5 Септември, 2018 18:09 1 579 9

Двойно повече търгуваме с Индия

  • българия-
  • индия-
  • бизнес
Двойно повече търгуваме с Индия - 1

Стокообменът между България и Индия за първото полугодие на текущата година възлиза на 139 млн. USD. Това е с 50% повече в сравнение със същия период на 2017-а. За последните десет години двустранният стокообмен с далечната страна отчита троен ръст. „Индия е важен икономически партньор за България, като през 2017г. съгласно българската статистика стокообменът достига 267 млн. USD. Въпреки положителната тенденция на нарастване през последните години, стокообменът все още не отговаря на възможностите на двете страни", каза заместник-министърът на икономиката на БългарияЛъчезар Борисов при откриването на българо-индийски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с представители на над 250 компании от двете държави. Форумът е част от официалното посещението на индийския президент Рам Натх Ковинд у нас.

Българските стоки имат потенциал да присъстват по-осезаемо на индийския пазар, като за пример той даде селскостопански продукти и храни, парфюмерия и козметика,продукти на химическата промишленост, машини за хранителната промишленост, авточасти и автокомпоненти. „Налице е потенциал да привлечем индийски инвестиции и да предоставим благоприятни възможности за дейности в редица области като:информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм”, допълни Борисов. Налице са много примери на инвестиции от Индия у нас в областта на информационните технологии и аутсорсинг на услуги, фармацевтика, земеделие, автокомпоненти, киноиндустрия, туризъм и хотелиерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    8 0 Отговор
    Това стокообмена нещо не ви се изясни! Ние ли изнасяме два пъти повече или обратното, щото май има значение! Иначе ни се подхвърля някаква информация без смисъл.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СОПА

    5 0 Отговор
    И с тях ли трябва да се побратимяваме сега??Болните мозъци в тази държава нямат край!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Фен на

    6 0 Отговор
    А кога ще почнем да им връщаме циганетата.Е срещу някой лев щото бая ги охранихме.
  • 5 Шпек Салам Народен

    4 1 Отговор
    Голям бизнес имахме с индусите-още помня Прамод Митал.Обра бакъра на Кремиковци и изчезна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕееХ

    7 0 Отговор
    ДА МОЖЕШЕ ДА ИЗТЪРГУВАМЕ СЪБРАТЯТА ИМ , ДАЖЕ И БЕЗ ПАРИИИ...
  • 8 ДОКО

    2 0 Отговор
    ТЪРГОВИЯТА С ИНДИЯ Е АКО УСПЕЕМ ДА ИМ ВЪРНЕМ ЦИГАНИТЕ..ЕТО ТОВА Е ТЪРГОВСКИ ОБМЕН ..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.