31 Август, 2018 23:59 9 143 13

В Гърция вдигат минималната заплата

  • гърция-
  • минимална заплата-
  • евро-
  • пенсии

Премиерът Алексис Ципрас се готви за избори

Регулирането на трудовия пазар и увеличаването на минималната заплата е сред приоритетите на гръцкото правителство. Те бяха представени от министър-председателя Алексис Ципрас на първото заседание на кабинета след реорганизацията му тази седмица и след края на последната спасителна програма за страната по-рано този месец, съобщи агенция АНА-МПА. Приключи цикълът на надзора и съкращенията и може да започне цикълът на облекченията и на политиките за социална подкрепа, каза гръцкият премиер, като предупреди, че това трябва да става разумно и без да бъдат повтаряни грешките от миналото, пише econ.bg.

Като основна цел Ципрас изтъкна подкрепата за тези слоеве на обществото, които са понесли несъразмерно тежестта на кризата чрез възстановяване на заетостта с достойни възнаграждения и условия на труд. Сред мерките в тази насока гръцкият премиер посочи регулирането на трудовия пазар и увеличаването на минималната работна заплата. Сред слоевете, които се нуждаят от подкрепа, Ципрас спомена не само наемните работници, но и свободните професии, самонаетите лица, земеделците, малките и средните предприятия. След приоритетите на правителството Ципрас подчерта и нуждата от създаването на благоприятен за инвестициите климат чрез по-голяма ефективност на администрацията и борба с гнездата на корупция в нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаМилион

    27 6 Отговор
    Сега ще върнат името на на спешните спасителни финансови инжекции. По старому ще им казват инвестиции. Ще продължат да наливат в бездънната яма, както винаги.
  • 2 Тик Стик Статик Статистик

    36 3 Отговор
    Минималната за плата в Гърция през Януари’18 беше €684 на месец.
  • 3 Ментакис

    23 31 Отговор
    "Вдига" само популизма, скоро да не ревне за нови преговори и милиардни траншове! Гърците тепърва ще му хапват на Ципурата пурата, като за начало ги изтъргува и пълни с циганьори от третия свят, а после, ще дойдат и дивидентите от това ! Вече обезлюди откъм туристи 4-5 острова и съсипа живота и бизнеса на местните, но останалите гърци са тъпи, като нас бългатите и си мислят, че това няма да ги достигне ! Които ходи в Гърция знае, че икономически подем няма и всичко е само за "пред чужденците" ! Единствено в туризма отчитат прираст, но не щот са големи бизнесмени, а защото Турция даде фира, Египет и Мароко съвсем, но само един туризъм пролет не прави !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Plovdiv

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Баламакис":

    Нe Баламакис, тук процентите са 100... За съжаление.
  • 6 Как

    48 9 Отговор
    Брей ! Как така тая закъсала Гърция вдига заплатите а икономически просперираща българия неможе ?
  • 7 Milka

    11 20 Отговор
    Като махнеш данъците гръцката средна заплата е 10% по-висока от тази в България, но при 30-40% по-високи цени, животът там е не е много розов за хората на заплата. Добре живеят само пенсионерите.

    Коментиран от #8

  • 8 Пешо

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "Milka":

    Как измисли подобна глупост? Те затова гърците масово мигрират в България за да са ни домашни прислужници.
  • 9 Шаран БГ

    3 4 Отговор
    /Мilka № 7/ И у нас пенсионерите живеят добре с 100 евра на месец, и още по добре ги возят по екскурзии!?!? Интересно ми е - това, при европредседателството ни, брюкселци не го ли видяха, не попитаха ли Свинетка - : Аджеба, как живеят тези хора ? И какво им е отговорила закръглената какичка ?? Щом няма никакви данни в приказките на Ципрас, значи всичко е комунистическа , пардон "гьобелсова" , пропаганда. И аз цял живот живея с обещания за "светлото бъдеще".........
  • 10 Христо

    11 1 Отговор
    Вчера се върнах от гърция много са добре : ядат,пият и се веселят заведенията пълни,ново потдържано видях кошове за боклук с електронно отварящи се капаци ,полигон за малки дечица които с триколесните си колелца пбикалят по улички със знаци зебри и т.н. и от малки се учат на праяилата
  • 11 У лево е Крим

    7 2 Отговор
    Крайно време е хората да разберат, че Минималната Работна Заплата е инструмент за увеличение на данъчните приходи, а не социален инструмент. Ще го обясня много простичко! Ако вие вземате 100лв и това е реалната заплата за трудовият пазар и върху нуя плащата 39% осигуровки както е у нас... То държавата казва, че от определена дата това, за което ще те облага минимално е например 200лв без значение, че трудовият пазар я е определил като 100лв. Целта е да Ви обложат по- високо нищо, че доходът Ви е по- нисък. Целта е да вземе по- голяма сума под формата на осигуравки. На ли разбирате, че едно е 39% върху 100 и съвсем друга са 39% върху 200лв. Така е и с гърците. Мониторингът отпада, но при условието, че бюджетният дефицит е под определеният праг. Тоест държавата ще трябва да поддържа определено ниво на данъчните приходи и един от инструментите за хазната е Минималната Работна Заплата. Държавата не се интересува от обикновения, човек! - Той е важен само от гледна точка на фиска! - Като дойна крава, която осигурава прехраната на чиновниците и тяхното благополучие. В съвременното общество Държавата, това е група чиновници, на социално отглеждане понеже не им се работи.
  • 12 Финансист

    8 0 Отговор
    ББ каза че гърците са зле и са на командно дишане. Къде са тръгнали със 700 Евро минимална заплата, да дойдат в БГ за 250 Евро, ще бачкат и ще пеят...

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Финансист":

    Гърците са народ ние сме племе. Затова ще слушаме и ще се доверяваме на вожда.