Last news in Fakti

23 Август, 2018 16:35 2 444 4

За какви служители изпитва „глад” Испания

  • работа-
  • служители-
  • дефицит-
  • испания
За какви служители изпитва „глад” Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Дефицит на специалисти има не само в Българи. Испания също е поставена пред голямо изпитание в областта на набирането на персонал. Най-голям проблем има при набирането на стоманолеяри, електротехници и ВиК специалисти. По данни на агенцията за подбор на персонала ManpowerGroup, недостиг на подобни специалисти се наблюдава и в редица други държави. В допитване проведено от агенцията сред 42 000 мениджъри по цял свят се посочва, че най-много компаниите търсят служители с техническо образование, които желаят да работят, обучават и градят кариера.

Испанските работодатели напомнят, че най-сложният въпрос е намирането на служители в сферата на производството и обслужването. По-малко, но също така търсени в Испания, са анализаторите, юристите, мениджърите на проекти, шофьорите, а също така и специалисти в областта на киберсигурността и техническата поддръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТТО ВЕЦ

    22 1 Отговор
    Няма страшно бе. Я вижте колко специалисти напират от къде Африка.

    Коментиран от #2

  • 2 Бате Радко

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "НАТТО ВЕЦ":

    Ха ха евала бате
  • 3 Българин живеещ в Испания

    8 2 Отговор
    Апсолютна лъжа е статията, при положение, че в момента в Испания има около 5 000 000 безработни. Дори доста хора с висше образование биха работили каквато и да е работа стига да имат късметада си намерят. В Испания доста трудно се маниера работа на договор и с усигуровки, за тях е трудно а за чужденците още повече.

    Коментиран от #4

  • 4 НАТО ВЕЦ

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин живеещ в Испания":

    Това го знаеш ти и хора, дето имот познати там. Но нали трябва да ни стимулират да опразним територията.