6 Юни, 2018 12:18 763 6

България ще бъде домакин на бизнес форум

  • бизнес форум-
  • александър манолев-
  • лондонската фондова борса

Ще участват и представители на Лондонската фондова борса

В България ще бъде организиран бизнес форум с участието на Лондонската фондова борса. Това бе договорено по време на среща на зам.-министър Александър Манолев с Никил Рати, изпълнителен директор на финансовата организация.

Двамата участваха в дискусия с ръководството на борсата, в рамките, на която бяха представени възможностите за инвестиции в страната ни. Това е първо посещение на представител на изпълнителната власт на България в централата на борсата в английската столица, стана ясно по време на разговора.

„В момента подготвяме ваучерна схема с безвъзмездно финансиране, което да подкрепя компании да излязат на Българската фондова борса“, обясни икономическият заместник министър. Той подчерта, че в тези усилия ще е много ценна експертната помощ на Лондонската фондова борса.

От своя страна от ръковдоството ѝ посочиха, че могат да участват в този процес и изразиха надежда повече български компании да бъдат листвани на нейните пазари. Те са издали и специализирано издание „1000 компании вдъхновяващи Европа“, сред които се нареждат и 5 български примера.

„България заема 16-то място по брой създадени работни места в резултат на преки чуждестранни инвестиции сред европейските страни, според проучване на британската Ernst&Young“, посочи още Александър Манолев и акцентира на потенциала за сътрудничество в редица сектори. Той цитира и изследвания сред чуждестранния бизнес у нас, които показват, че компаниите се чувстват добре в страната и планират нови разширения на дейността си.

„Огромна перспектива и множество възможности дава географското ни положение между Европа и Азия, което е и причина редица компании от трети страни да стартират проекти в България“, каза още зам.-министър Манолев.

Той представи и възможностите за инвестиции в България пред специализирания телевизионен канал на Лондонската фондова борса, който достига до над 200 хил. компании и служители. В чест на посрещането на българската делегация на мониторите в борсата бе се прожектираше българския флаг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ

    2 0 Отговор
    България не се нуждае от фондови борси,а от създаване на реални работни места и промишленост,която ще ги създаде!
  • 2 SAAB

    2 0 Отговор
    Каква борса ? .....няма какво да участва :)
    Made in Bulgaria ......е екзотика от миналото !
  • 3 AndrewPak

    0 2 Отговор
    http://megasto.com.ua/ ковши норийные и болт норийные ковши норийные производители фото ленты норийные с ковшами ковши металлические норийные ковши норийные на ленте

    r7#d73okqBP
  • 4 Tept

    0 0 Отговор



    Будующее по трем картам Литиции
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.