5 Март, 2018 20:56 3 109 0

Никой няма изгода от търговска война

  • ес-
  • сащ-
  • търговия-
  • война
Никой няма изгода от търговска война - 1
Снимка: Shutterstock

Германия продължава да бъде „за” това да има свободен пазар и интензивни икономически отношения между Европейския Съюз и САЩ. Търговска война не би могла да бъде в ничий интереси. „Не искам да давам оценка на това дали сме близко до такава или далеч. Само мога да кажа, че подобна война не е нито в интересите на Германия, нито в интересите на ЕС, нито в интересите на САЩ. Ние сме убедени в това. Ако се стигне до такава най-потърпевши от нея ще бъдат работодателите, служителите и потребителите от двете страни на Атлантическия океан”, каза говорителят на германското правителство Щефан Зайберт

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръм обеща да въведе мито върху вноса на автомобили от държави от ЕС, ако евросъюзът продължи да повишава митата върху продукция идваща от американски компании. До ситуацията се стигна след като американският президент въведе мита върху вноса в САЩ на стомана и алуминий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА