Last news in Fakti

30 Август, 2018 19:50 1 838 4

Заличават 21 туроператора от националния регистър

  • туроператора-
  • туризъм-
  • николина ангелкова

Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния туристически регистър (НТР), съобщава пресцентърът на министерството.

Причината е, че дружествата не са предоставили задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Компаниите са със седалище и адрес на управление в градовете София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина.

Заличаването се предприема по заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова, съгласно решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти към ведомството. В нея участват експерти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в червено. Така потребителите, при справка в регистъра ще получават информация дали туроператорът е коректен и извършва дейност, спазвайки закона.

Определен е период от две години, през който заличените дружества нямат право да заявяват регистрация за извършване на туроператорска дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хосе

    11 0 Отговор
    А тоа кон на снимката кога ще го заличат?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Чифликчия

    8 0 Отговор
    Тази пача, няма друга работа.
  • 3 Асан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хосе":

    с пискюл
  • 4 onq s bmw

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хосе":

    Когато Оня с Коня си купи беемве.