3 Септември, 2018 10:33 2 142 7

Добре платените специалисти бягат от Париж

  • франция-
  • париж-
  • работа-
  • преместване-
  • мениджър
Добре платените специалисти бягат от Париж - 1
Снимка: Shutterstock

84% от добре платените мениджъри на средно ниво и ръководители с високи доходи, които работят в Париж, искат да напускат града. Причината е високата цена на живот, сочи проучване на сайта Cadremploi. Близо 70% от специалистите планират да напуснат френската столица през следващите три години, а 28% възнамеряват да направят това в идните 12 месеца. Цената на живот, която за 77% е много висока, е основната причина за решението. На второ място е факторът време, което се отделя за отиване и връщане до работното място – 49% заявяват, че това им отнема по час и половина на ден. 56% смятат това време за изключително много.

За 54% е проблем, че липсват достатъчно природни забележителности, а 48% се оплакват от непривлекателната околна среда и жилищни проблеми. В същото време 65% от респондентите търсят повече баланс между служебния и личния живот, а 58% от специалистите смятат, че най-добро място той да бъде намерен е Бордо. Други градове фаворити за работа и живот за по-заможните служители са: Лион, Нант, Тулуза и Монперие.

Почти 50% от тези, които разглеждат въпроса за смята на града, са склонни да се преквалифицират, а 47% са съгласни да получават и по-ниска заплата, за да реализират мечтата си за по-добър живот. Не трябва да се подминава и фактът, че в някои френски региони с отворени ръце чакат специалисти. Наскоро френско село обеща къща на морето на лекари, които решат да се преместят да живеят в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Малко се притесних- помислих, че напускайки Париж ще дойдат в България !? Викам си - Какво ще ги правим? И те ли на социални помощи ?Черпя, ако някой може да ми разясни смисълът на последното изречение..........

    Коментиран от #2

  • 2 Антон 1

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Разсмя ме ! Ама много !
  • 3 Юго

    0 0 Отговор
    Последното изречение е убиец !
  • 4 Патриот

    0 0 Отговор
    Звъни тлефона в кметството. Вдига скретарката и се чува глас:
    - Ще може ли да говоря с кмета на града ХХХ?
    - В момента го няма. На разходка из селото е.
  • 5 3и4ш4ш

    1 0 Отговор
    Ама да бе, точно в Монпелие! Ако се казваш Моамед е хубав град, но ако си Пиер, то това е вече чужбина.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чук

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Наскоро френско СЕЛО обеща къща на морето на лекари, които решат да се преместят да живеят в ГРАДА. "Наште" момиичета - кифли преводачки, журнаГлистки, водещи и пр так разцепват мрака