Last news in Fakti

18 Юли, 2018 11:33 1 736 0

Български производители ще получат държавно финансиране за участие в изложение ТМТ Експо

  • иец-
  • изложение-
  • тмт експо

От 2 до 4 октомври професионалистите ще се съберат на форума за материали, машини и технологии в текстилната индустрия

Български производители ще получат държавно финансиране за участие в изложение ТМТ Експо - 1

Българските производители от бранша на текстилната индустрия могат да се възползват от държавни средства за участието си в първото издание на изложение ТМТ Експо. Финансирането за форума, който ще се проведе от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център, е осигурено по линия на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Компаниите, които могат да се възползват от възможността, са опериращите в сектора на проектирането и производството на текстилни продукти, технологиите и автоматизацията, производство на естествени и синтетични влакна, печатни технологии и технологии за кроене, интериорни текстили, свързващи и закрепващи материали, контрол на качеството, информационни технологии и специализиран софтуер и други. Според представителите на бранша секторът от години се нуждае от професионално събитие – единна и широка бизнес платформа за текстилния бранш, каквато е ТМТ Експо.

Силен чуждестранен интерес

Заради големия интерес към ТМТ Експо в началото на месец юни организаторите от Интер Експо Център отвориха допълнителна зала за участници, с което площта на форума нараства до 4500 кв.м. Все по-силен е и чуждестранният интерес към събитието на компании от Гърция и Турция.

Вече над 60 фирми са заявили своите щандове. Сред тях са водещи дистрибутори и производители в България – Ина Трейдинг, Руен Машинъри, Веста-Р, Джак България, Орекском, Брадър М&М, Смарт ТекстилХими, Арагорн, Сируба, Прото, Рилман, Текско, Аглика трейд, Сигнал, Meo Buttons, Боми, Алес, Нитекс-50, Астра-Комерс, България-К, ИЗИТЕКС, Искра и десетки други.

20-а Национална текстилна конференция

В рамките на трите изложбени дни на ТМТ Експо ще се проведе 20-ата Национална текстилна конференция на тема: „Традиции и иновации в текстила и облеклото“. На форума ще бъдат наградени учениците и студентите, взели участие в конкурса „Най-добрата дипломна работа и курсов проект в областта на текстила и облеклото 2017“. Ще се проведат и срещи между университетски преподаватели и представители на текстилната и шевната промишленост.

Създавайки професионална платформа за среща на представителите от бранша, ТМТ Експо провокира интереса на производителите на тъкани, български и чуждестранни инвеститори, представители на конфекционното и трикотажното производство, производители на нетъкан текстил, преработватели на текстилни и гъвкави материали, представители от сектора на услугите, дистрибутори и търговци, инженери, механици, технолози, посетители от научноизследователски институти и университети, професионални училища.

Паралелно с ТМТ Експо ще се състои и 7-ото издание на единственото в България изложение за печатни и рекламни комуникации – COPIS, в което силно присъства широкоформатният и дигиталният печат на текстил. На площ от 10 000 кв.м, двата форума създават условия за развитие на бизнеса, създаване на контакти и проследяване на последните тенденции.

Всичко за ТМТ Експо ще откриете на tmtexpo.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА