27 Май, 2018 15:45 2 141 5

Търговци от Шумен: Ощетяват ни

  • шумен-
  • търговци

Спирането на продажба на лотарийни билети ще се отрази на оборота и на приходите ни от магазинчетата, които имаме. Така Недка Петрова от Шумен коментира законопроекта на група депутати за лотарийните игри и Българския спортен тотализатор, съобщи kmeta.bg.

Предложенията на хора от жълтите павета са да се ограничи телевизионната реклама на игрите, а талоните на късмета да се продават само в лицензирани за такава дейност пунктове.

Недка Петрова и съпругът й държат няколко малки обекта за продажба на стоки в Шумен. Те продават билети от лотарията, откакто са пуснати на пазара.

"Ние търговците, не казваме на хората какво да си купуват от нас. Те си решават. Имаме постоянни клиенти, които купуват само билети от лотарията. Ако тези билети се продават единствено на определени места, хората пак ще ги купуват, но ние, малките търговци, ще бъдем ощетени. Билетите са част от оборота ни и доходите, които изкарваме, за да живеем и да развиваме бизнеса си", каза Недка Петрова. Според нея тези неща обаче не зависят от малкия бизнес.

"Ако от нас зависеха повечето неща, ние ще привличаме още клиенти", смята Петрова. Така тя обяснява нагледно как предлаганите промени няма да променят нагласите на хората да пробват късмета си в лотарийни игри и в същото време биха ощетили търговците, които изкарват прехраната на семействата си от малки магазинчета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЛАТО И СРЕБРО ДА ВИ

    8 6 Отговор
    РАЗРЕШАТ ДА ПРОДАВАТЕ ПАК НЯМА ДА СЕ НАЛАПАТЕ....
  • 2 На държавата и дреме на шлифера за теб

    5 2 Отговор
    На законодателя найш колко му дреме за твоя дребен бизнес............ситуацията така я направиха че всеки трябва да се спасява по единично.
  • 3 Ганчо

    10 5 Отговор
    Плямпа тая, щот никой не печели, ами ако трябва да изплаща печалби от оборота, друга песен ще запее.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Колю

    1 0 Отговор
    Не съм видял да издава някой касов бон за такива талони. Парите се отделят веднага на една страна и колко печели тая само тя си знае. Що да не риве ? В малките населени места ,махали и крайни квартали още има магазини в които за касов апарат си мислят ,че е видеокамера. Същата работа е и с кабелните доставчици на интернет и телевизия. Посредници са им същите тези магазинери и пак парите са на една страна. Документи като фактура или касов бон - нанайси. Фирмите са основно пак на ДПС и техни представители трудно говорещи български. Справка - Ст.Оряхово ,Гроздьово , Девня и ред други . Намерете един човек да Ви покаже касов бон или фактура от " Варналан " от хилядите им абонати. Трудно . Пък за талоните на щастието ли ?