Last news in Fakti

3 Септември, 2018 15:07 2 278 8

Богатите руснаци стават още по-богати

  • русия-
  • милиардер-
  • леонид михелсон-
  • алексей мордашов-
  • новатек

Руските милиардери са заработили 8,735 млрд. долара от началото на годината

Богатите руснаци стават още по-богати - 1
Снимки: БТА/АР

Общият капитал на 23 руски доларови милиардери се е увеличил с 8,735 млрд. долара от началото на годината до 2 септември. Това сочи публикуваният Индекс на милиардерите на агенция Блумбърг, информира ТАСС.

Ръководителят на "Новатек" Леонид Михелсон, който е лидер сред руските милиардери и 43-ти в общата класация с богатство от 20,3 млрд. долара, е увеличил капитала си с 3,63 млрд. долара за осемте месеца.

Вторият в руската класация Алексей Мордашов (47-мо място в целия индекс), основен акционер на Северстал, е прибавил към състоянието си 108 млн. долара от началото на годината, натрупвайки общо 19,8 млрд. долара.

Трети сред руснаците и 50-ти в общата класация е Владимир Лисин, председател на съвета на директорите на Новолипецкия металургичен комбинат (НЛМК). Неговият капитал е скочил с 1,33 млрд. долара до 19,4 млрд. долара.

На четвърто място е Владимир Потанин, президент на Интерроса и председател на управителния съвет на Норилск никел, с 18,3 млрд. долара (увеличение с 608 млн. долара от началото на годината).

Пети е основният акционер на Еврохим Андрей Мелниченко с 15,9 млрд. долара, който тази година е добавил към богатството си 2,06 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юнак

    9 3 Отговор
    А бедните - още по-бедни.
  • 2 хахаха

    7 3 Отговор
    Ужас!Русофилите още не знаят как да коментират новината,бързо някой да спусне опорната точка!
  • 3 Санкция

    2 4 Отговор
    Веднага да се въведат нови санкции
  • 4 Иванов

    3 5 Отговор
    Ето къде са отишли пенсиите на склавите, в дълбоките джобове на хазарите! Слава России!
  • 5 Ееее

    2 2 Отговор
    Санкции ли?😂
  • 6 Просия

    1 0 Отговор
    Овцете са си овце !!!Както са тръгнали с турците... масовката ще уме от глад...няма да има нито супа, нито туршия скоро... ...
  • 7 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    в русия е така.само с една малка подробност.въпросните богаташи са путинови марионетки.те нямат свободната воля дори на нашите пенсионери.другаря путин ако реши още утре ще играят казачок или ще си дарят доброволно парите на кгб.да се смята че в русия има някаъв независим бизнес е смешно ,а и лесно се доказва че не е така.въпросните милиардери и собственици на огромни заводи са просто назначени за такива по политически причини и нищо не разбират от деиността която ги е направила такива.за да ви стане по-ясно вижте нашите подобни убавци дето владеят заводи или банки без нито да са квалифицирани мениджери нито пък банкери.разликата е че в русия тато си е още на власт.та да му мислят руските пенсионери и работници.
  • 8 1944

    0 0 Отговор
    отдавна съм милионер в рубли. скоро ще ставам член на клуба на милиардерите.