7 Юни, 2018 22:31 2 364 0

Предстои курс за диспашори

  • кораб-
  • застраховка-
  • застраховател

Възможност за получаване на удостоверение за придобита правоспособност

Диспашорското бюро при Българската търговско-промишлена палата организира курс за квалификация по Обща авария, който ще се проведе на 14 и 15 юни 2018 г. в сградата на Палатата, зала „Б“, етаж 1-ви. В него могат да участват всички, които имат интерес и искат да получат познания по тази специфична материя. Завършилите курса ще получат удостоверение за участие в обучението.

След приключване на курса, за желаещите участници ще бъде проведен изпит на 22 юни 2018 г. за получаване на удостоверение за придобита правоспособност "диспашор".

„Общата авария” е правен институт на морското право и морската практика и е свързан с търговското корабоплаване.

„Общата авария” е условен юридически термин и се отнася до щетите, извънредните разходи или пожертвуванията, направени преднамерено, разумно и съзнателно с цел спасяване на кораба, навлото и товара от обща опасност за участващите в морското начинание.

Установяването на „обща авария”, на разходите, пожертвуванията по нея и разпределението на вноските между кораба, товара и навлото се извършват с диспаш – документ, който се съставя от диспашор, т.е. от лице, притежаващо специална правоспособност.

Предварителната програма за провеждане на курса ще намерите ТУК

Заявки за участие изпращайте до 12 юни 2018 г. на e-mail: [email protected] или [email protected] или ги съобщете на: тел.: 02/ 8117 476, 02/8117551.

Таксата за участие в курса е 120.00 лв. без ДДС.

За явяване на изпита и получаване на удостоверение за придобита правоспособност "диспашор" се внася допълнителна такса от 20.00 лв. без ДДС.

Сумите могат да бъдат внесени в брой в касата на Палатата при започване на курса или преведени по банковата сметка на БТПП:

BIC UNCR BGSF

IBAN: BG 25 UNCR 7630 1000 3081 19

БАНКА „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК”

пл.”Света Неделя” № 7, София


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА