7 Септември, 2018 16:10 2 483 21

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ празнува 55 г. от първия български бензин

  • лукойл

Днес в Бургас в рамките на тържествените мероприятия по повод 55-та годишнина от основаването на българската нефтопреработвателна промишленост, бяха представени резултатите от дейността на ПАО „ЛУКОЙЛ“ в областта на устойчивото развитие. В събитието взеха участие Общественият съвет за партньорство на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, представители на „ЛУКОЙЛ България“ ЕООД, на държавната и местната администрация, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти. Участниците в срещата се запознаха с Програмите на Групата „ЛУКОЙЛ“ и някои интересни проекти, насочени към социално-икономическо развитие на регионите, в които работи Компанията.

Изграждането на нефтохимическия комбинат край Бургас през 60-те години на 20 век изиграва решаваща роля за икономическия облик на страната през следващите десетилетия. В развитието на завода винаги са търсени иновативни технологични и управленски решения, благодарение на които България става значим участник в европейската нефтопреработка.

Днес „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ е модерно нефтопреработвателно предприятие, внедрило най-добрите достъпни технологии в отрасъла, осигуряващо висока ефективност на производството, покриващо най-високите стандарти за промишлена безопасност, екология и корпоративна социална отговорност. Дружеството реализира благотворителни и дарителски инициативи, като инвестира в изграждането на социална инфраструктура в общините Бургас и Камено и подкрепя проекти с голяма обществена значимост.

„ЛУКОЙЛ България“ ЕООД стъпва на същите здрави традиции и ценности и провежда социално отговорна политика в сферите на екологията, промишлената безопасност и охрана на труда, персонала, работната среда, социалното партньорство. Дружеството подкрепя българския спорт, култура и образование. От 1999 г. насам двете дъщерни дружества на „ЛУКОЙЛ“ в България са вложили в благотворителни и спонсорски проекти над 76 млн. лева.

За справка:

ПАО „ЛУКОЙЛ“ публикува отчети в областта на устойчивото развитие от 2005 година и е сред първите руски компании, присъединили се към Глобалния договор на ООН, насърчаващ бизнеса в световен мащаб да възприема социално отговорни, устойчиви политики и да докладва за тяхното изпълнение. Съответствието на Отчета за устойчиво развитие на „ПАО „ЛУКОЙЛ“ на изискванията на Ръководството в рамките на Глобалната инициатива по отчетност (GRI) и достоверността на представените сведения се потвърждават от един от водещите независими одитори - KPMG.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    24 4 Отговор
    Горките , вече 10 години работят на загуба и не внасят данък печалба а и нямат пари да си монтират измервателни уреди на терминала в Росенец и на изходите на Нехтохима. Но така е и с всички фирми с руско участие в България. Братушките са ни освободили два пъти, ние ги освобождаваме от данъци.

    Коментиран от #6

  • 2 bul

    17 1 Отговор
    Какъвто народа такъв и бизнеса
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кога

    13 3 Отговор
    Кога ще намалите цените на горивата?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Влади Горанов

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Виждал ли си данъчните деклараци и постъпленията по данъчната сметка , че се изказваш така компетентно

    Коментиран от #7

  • 7 Рубладжийче

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Влади Горанов":

    Отчетите са публични, може не да задаваш глупави въпроси а сам да ги видиш
  • 8 Смешници

    12 3 Отговор
    А кога ще си платят данъците тия помияри долни!
    55 години на загуба работят мама им д*ба, лъжливи гниди!!!
  • 9 кат

    5 0 Отговор
    Кпмг на коя банка правеше одитите?
  • 10 fdhgfdhg

    10 2 Отговор
    единствената рафинерия в света,която от 30 години е на загуба и не фалира!!!!!!!да живее капитализма....
  • 11 ГНЕВЕН

    10 4 Отговор
    До соросовите пърдялници:::::::::::::::::::::::::::


    !!В НАП - Бургас има отдел "ГОЛЕМИ ДАНЪКОПЛАТЦИ", ОТ КОЙТО
    14 ЧОВЕКА (четиринадесет човека!!) СЕ ЗАНИМАВАТ !!С А М О!! С ЛУКОЙЛ.
    Ако ви е криво, че Лукойл не плаща данъци, ЗНАЧИ Е ВИНОВЕН БОРИСОВ, ЗАЩОТО ДАНЪЧНИТЕ НЕ РАБОТЯТ.

    Разбрахте ли, соросови пърдялници!!!????

    Коментиран от #12

  • 12 80 процента

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГНЕВЕН":

    Ми да напускат! И на тия им плащаме залудо заплатите!
  • 13 гост

    6 1 Отговор
    ДДС, акцизи ..... Ветко и Миньо са дребни, много дребни ...
  • 14 БензинаДжията!

    2 1 Отговор
    Абе,данъци,ние да не сме нормална държава?!!
    Те да кажат,кога,ще пуснат пройзведен в бг бензин 100 октана. Че тоя техен 95 екто е като 92 бре, затова най-добре 98 екто,ако се сипва от ,,лук и олиото''.Иначе стотарката на OMV е ненадминат бензин и за зимата и за лятото. Просто по качествен в бг бензин не е имало.За съжаление най-качествения бензин е вносен от Австрия. Бойче,настъпи валката да направи едно пройзводство за 100,в България почнаха да се карат много Поршета,Майбаси, Ферари,че има и Бугатита, грехота е да се сипва на такива коли ниско октанов бензин.
  • 15 1234

    2 1 Отговор
    Огън да ги изпепели!
  • 16 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    за 10 години са направили над 40 млрд оборот и нямат печалба.милите!!!!!да ги преброим тия милиарди само от грешката при броенето ще остане бая пара,но на снимката се вижда кви са кукловодите там .само ги вижте и ви питам дали тия ще вкарат някакви пари в държавата ,вижте им мазните мутри и кажете!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 аналитик

    0 0 Отговор
    Значи е ьен за национален траур. Радев, спускайте знамената на тази дата...
  • 20 аналитик

    0 0 Отговор
    Лукойл е частна компания, притежавана от фамилия Ротшийлд. Допреди 10.10.1989 г. бе Нефтохим държавна компания и бе плюс. След това бе подарена на новоя собственник а Вальо остана управител. Сега дрането в цени е от частни лица и печалбата отива в тях. Няма какво да хвалите този държавно протектиран монополист, той си богатее за часни лица, а държавата НИЕ само губим от високите цени. Няма причина да се възхвалява.
  • 21 Корни

    0 0 Отговор
    И нула лева печалба!Ама Бойко не смее да пипа там!