Last news in Fakti

12 Август, 2018 18:34 4 094 42

Русия: Санкциите не могат да ни спрат да растем

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • икономика-
  • инфлация

Министерството на финансите в Москва прогнозира умерено въздействие на американските санкции върху инфлацията

Русия: Санкциите не могат да ни спрат да растем - 1
Снимка: БТА/АР

Руското министерство на финансите очаква растежът на брутния вътрешен продукт през 2018 г. да се ускори до 1,8-2 на сто, а през идните години темпът да се засили. Това посочи министърът на финансите и вицепремиер Антон Силуанов по телевизия "Россия 1", предаде ТАСС.

Министърът прогнозира, че отслабването на рублата на фона на санкциите, наложени от САЩ, може да доведе до увеличаване на инфлацията до 3 на сто. Показателят все пак ще остане в коридора, определен от Руската централна банка, допълни той.

Информацията за планираните нови санкции на САЩ вече се отрази на курса на рублата и това може да доведе до растеж на инфлацията, отбеляза Силуанов.

Той оцени, че ако при запазване на съотношението между валутните курсове, според министерството на финансите влиянието на санкциите върху инфлацията се оценява на около 0,5 процентни пункта.
Министърът увери, че валутните сметки на руските граждани в руски банки няма да пострадат при въвеждане на новите санкционни мерки.

Евентуалното налагане на санкциите ще бъде "неприятно, но не и смъртоносно за руската икономика", допълни той.

По думите му централната банка ще вземе необходимите мерки, за да подкрепи банките, които се сблъскат с проблеми заради санкциите, за което разполага с достатъчно резерви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как

    31 17 Отговор
    Русия закупи тонове с злато през тия години и ще се справи а има и ресурси и т.н. А Бг кога ще се оправи ? С заплати от 300 евро в северозападна българия и цени почти като немските как ще я караме ? Мълчи народа, глухо и тъжно звънтят окови...

    Коментиран от #17, #32

  • 2 Рубладжийче

    19 34 Отговор
    Умря циганката дето ги хвалене, сега сами се хвалят. Дори безмозъчниците русофреници не вярват на подобни хвалебствия.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Реално

    25 11 Отговор
    Санкциите научи руснаците да работят-а не само да чакат на нефт...Реално при такива санкции резултатите на руснаците са добри-засега...
  • 4 мънфич

    18 10 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Ооо, женди ! Тук ли си бе мойто момиче ?

    Коментиран от #6

  • 5 възмутен

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Не е културно да се надрусаш и да драскаш тука после.
  • 6 Рубладжийче

    17 26 Отговор

    До коментар #4 от "мънфич":

    Когато Путин и Медведев пораснат,
    тогава ще порасне и руската икономика, путлерастче.

    Коментиран от #33

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Снайперист

    7 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 9 гост

    11 22 Отговор
    Понеже вече ме мързи дори да пиша за тия глупости :
    Публикувано във факти.бг: Айде стига с глупостите и да видим фактите ! Миналата година петрола беше под 50 долара , тази е над 70 !!! Растеж от 1,8% след такъв скок при положение , че това са 60% от приходите на Русия означава само едно , всички други отрасли просто УМИРАТ , бавно и сигурно !! 2013 година Русия е имала БВП 2,3 трилиона долара , а 2016 - 1,26 трилиона !!! Ако ще не 1,8 , а 3,8% да има прираст и трябват 20 години само да се върне към 2013 година !!!!! А дотогава ще има още поне два пъти сривове на петрола и то много по-големи от 2014 година !!! С тия растежи и то в рубли , щото накрая на годината като ударим чертичката и в долари сигурно пак ще сме на минус , могат да успокояват само нашенските русконадупени , щото самите руснаци първата им работа като вземат заплата е бегом до най-близкия чейнч за доларчета !!!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Шалом

    8 8 Отговор
    Путин е прав-донякъде.....Руско-еврейската мафия,прехвърля капитали в Китай а от там с поставени лица и срещу процент СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СДЕЛКИ със САЩ и западна Европа
    ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ ЗА СВЕТА СА - ЕВРЕИТЕ!
  • 11 гост

    13 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Само да допълня за новата глупост !! Инфлацията в Русия била 3 % !!!!!! ХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХА !!!!!!!!!!!!!! Това беше вица на деня !!!!!!!!!
  • 12 Да уж

    16 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Глупости. Това че вие не сте наясно какво се развива я Русия, това не означава , че Русия не се развива. Застой във вашите представи за моята Родина може и да преодолеете, ако започнете да четете първоизточници. Развивайте се.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 13 гост

    12 19 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    Дааааа , развива се !!!!! Към отвъдното с бързи темпове , хахахахха !!!
  • 14 Българин

    10 15 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    Руски фашисте, докато на власт в твоята родина е красивата шайка на психопата Путин изобщо за никакво развитие не може да става въпрос. Освен да се развива корупцията и да я изнасяйте да купуване на полезни идиоти на Запад.
  • 15 гост

    12 14 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    Ако вземем предвид инфлацията в момента Русия има ПО-МАЛЪК БВП от 1989 година !!!!!!!! На това ли викаш "развитие" , ушанко ??? Че и ме съветваш да се уча от него !!!!!! Дигай гълъбите към любимата раша и престани да си пъхаш гагата в българските работи !!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Наблюдател

    12 8 Отговор
    Ще расте, както във Венецуела. Скоро и в Русия всички ще станат милионери.
  • 17 1944

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "как":

    да свалим оковите и да наритаме руския поробител!
  • 18 Да уж

    10 11 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    А вашите "българските работи", в която "да не се меся", да плюете Русия ли?,,,,😀
    Що не си вземете да по работите истински, вместо по Русия да плюете. Или сте на заплата?

    Коментиран от #19

  • 19 Руските свине

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Да уж":

    Плюене по България много повече, включително и на високо равнище. Така, че не засяга, тази тема, че имаме много да наваксваме да се изравним.

    Коментиран от #20

  • 20 Да уж

    8 8 Отговор

    До коментар #19 от "Руските свине":

    Кой плюе по България? България е място, където почиват руснаците и си купуват вили. Защо да плюят по България? Тук е топло, приятно и евтино...за нас, не е за вас, за съжаление. Я люблю Боюгарию!!!!😀

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Руските свине

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    Вашите политици. Като се почне от Жириновски, мине се през Толстой и Маша Захарова та се стигне до цигарения поп Кирил Гундяев, който е назначен от Путин за руски патриарх.
  • 22 МиГ 23

    8 4 Отговор
    Днес, 12.08. 2018г. се навършват 18г. от гибелта на руската подводница " Курск". Загиват 118 моряци. Да почетем паметта им!
    Които искат да копират текста и да го публикуват и под другите статии. И друго - които искат да почетат паметта, които не искат, да не почитат.

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    По-добре не обичайте България, обичайте си Русия и се занимавайте с нея, не с България. Достатъчни ни са руските гниди от петата колона на предателите и безродниците.
  • 24 Сволач руска

    6 9 Отговор
    Растат към тоалетната блядовете.
  • 25 ВВП

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "МиГ 23":

    Курск? Она утонула!
  • 26 Българин

    7 8 Отговор

    До коментар #22 от "МиГ 23":

    Бог да ги прости, ама тях руснаците не ги почитат и вече са ги забравили. Защото ще лежат на съвестта на джуджето.
  • 27 гост

    4 3 Отговор
    A ĸaĸвo дa ĸaжeм зa Pycия? Πpeдвид нeйнитe излишъци, нaтpyпaни oт нaд 2 дeceтилeтия тлъcт изнoc, тя тpябвa дa e нaтpyпaлa инвecтиции в чyжбинa, paвнявaщи ce нa oĸoлo 230% oт нaциoнaлния дoxoд. И тoвa нe вĸлючвa възвpaщaeмocттa oт пeчaлбитe oт тeзи инвecтиции, ĸoятo би тpябвaлo дa дoнece oщe пo-гoлямa дoxoднocт.
    Πo-гoлямaтa чacт oт тoвa бoгaтcтвo oбaчe нe ce пoяви в oфициaлнитe pycĸи oтчeти. Kъм 2015 г. нeйнитe oфициaлни нeтни чyждecтpaнни aĸтиви - cтoйнocттa нa пpитeжaниятa в чyжбинa минyc тaзи нa мecтнитe aĸтиви, пpитeжaвaни oт чyждeнци - възлизa нa eдвa 26% oт нaциoнaлния дoxoд, cпopeд изчиcлeниятa нa иĸoнoмиcтитe.
  • 28 гост

    4 4 Отговор
    Πpocтaтa мaтeмaтиĸa пpeдпoлaгa, чe дял oт тeзи нaтpyпaни излишъци, paвeн нa нaд 200% oт ceгaшния нaциoнaлeн дoxoд нa Pycия, e изчeзнaл. Kaтo ce имa пpeдвид пocтoяннaтa гoдишнa възвpaщaeмocт, ĸoятo вepoятнo щeшe дa бъдe cпeчeлeнa oт тeзи инвecтиции, иĸoнoмиcтитe cмятaт, чe oбщoтo липcвaщo чyждecтpaннo бoгaтcтвo e oт пopядъĸa нa 300% oт ceгaшния нaциoнaлeн дoxoд нa Pycия или дopи пoвeчe.
    Kaĸвo ce cлyчи c вcичĸи тeзи пapи?
    Липcвaщи милиapди
    Иĸoнoмиcтитe твъpдят, чe гoлямa чacт oт липcвaщитe cpeдcтвa вepoятнo ca изтeглeни oт cтpaнaтa чpeз oфшopни тpaнзaĸции извън пoглeдa нa oфициaлнaтa cтaтиcтиĸa. Haчaлoтo нa тoвa пocтaви бъpзaтa "пpивaтизaция", ĸoятo пocлeдвa пaдaнeтo нa Cъвeтcĸия cъюз.
  • 29 гост

    4 4 Отговор
    Πpoцecът бeшe пocлoвичнo ĸopyмпиpaн, вĸлючвaщ дъpжaвни aĸтиви, пpoдaдeни пpeĸaлeнo eвтинo, и cтъcpeдoтoчaвaщ oгpoмни пyблични pecypcи в cpaвнитeлнo мaлĸo чacтни pъцe. Bъпpeĸи тoвa, тoвa пpeмecтвaнe нa бoгaтcтвo в чyжбинa нaй-вepoятнo e пpoдължилo пpeз дeceтилeтия oттoгaвa.
    Изпoлзвaйĸи cъвĸyпнocт oт нaлични oфициaлни дaнни, иĸoнoмиcтитe пpaвят ĸoнcepвaтивнa oцeнĸa, чe дo 2016 г. тoвa чyждecтpaннo бoгaтcтвo e oĸoлo 3 пъти пo-гoлямo oт нeтнитe чyждecтpaнни aĸтиви нa Pycия.
    Kaзaнo пo дpyг нaчин, "имa финaнcoвo бoгaтcтвo, дъpжaнo oт зaмoжни pycнaци в чyжбинa - във Beлиĸoбpитaния, Швeйцapия, Kипъp и дpyги пoдoбнo oфщopни цeнтpoвe - пo-гoлямo oт тoвa нa цялoтo pycĸo нaceлeниe в caмaтa Pycия", oтчитaт eĸcпepтитe.
  • 30 гост

    3 6 Отговор
    Bлaдимиp Πyтин, ĸoйтo yпpaвлявa cтpaнaтa oт 2000 г. нacaм, дo гoлямa cтeпeн e oтгoвopeн зa зaпaзвaнeтo нa чyждecтpaннoтo и мecтнoтo бoгaтcтвo в pъцeтe нa мaлцинa. Измepeнo в cпocoбнocттa мy дa caбoтиpa либepaлнaтa дeмoĸpaция, тaзи тeжĸa инвecтиция в пpeдaнocттa нa yлтpa бoгaтитe pycнaци мoжe дa ce oтплaти. Pycĸитe oлигapcи ca cвъpзaни c мнoгo oт ycилиятa мy дa пoдĸoпae избopитe, ocoбeнo в CAЩ.

    Oт глeднa тoчĸa нa блaгocъcтoяниeтo нa pycĸия нapoд pъĸoвoдcтвoтo нa Πyтин oбaчe e ĸaтacтpoфaлнo. Toвa вĸлючвa нe caмo пoлитиĸaтa мy зa paзпpeдeлeниe нa бoгaтcтвoтo, нo и мeждyнapoднитe caнĸции, ĸoитo пpeдизвиĸaxa нeгoвитe гeoпoлитичecĸи мaшинaции.
  • 31 onq s konq

    6 7 Отговор
    От заглавието излиза,че цяла Русия/крепко прегърнати/ под диригентството на Путин припяват "шедьовъра" на Тату "НАС НЕ ДОГОНЯТ".Това в общи линии е добре в патриотичен аспект,но на практика ТЕКСТА СЕ ОТНАСЯ ЗА ПУТИН И 100 ОЛИГАРСИ,а за народа остава само...мелодията!
  • 32 СссереМ

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "как":

    Абе това злато не се купува с кисели краставички и бояришник,трябват денги,ама денги нет.

    Коментиран от #38

  • 33 един от всички

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "Рубладжийче":

    А българската кога? По-нисък стандарт от руснаците имаме,а те нямат и нашите дългове...! А ти ги оплакваш. Смешно е,точно българин да ги оплаква,а не си види себе си-:)

    Коментиран от #36

  • 34 един от всички

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тест":

    Този текст ти е копиран и го пействаш навсякъде, дори да няма нищо общо с темата! Сигурно заплащането е на брой пействания,а? Може ти да не си същият,значи вашите господари са го спуснали на няколко лица да го разпространяват. Защото са малоумно и не могат нещо свое да измислят,и то по темата!
  • 35 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=mCE0SnuRmA0
    ето как просперират в русия.забележете че събиращите боклуци не са цигани или негри.
  • 36 Рубладжийче

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "един от всички":

    Ами чети статистиките руски троле и тогава пиши простотии. Пък щом е толкова цветуща руската икономика защо никой не ходи там?

    Коментиран от #37

  • 37 пътешественик

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Рубладжийче":

    Не ходи никой ! Ти не знаеш защото нямаш възможност да идеш до Русия а и до друга европейска държава. Седиш си в скапаната софия и си мислиш , че хората не пътуват никъде.
  • 38 антисоросоид

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "СссереМ":

    Е, как купуват и продължават да купуват като според тебе нямат пари ? Просто нямаш мозък за сложни мисловни процеси. Малкото ти мозък в черепа е само да драска простотии срещу заплащане то со ро сои дна та организация "америка за бг"
  • 39 onq s konq

    3 4 Отговор
    За активните покупки в последно време на злато от Русия,Китай,Турция и т.н. може да се каже,че благодарение на тях цената на жълтия метал се повиши чувствително на световния пазар.ТОЧНИТЕ ЦИФРИ обаче към момента за количеството НАЛИЧНО ЗЛАТО в трезорите на отделните държави по света е сладното:ПЪРВО МЯСТО-САЩ със 8134 тона.ВТОРО МЯСТО-Германия със 3300 т.Следва Франция,Италия и съответно на ПЕТО МЯСТО-Русия със 1857 тона.ШЕСТО МЯСТО е за Китай със 1843т.При тия данни можем простичко да разделим американската наличност 8134т. на руската-1857 и ще получим че Америка има 4,38 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗЛАТО ОТ РУСИЯ.Тая сметка не следва да тълкува като "злобен факт" ,а КАТО СВЕТОВЕН ФАКТОР,ОПРЕДЕЛЯЩ ВОДЕЩАТА РОЛЯ НА ДОЛАРА В СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ.А колкото до язвителните изказвания на някои "недобре настроени към САЩ елементи" че печатали долари щом закъсат ще поясня-ДА ,ТАКА Е и НЕ СПИРАТ ДА ПЕЧАТАТ но не "от зор",а защото тая ОГРОМНА ДОЛАРОВА НАЛИЧНОСТ по света ИМА НУЖДА ОТ НЕПРЕКЪСНАТО ОБНОВЯВАНЕ НА БАНКНОТИТЕ!
  • 40 Усмивката

    0 0 Отговор
    На милиарди
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Русия е само лъжи и престъпления

    2 4 Отговор
    Руснаците са въвели нова хибридна тактика. Искат да ни уморят от смях.