31 Май, 2018 20:33 6 962 24

Русия: САЩ сами се прострелват в крака

  • световна търговска организация-
  • сащ-
  • мито-
  • алуминий-
  • стомана

Вашингтон нарушава принципите на Световната търговска организация, заяви министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин

Русия: САЩ сами се прострелват в крака - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ нарушават принципите на Световната търговска организация (СТО) и "се прострелват в крака", заяви министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин на неофициална среща на СТО в Париж.

По-рано министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос обяви, че страната му ще въведе от 1 юни мита от 25 процента за стоманата и 10 процента за алуминия, внасяни от ЕС, Канада и Мексико. Евросъюзът заяви, че ще отговори с пропорционални мерки и че внеся жалба в СТО.

Русия: САЩ сами се прострелват в крака

"Ставаме свидетели на това как САЩ се прострелват в крака, като в същото време нанасят вреда на цялата световна икономика. Историята показва, за съжаление, че всички положителни моменти в регулирането на международната търговия идват, едва след като се случи нещо наистина лошо със световната иконсмика, заяви Орешкин, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    4 27 Отговор
    Нестига чи да вас го прови пък и го плюете.
  • 2 Киро

    77 7 Отговор
    Във всички европейски държави американската пропаганда е огромна.Също така във всяка европейска страна има военно присъствие от страна на САЩ.Ако ЕС си развалят отношенията със САЩ, съюзът ще се развива много ама много по бързо.В очите на САЩ, ЕС е конкуренция, затова слагат избрани хора да работят за тях, например Бойко.Б., Доналд Туск, Меркел,Макрон и др.Ако Европа избере страната на Русия няма да е кой знае колко по различно, но ще е по-добре да сме на тяхна страна.
  • 3 среднощен

    53 6 Отговор
    Вчера Сорос каза, че за Европа е съвсем реално да влезе в нова икономическа криза!? От днес нещата започват да се случват!
  • 4 Грантаджийче

    85 6 Отговор
    Никога
    повтарям:
    НИКОГА
    в 300 годишната говежда история тъпия краварник не е дължал толкова пари и не е имал толкова малко за продаване, както сега.
    20 трилиона федерален дълг, 40 трилиона частен - и това при обща цена на краварника (всички активи - земя, продукция, гори, градски имоти, банкови активи) 140 трилиона бакса.
    Говедата продължават периодично да печатат пари и да вземат кредити срещу държавни ценни книжа.
    И пак не стигат!! Краварникът е пред гражданска война!!!
  • 5 СссереМ

    11 51 Отговор
    Хората си гледат интереса,не са ПутиНци.

    Коментиран от #6

  • 6 среднощен

    44 2 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Интересът на САЩ е да продължи да изгражда имидж на "гарант" за демокрацията! Интересът на САЩ е да продължи "митът за Американската мечта"! Днес се видя, че "царят е гол"! Бе ударен шамар на "най-близките съюзници"- Европа и Канада! Защитаването интересът на САЩ е много по-трудно и по-отговорно дело от защитаването интересът на "тръст-собственик на недвижими имоти"! Тепърва ще го разберем всички!
  • 7 Не глеам таувизия

    43 2 Отговор
    Жалки напъни за закърпване на финансовия им титаник... Чакайте нова голяма война скоро... Някъде... На близо...
  • 8 Да да

    8 41 Отговор
    Орешкин да не е рода на Орешарски? Големи икономисти са тия :ддддд . Да даваш акъл на държава с 15 пъти по-голям БВП от твоя е меко казано смешно! Да си счетоводител на бензиностанция и да поучаваш страна в която първите 5 милиардера имат повече пари от държавата ти! Не им е лесно на руснаците!

    Коментиран от #9

  • 9 Грантаджийче

    20 8 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    При 80 порнофилма НА СЕДМИЦА и то - само в ЕлЕй, БВП на говедата няма стигане, ша знайш!! РаботАт здраво!!

    Коментиран от #11

  • 10 факт

    44 3 Отговор
    краварите кога са спазвали някакви международни закони и спогодби
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 а България я простр герб

    42 4 Отговор
    От 2019 спира газът за България, ЕС трябва да ви топли... От 2019 г. спира транзитът през Украйна, и никакви алтернативи не са подготвени. http://www.gudelnews.com/2018/05/2019.html Това съобщи днес на брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Няма да има компромиси, Русия не може до безкрай да търпи изнудването на Украйна, и на съдействащите и Европейски съдилища. Щом ни налагат високи такси, и ни съдят да ги плащаме, просто спираме газта от там и въпросът приключва, каза Захарова. Трасе за доставка на газ към България няма да съществува, защото "отбивка" от Турски поток не е договорена, а и газът по тези тръби изглежда ще се ползва само от Турция. "Задължение на ЕС е да осигури газ на своята членка България. Обърнете се към Брюксел..."- каза Захарова. избори на есен
  • 14 патриотъ

    43 3 Отговор
    Печатането на долари май вече е затруднено и скоро ще спре и ще дойде най-голямата икономическа криза на света,ако не сътворят и ядрена война накрая!Американците показаха истинското си лице и предадоха дори верните си съюзници.Това според мен е началото на края!
  • 15 Христо

    21 1 Отговор
    Вземам си отся едно стадо крави и отивам на село, шъ ме боли патката за кризата

    Коментиран от #21

  • 16 Фриман

    22 3 Отговор
    Време е да се направи независима международна валюта вместо доллара, а приходи от конвертация кьм национални валюти да отива за международно благо, като медицински проучвания, екология и усвояване на космическо пространство за добив на полезни изкопаеми, например, вместо да храни ФРС, която е частна организация, подконтролна на сащ! Бих погледнал как ще запеят ненавистните на всички демократи от сащ и как бързо ще намерим лекарства от рак и спин, например. Да не говорим за изследвания и добив на редки минерали от космически обекти, като комети и астероиди, за което вече съществуват инструменти, като шатл или буран. Трябва да се движим в посока на развитие на цялото човечество, а не отделна държава, която в момента е сащ. Това е въпроса на времето и колкото по-бързо ще го осъзнаем, толково ще е по-добре за всички нас! Амери се държат, като господари на света, но всички знаем, че това не е така и скоро ще има доказателства за това. Европа може да бъде силна и трябва да е такава, ако иска да има бъдещо.
  • 17 Христо

    3 9 Отговор
    Тебе като те гледам кви опити за ръсене на мозък правиш, а как неграмотно пишеш... Май ще си ми краваря на стадото ;)
  • 18 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Съгласен съм за "независима международна валЮта", ама аз да печатам в мазето !!
  • 19 Фриман

    8 1 Отговор
    Знам, че правя грешки, това не ме притеснява чак толково, тъй като български не ми е роден език и не съм го учил, както вие 12 класа, затова ме разберете и поправете, да се науча по-бързо)). Важното е, че ми схващате мисълта и ако не спирате на грешките ми в писането, ще я доразвиете в собственните ви глави БЕЗ правописни грешки.

    Коментиран от #22

  • 20 Kcaniba

    13 0 Отговор
    империята на злото - фащ!!!
  • 21 Селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Христо":

    Като ти полудеят кравите има да пееш "До-Ре-Муууууу"... Ринал ли си някога оборска тор, а? Първо пробвай и тогава пиши.
  • 22 Джейл Ман

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Фриман":

    Братушка, привет! Как дела:)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Докладът на,,РИМСИЯ КЛУБ,, за 2017 г предсказа ситуацията,даде и решения...Но америчка е толкова алчна,че ще предпочете да закопае всички,а не да се промени и ..плати.