3 Април, 2018 17:37 4 074 0

Код: Дигитална индустрия в България

  • иец-
  • изложение

Нашият нов колега – коботът, „заработи“ в i-smart фабриката на бъдещето в Интер Експо Център

Код: Дигитална индустрия в България - 1

В ерата на „умните“ технологии дигитализацията е ключовият фактор за развитието на индустрията, а международното специализирано изложение MachTech&InnoTech Expo събира на едно място технологичните гиганти в бранша. Това е единственият форум в България за машини и технологии в металообработката и служи за барометър на технологичното развитие както на металургията, така и на всички сектори в икономиката.

Изключителен интерес от професионалистите в бранша- над 4000 специализирани посетители пристигнаха от 26 до 29 март на MachTech&InnoTech Expo. Около 50% ръст в посещенията тази година отчитат организаторите от Интер Експо Център. MachTech&InnoTech Expo 2018 запази своята лидерска позиция и устойчив ръст на изложителите, площите и посетителите. Близо 80% от изложителите са на мнение, че ще участват и следващата година. 70% от фирмите на колективния австрийски щанд също са доволни от клиентите, с които са се срещнали, съобщиха от Австрийското посолство.

„Много добрите посещения от специалисти са причина да се включим и в следващото издание на MachTech&InnoTech Expo”, каза Милена Кацарска, мениджър продажби на Тrumpf, България. Компанията е водеща в листовата обработка и в топ пет в света в индустриалното машиностроене. Но преди всичко участието е имидж за бранд като Trumpf, коментира Кацарска. Това е доказателство за високото признание на индустрията за MachTech&InnoTech Expo, което продължава да се развива с бързи темпове.

С по-голям щанд тази година участва и българската компания Euromarket. Доволни сме от посещенията и със сигурност ще участваме и следващата година, категоричен бе мениджър “Mетал” Добромир Петков.

И технологични гиганти като Fanuc и Yaskawa ще покажат своите най-нови решения в Интер Експо Център и през 2019 г.

Предпочитаното изложение

Неслучайно, заради добрата организация, присъствието на най-добрите технологични компании, доброто местоположение, MachTech&InnoTech Expo става предпочитаното изложение, на което водещите световни компании се представят, за да покажат своите постижения на бизнеса в България.

Код: Дигитална индустрия в България

Най-новите продукти и иновативни решения на над 150 водещи световни компании в сектора като Fanuc, Кuka, Yaskawa, Mazak, Kawasaki, Trumpf бяха представени чрез техните български и регионални представителства. Освен от България, участваха и фирми от Полша, Унгария, Китай, Италия, Турция, Швеция, Румъния, Израел. За първа година в изложението участват големи български производители като Раис, Ваптех, Ай Ес Ел Фотоникс.

Изключително разнообразие от инструменти, машини и технологии в машиностроенето и металургията видяха посетителите от 26 до 29 март в Интер Експо Център. Най-голям интерес предизвикваха мобилните индустриални роботи и колаборативните роботи. Специални сензори предупреждават за доближаване на човек или обект. Колаборативните роботи са създадени да работят с хора и реагират на допир, работйки редом с хората. На тези предимства наблягаха и компаниите в своите презентациии в рамките на съпътстващата програма.

Представете си различен модел фабрика - абсолютна чистота, мобилни роботи, които извършват повтарящи се движения и оператори, които следят производството през компютър, таблет или телефон. В съвременния глобален свят интелигентните технологии оптимизират производството и намаляват разходите.

Sofia Industrial 3D Printing forum

С практически казуси и демонстрации Sofia Industrial 3D Printing forum доказа, че използването на 3D принтирането в индустрията като добавъчно производство намалява до 80% времето за работа и разходите. Материалните отпадъци са сведени до минимум. 3D принтирането става все по-приложимо, защото прави продуктите според индивидуалните изисквания на клиента. Освен това материалодобавъчното производство може да произвежда различни модели наведнъж и все повече компании купуват собствени принтери и се предпочита изграждането на принт ферми. В тях големите принтери се заместват с по-малки, които извършват по-специализирани дейности и процеси.

И тази година, MachTech&InnoTech Expo и единственото изложение в България за водния сектор Вода София се проведоха паралелно.

Другата година двете международни изложения ще се проведат отделно, защото ще покажат нова – по-богата идентичност. Вода София ви очаква в началото на март, а MachTech&InnoTech Expo в средата на април 2019 г.

Всичко за MachTech&InnoTech Expo на machtech.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА