13 Февруари, 2018 12:51 4 424 6

Петролът на Венецуела пресъхва

  • венецуела-
  • петрол-
  • нефт-
  • добив

Петролът на Венецуела пресъхва. Причината е икономическата криза, в която е изпаднала латиноамериканската страна, отбелязва Си Ен Ен.

Месечният доклад на ОПЕК показва, че Венецуела е добивала по 1.6 млн. барела петрол на ден през последния месец. Това е спад от 20% на годишна база.

По този начин Каракас записа най-ниското си ниво от близо 30 години насам.

Венецуела е страната с най-големи петролни залежи в света, като през последното десетилетие зависимостта на местната икономика от черното злато се повиши значително.

Износът на суров петрол оформя цели 95% от общия износ на страната. С други думи, Венецуела няма друг източник на приходи в чуждестранна валута. Спадът на добива обрича популисткото управление на президента Николас Мадуро да набира свежи финанси.

Пресъхването на петрола е породено от ширещата се корупция, остарялата инфраструктура и сериозната дългова криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мордор

    28 27 Отговор
    Скоро и в РОБСИЯ!
  • 2 Тръмп

    29 16 Отговор
    Русия върви по този път!Пътят на комунизма е глад и мизерия за разлика от Партийната върхушка около Вожда Путин!
  • 3 гост

    17 7 Отговор
    Това за държавата с най-големи запаси е малко стара информация отпреди 5-6 години . След шистовата революция страната с най-големи запаси е САЩ , а до края на годината ще е и най-големият производител , което е още по-зле за Венецуела , щото там продаваше най-много преди !
  • 4 antimediator

    8 6 Отговор
    ,,Приятелите,, на Русия постигнаха нови още по-добри резултати.
  • 5 Уго Чавес

    2 5 Отговор
    Венецуела е в стагнация,защото американците я вкараха в спиралата на дълговете,от която трудно ще излезе.И въпреки ,че е богата на петрол,тя не може да покрива плащанията си към МВФ поради големите лихви по кредитите,което беше и целта на международната банка.И точно поради това,че е една от най-богатите страни на петрол,беше доведена до това състояние,за да могат големите корпорации да завземат петролните залежи.Затова и беше убит Уго Чавес-героя на латинска Америка!Той не се продаде на американците и беше отровен подло.Мадуро не можа да се справи с проблемите и нещата дойдоха до тук.Той търси нови заеми,но това го натиква още повече в спиралата на дълговете!

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уго Чавес":

    това е в резултат на дружбата му с Русия и Путлер...краде и лъже точно като Путин...в съчетание с ком/соц некадърност резултата е винаги един...пълен крах