29 Август, 2018 11:37 3 661 23

Нов рекорд при строежа на „Турски поток”

  • турски поток-
  • строеж-
  • тръби

Нов рекорд беше поставен по време на строителството на газопровода "Турски поток". Корабът „Пионерски дух", собственост на швейцарската компания Allseas, монтира 6.27 километра тръби в рамките на един ден. Това е нов световен рекорд при полагането на подобен вид газопроводни тръби. Информацията беше публикувана на страницата на Газпром в социалната мрежа Twitter.

„Турски поток" ще се състои от две тръби, които минават под Черно море и свързват Русия и Турция. Първата тръба ще подава газ за турския пазар, а втората ще транзитира синьо гориво за Европа. Плановете са чрез двете тръби да се доставят 31.5 куб. м газ на година.

Тръбопроводът тръгва от южния руски град Анапа на брега на Черно море и достига до турското крайбрежие. Дължината му е 930 километра. Планира се да бъде пуснат в експлоатация до края на 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без мозък

    37 10 Отговор
    Нека пък, ние ще построим12345287 газови хъба и ще получаваме газ от Мозамбик!
  • 2 00359

    38 8 Отговор
    Къде е Винету да обяснява, как сега започваме да Си добиваме газ, как строим хъба и как няма да загубим по 140 -150 милиона на година от транзитни такси към Турция. - НЯМА ТАКЪВ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ КАТО БОРИСОВ! Да Ви е честита Турската зависимост! Някой случайно да се замисли защо газта пак скача и онзи морук на КЕВР скоро говори, че ще има още няколко увеличения?
    Коментар №1 - Имаш един + от мен :-))

    Коментиран от #23

  • 3 Гаргамел

    16 18 Отговор
    айде бесните безмозъчни пенсии пак ще се пеняват под темата,,,
    колкото по-малко руснаци в бг толкоз по-добре
  • 4 гост

    8 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Корабът „Пионерски дух", собственост на швейцарската компания Allseas, монтира 6.27 километра тръби в рамките на един ден.До тук прочетох и спрях.Мислех ,че „Пионерски дух" е нещо Руско,но голяма ошибка как всегда.
  • 5 Без име

    17 9 Отговор
    Руско - Турска дружба! Русия и Турция са две големи империи.

    Коментиран от #9, #17

  • 6 Бойко Борисов

    9 13 Отговор
    Тук съм бре ибрици.
    Путкин номера ще ми прави, сега като го построи ще затапя да не минава през България.Турция се кара с Гърция и оттам няма да мине.
    Путкин ще намери нови пазари и ще продава на Иран, на Катар и Дубай, даже и саудитците ги мързи да продават затова ще купуват ращиски газ
  • 7 Иванов

    28 7 Отговор
    С " Турски поток" Европа падна в ръцете на Турция! Добре си изигра картите Турция.
  • 8 Иванов прост си

    4 24 Отговор
    Юнкер договори американска суровина, по-скоро руснаците паднаха лошо, няма да се купува изцяло руски газ.Не се знае дали ще се изплати инвестицията и след 20г. напред, докато изплащат кредити

    Коментиран от #10, #20

  • 9 гост

    7 14 Отговор

    До коментар #5 от "Без име":

    Големи , големи , колко пък да са големи , няма и 2 % от световната икономика !! Една единствена Германия е ДВА ПЪТИ и половина по-голяма от двете накуп , за други няма да гледаме , че работата от тъжна става направо жалка , хахахаха !!!!

    Коментиран от #11

  • 10 999

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов прост си":

    То тва глупост го написа заради завистта, че Русия избра Турция пред България, голяма завист, че Русия и Турция станаха много близки и Русия изпрати България в девета дупка на кавала.
  • 11 999

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    За тъжна и плачева работа ви в България ще знаете най - добре. Румъния има все някаква икономика за разлика от мъртвата икономика на България, едни румънци не можете да на стигнете по качество на живот, армия, икономика и др. тръгнали сте за Русия и Турция да говорите. Поне да имахте 1/3 от това което има Турция, тогава по ставаше да се тикаите при големите икономики.

    Коментиран от #13

  • 12 dyaneff

    3 12 Отговор
    За 31.5 куб.м газ на година не си заслужава две тръби. Може и с малък кораб.
  • 13 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "999":

    Що ли пък винаги като ви кажат истината в очите почвате да се мерите с малка България ???? Щото така ви изнася може би , а ??? Нали сте "велика" сила , хахахаха , що не се мерите с великите , ами България сте загледани , тя няма претенции за такава , за разлика от батя и Ердогрух !!! Та остави сега България , кажи де е "великата" Русия с икономика по-късно малка от града Ню-йорк , да не говорим за държави , че коментара няма да ми стигне , хахахаха , нещастни гологъзници с мания за величие , ееееех !!!!
  • 14 БОЙКОВИЯ ХЪБ

    16 4 Отговор
    С КАКВО ЩЕ ГО ПЪЛНИ ТАЗИ ПРАЗНА БАНКЯНСКА ТИКВА?

    СЕГА ВМЕСТО ТУРЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ НА НАС ТРАНЗИТНИ ТАКСИ , НИЕ ЩА ИМ ПЛАЩАМЕ ТАКИВА!!

    ПО ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ГАЗТА ОТ ТУРЦИЯ СЕ НАСОЧВА КЪМ ГЪРЦИЯ, А НЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ.

    АКО ДОСЕГА СМЕ ПОЛУЧАВАЛИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТ ТРАНЗИТА НА ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ , СЕГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ СТОТИЦИМИЛИОНИ НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ!!

    ЗАГУБАТА Е двойна , дори тройна!!

    ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ ИМА ВИНОВНО ЛИЦЕ с точно име фамилия и адрес!!
  • 15 РУСИЯ И ТУРЦИЯ

    10 3 Отговор
    ИГРАЯТ ОПАСНА ЗА ЕВРОПА ИГРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ГАЗТА ОТ ТУРСКИ ПОТОК 2 ЩЕ ОТИВА В ЕВРОПА???????????????????

    А ЗАЩО ДА НЕ ОСТАНЕ В ТУРЦИЯ???????????????????????

    Кой при кого ще отива тогава - ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ПРИ ЕВТИНАТА ТУРСКА ГАЗ , или ТУРСКАТА ГАЗ ПРИ ЕВРОПЕЙСКСИТЕ ИНВЕСТИТОРИ???????????????

    Мисля , че в случая руснаци и турци са се споразумели - ИНВЕСТИТОРИТЕ ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ХОДЯТ В ТУРЦИЯ !!!!!!!!!!!!!
  • 16 русофила е прост и мързелив тъпак

    3 13 Отговор
    Вижте се какви сте прости.
    Тъз тръба с тоз гъз ли и такси от 200млн ли ще ни оправят България.
    Чугун а не глава
  • 17 тоС пък кой беше

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Без име":

    Ти кой беше ВА,че не ти личи по неймето?
  • 18 гост

    2 3 Отговор
    Ауууу , плъховете почват да напускат потъващия кораб , що за нелоялност , хахахаха !

    Немската компания Uniper, която е един от европейските партньори на „Газпром“ по проекта „Северен поток 2“ може да се откаже от участие в проекта в случай, че САЩ наложат санкции, съобщава Dow Jones News.

    “Разбира се, Uniper не може да рискува да бъде подложена действително на американските санкции. В такъв случай нас биха ни изключили от плащанията, повече не бихме могли да използваме американския долар в търговски операции“, коментира пред журналисти председателят на Uniper Кристофър Делбрюк.
    Той допълва също така, че това са неща, „които Uniper принципно не може да допусне“.
  • 19 гост

    4 4 Отговор
    Е неее , то ден вече не минава без "радостни" новини за Газпромовци , хахаххаххаха !!!!
    Съдът в Амстердам е наложил запор на акциите на оператора на морския участък на газопровода „Син поток“ - Blue Stream Pipeline Company, принадлежащи на „Газпром“, а също така и дълга на компанията пред „Газпром“ в рамките на вземанията от 2,56 млрд. долара от „Нафтогаз“ според арбитражното решение на Стокхолмския съд. Това става ясно от отчета на „Газпром“ по международните стандарти за първото полугодие на 2018 г.

    „На 30 май 2018 г. върху акциите на дружеството Blue Stream Pipeline Company B.V. , принадлежащи на „Газпром“, а също така погасяването на задълженията на Blue Stream Pipeline Company B.V. Пред „Газпром“ бе наложен запор в съответствие с постановеното от Окръжния съд на град Амстердам от 30 май 2018 г.“, се казва в отчета. !!!!!! Ми че то не останаха поточета незапорирани , северните първи ги туриха под ключ , а като гледам и турския а са го завършили , а са му турили запорчето , хахаххаха !!!!
  • 20 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов прост си":

    Юнкер беше пиян, като гъска и най-много да е договорил кашон уиски. Американската газ е по-скъпа.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо":

    Това кой ти го каза , от Газпром ли ?? И за къде и от къде също така да уточниш , щото ако не знаеш от Сибир или не дай си боже Ямал до Западна Европа са едни 4-5 000 км ,да не говорим за Испания Франция или Италия , а втечняването и транспорта са по-евтини при над 3500 км и то без морски участъци , там пада на 1500 , това известно ли ти е ??
  • 22 злобар

    3 1 Отговор
    Ха стига сте циврили и плакали де , ще сондираме и вадим газ от депутатски и министерски задници .
  • 23 Голем смях

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "00359":

    Доколкото е известно,БСП с премиер Орешарски,подкрепян от Сидеров и ДПС спря изграждането на ..Южен поток.Не съм фен на тиквоча,но определено няма вина за турския поток.