - заплатите във Варна и Бургас за висшисти със стаж не надхвърлят 750 лв. февруари 2018г. - на складови работници с компютърна грамотност и задължителна правоспособност за мотокар и бус и минимум 5 г. стаж като такъв не надхвърлят 680 лв....при 6 дневна раб.седмица по мин. 11 часа на ден!!!! Нека дебила замълчи!

    Коментиран от #7

  • 4 123

    37 6 Отговор
    Изложи се бе Пенчев!Скрий се някъде!
  • 5 НЕразбирач

    32 3 Отговор
    Абе, тоя ли беше нещо за... "мъж на годината"?!
    Кои идиоти правят подобна номинация, питам аз?

    Коментиран от #9

  • 6 Тико

    35 3 Отговор
    Лъже плешивеца в Летница му единя завод и със сигурност не вземат толкоз даже конструктори те !
  • 7 Патриот

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "профТрънков":

    ... но пък квадрат на жилище струва 1000 евро.
    Къде са от НОВ ДОМ 1 за коментират?

    В Летница програмистите взимат по 1000 лева... ако ги има.
    Имаше едно интервю с него. Аз го гледах в "тубата".
  • 8 гост

    17 4 Отговор
    на кой свят и в коя реалност живее тоя келеш?!!!!

    Коментиран от #16

  • 9 55667

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "НЕразбирач":

    Този е копие на един к..ут който познавах към 89-90г, беше най-отвратителното и нагло лъжливо л..но което съм срещал
  • 10 Serj

    11 3 Отговор
    Най-накрая се намери по-голям лъжец от тиквоча.
  • 11 Гого

    6 3 Отговор
    Във България няма предприемачи има само робовладетели!
  • 12 Гостът

    6 3 Отговор
    Чие протеже е този тиквоч и кой му разрешава да говори глупости,кои са тези пропаднали журналисти които му взимат интервюта,само за да изкарат някой лев.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 синковеца

    3 3 Отговор
    ама то затова сме на тоя хал, понеже предприемачите като него ни се качват на гърба и тъпчат, подпомогнати от партийни "бизнесмени", които са произлезли от престъпните групировки, създадени от държавна сигурност, която трябваше да пази народа! кефи ли ви дългото ми правилно написано изреченийце? :) сигурен съм, че тоя плешивко не може да състави такова изречение... нито пък служител на дс :) мдам :P и биха допуснали куп грешки, понеже са неуки самонадеяни тъпири
  • 15 Додо

    1 0 Отговор
    Г-н Пенчев, доста хитър начин да привлечете работна ръка. Дано вземете повече хора, че повечето в Лидъл пазаруват само макарони, картофи и хляб.
  • 16 Америка

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Произвежда стока, която продава само на външни пазари, където населението е заможно и платежоспособно и има време и средства за спорт и забавления и не се храни само с хляб и кисело мляко.