31 Август, 2018 23:00 4 910 10

„Кока-кола“ купува веригата за кафенета „Коста“ за $5,1 млрд.

  • кока-кола-
  • коста-
  • кафене-
  • верига

Американският гигант „Кока-кола“ обяви днес, че е постигнато споразумение за купуване на международната верига кафенета „Коста“, предаде БНР.

Сделката за 3,9 милиарда британски паунда ($5,1 млрд., 4,3 млрд. евро) идва в момент, когато търсенето на традиционни газирани напитки се свива в САЩ и на други пазари. Тя е договорена със собственика на веригата „Коста“ - британската компания за хотелиерство и ресторантьорство „Уайтбред“.

„Продажбата на „Коста“ на „Кока-кола“ е нов успех в 276-годишната история на „Уайтбред“, изрази задоволството си генералният директор на компанията Алисън Бритън. Тя напомни, че „Уайтбред“ е придобила „Коста“ през 1995 г. за 19 милиона британски лири.

Тогава веригата притежавала само 39 кафенета, а сега има 2400 във Великобритания и 1400 в чужбина. Марката управлява освен това 8000 кафе машини „Коста експрес“ (Costa Express), които са достъпни в супермаркетите и бензиностанциите в осем страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фонзи

    10 24 Отговор
    Уайтбред - БЯЛ ХЛЯБ :)))
    Публикувано във факти.бг: британската компания за хотелиерство и ресторантьорство „Уайтбред“

    Колко тъп и ограничен требе да си да си кръстиш фирмата "БЯЛ ХЛЯБ" при това говорим не за име на хлебарница или фурна а ЗАБЕЛЕЖЕТЕ "компания за ресторантьорство и хотелиерство" !!!
    Все едно да си кръстя автосервиза " ЗЕЛЕН ЛУК " :))) Абе странни хора !

    Коментиран от #3, #4, #10

  • 2 Рее

    24 9 Отговор
    Не пийте кока кола много е вредна.
  • 3 kick

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "фонзи":

    Ти май не прочете на колко години е компанията...да не мислиш, че преди почти 300г. е имало изчанчени имена, както сега! А и най-вероятно, тогава са правили именно бял хляб.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 pazenek

    7 0 Отговор
    Компанията започва с една хлебарница!
  • 6 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Всичко е точно!! Те нагъват бял хляб и бели франзели от хлебна пшеница ! Ние го дъвчем здравословно от фуражно жито, третирано с тонове химикали, плюс царевица, овес, ечемик и всякакви семена от всякакъв гюрлюк !!!Черния хляб е "еко" и е много полезен! И най-важното - гони / като Юсеин Болт/ едното евро упорито. Вярно го е казал Кольо : " Хлябът ни е от мъката по-черен !!"
  • 7 Името

    3 1 Отговор
    В миналото белия хляб е бил за отбрано общество и за празнични и обредни случаи. Сега с псевдополитиката за здравословно хранене ни пробутват нискокачествени боклуци на висока цена. Всеки със знанията си.
  • 8 Името

    5 1 Отговор
    В миналото белия хляб е бил за отбрано общество и за празнични и обредни случаи. Сега с псевдополитиката за здравословно хранене ни пробутват нискокачествени боклуци на висока цена. Всеки със знанията си.
  • 9 АРЕС

    5 3 Отговор
    Най вредната напитка .Трябва да бъде забранена с закон.
  • 10 asddsa

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "фонзи":

    Името на компанията е (Whit)bread. Няма общо с бял хляд, нито с черен, нито с пълнозърнест. Не значи нищо, просто име на компания, няма такава дума в английския.