Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 08:37 5 472 90

Докато Ердоган пирува - как Турция затъва

  • турция-
  • икономика-
  • бизнес-
  • политика

Икономика

Докато Ердоган пирува - как Турция затъва - 1
Снимка: Shutterstock

Ердоган отрича в Турция да има криза, виновни са му "чужди сили". Реалността обаче е друга: цените растат, фирми фалират и все повече турци остават без работа и без пари. Страната плаща за своеволията на президента си. Този скандал е показателен за състоянието, в което се намира Турция в момента. Наскоро стана ясно, че е напълно празен фондът, в който години наред са събирани отчисленията от заплатите на хората за безработица. Губят се цифром и словом 1,5 милиарда евро, които са били пренасочени към декапитализирани държавни банки. А те са останали без средства, защото са отпускали кредити на близки до правителството компании, пише в обширна публикация по темата германският ФАЦ.

Ето само един пример: преди няколко месеца най-голямата медийна група в страната беше придобита от бизнесмен, който се обръща към президента Ердоган с "шефе". Сделката беше извършена с кредит от 600 милиона евро, отпуснат му от една държавна турска банка. Но той не я получи съвсем даром: въпросните медии трябва да хвалят управлението на Ердоган и да си затварят очите пред набиращата скорост икономическа криза в страната. И ето в каква спирала се оказват турците: страната изпада в криза, с парите за безработни се финансират близки до властта предприемачи, които закупуват медии, които пък от своя страна налагат мълчание по темата за икономическата криза. А турците междувременно са останали без работа и без пари.

От своя дворец Ердоган отрича в Турция да има криза, нарича това манипулация и вини за всичко "чуждите сили", припомня изданието. Действителността обаче е друга: напоследък цените на природния газ и на тока бяха вдигнати три пъти последователно, фирми фалират, все повече хора в страната страдат от поскъпването на живота и от безработицата, но Ердоган твърди, че нямало никаква криза. По данни на Сметната палата, годишната издръжка на президентския палат в Анкара с неговите 1150 помещения възлиза на почти 93 милиона евро. Ердоган призовава турците да пестят и да проявяват търпение, но в същото време той дава банкети, които дотук струват на данъкоплатците сумата от 5 милиона евро. Може би трява да разберем Ердоган, че сред разкоша на президентския дворец на него му е трудно да почувства някаква криза, пише ФАЦ.

Икономиката не работи под натиск

Който обаче живее извън палата на Ердоган, усеща на гърба си истинското положение на нещата. Ердоган взривява границите на либералната икономика, когато призовава сънародниците си да докладват на полицията винаги щом установят разлики в цените на стоките. И по този начин той вкарва полицейски мерки в играта. Икономиката обаче не функционира под натиск. По данни на държавната статистическа служба, за потребителите инфлацията е скочила с 25 процента, а за производителите дори с 46 процента. А според независими анализи, само през последната една година цените са се увеличили с цели 80 процента. Тези цифри чертаят най-лошия сценарий за Турция от 15 години насам.

И какво, мислите, прави в същото време турското правителство в тази ситуация, която отразява като в огледало състоянието на турската икономика? - То решава да счупи огледалото: вицепрезидентът на Статистическата служба, в чийто ресор попада и инфлацията, беше уволнен. И той съвсем не е единственият служител, разделил се с поста си само защото си е вършил работата. Преди седмица бяха арестувани един синдикалист и един адвокат - първият, защото се застъпвал за правата на работниците, а вторият - защото защитавал в съда свой доверител. Да припомним, че Турция е страна, в която журналисти биват изпращани зад решетките заради публикациите си, т.е. защото си вършат работата. Неслучайно бюджетът на затворите е десетократно по-голям от този за образование.

Срещу кризата - с полицейски мерки

На фона на тази безутешна картина и заради чувството за безперспективност, в страната вече не постъпват нови инвестиции, а акумулираният капитал си търси нови сигурни пристанища. Включително и този процес турското правителство се опитва да спре с полицейски мерки: през последните няколко дни в страната са задържани 417 души за прехвърляне на пари в чужбина.

Ердоган знае, че някой трябва да плати и политическата сметка за това развитие. Но колкото по-зле стават нещата, толкова повече той засилва натиска: 5 месеца преди комуналните избори в страната турският президент предупреди избирателите, че ако заради икономическата криза тръгнат да наказват управляващата Партия на справедливостта и развитието, това щяло да бъде катастрофа за Турция.

В политическата история на страната са били наказвани много партии, вкючително и управляващи, които са изчезвали напълно, след като на избори са оставали под минималния изборен праг. Но това никога дотук не се е превръщало в катастрофа за турската република, която все пак съществува от 1923 година. Вместо с рационална политика да се опита да изведе страната от кризата, Ердоган предпочита да боготвори своята партия: "Ако загубим, вие също потъвате", гласи неговото послание. А това не е нищо друго, освен прикрит опит за изнудване на турския избирател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    31 24 Отговор
    Нали е приятел на гнома и там е така!
  • 2 Синан

    27 75 Отговор
    Всичко е завист. По вашите изчисления, Турция отдавна да я няма, но целият свят вижда обратното, как Турция просперира и военно и икономически, защото Турската икономика със проблемитр си е пак много По-голяма от много странни, който са изцяло в Европа. Турция е в Г-20, Турция имат цели до 2023 г. да станат още по-силни! Честито ТУРЦИЯ! 95 - та годишнина от основаването на Република Турция от Мустафа Кемал Ататюрк!
    И ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЛЕТИЩЕ НА СВЕТА В ИСТАНБУЛ - ТУРЦИЯ!!! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    Коментиран от #11, #28

  • 3 Българина

    72 22 Отговор
    Турците са много по просто племе и от нас. От 1000 г са все болен човек. Че и нас ни бяха заразили 500 г аха да умрем от техните простотии. Всеки който граничи с тях е застрашен, за това просто трябва да прекратим всякакви отношения завинаги

    Коментиран от #71

  • 4 НКВД

    43 16 Отговор
    Да да Турция затъва защото Ердоган е не удобен на ЕС и САЩ иначе щеше да цъфти! А Германия как почерне защо не разкажат от DW? И как Ангела се гуши с фондове а грманците не смеят да излязат след 20:00h!

    Коментиран от #12, #13

  • 5 Онур

    16 71 Отговор
    Всичко за отечеството Турция! Живеем и умираме за Турция! Докато Турция става по-силна, въпреки жалките статии на жалки журналисти, ние турците винаги сме с Турция, нашата Родина! 🇹🇷

    Коментиран от #22, #29, #30, #76

  • 6 Българин

    37 36 Отговор
    Почти всеки мрази турцитеи ги смята заживотни и недоразвити.
  • 7 999

    23 35 Отговор
    За това Путин - Макрон - Меркел отиват на крака на Ердоган, нали Турция уж не е сила и фактор?!

    Коментиран от #18

  • 8 Ферхан

    48 18 Отговор
    Турците в България са повече патриоти и милеят за България от доста българи! Турчина отива и работи в чужбина и носи парите в България а българина докато работи в чужбина другите българи тук му завиждат че изкарва пари!

    Коментиран от #33, #47

  • 9 Ееее

    24 6 Отговор
    Не се притеснявайте за Турция ,баба Меркел пак ще му отпусне някое милиардче за бежанците.

    Коментиран от #17

  • 10 Месут

    17 36 Отговор
    Честито Велика Турция. 95 - та годишнина от основаването на Република Турция от Мустафа Кемал Ататюрк! Да живее Велика Турция 🇹🇷

    Коментиран от #89

  • 11 Диди

    38 18 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Летището е финансирано с чуждестранни кредити. Ердоган се моли на германците за инвестиции .

    Коментиран от #14

  • 12 Крипли

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Няма ли и за Козистан някое по-силничко земетресение?
  • 13 Диди

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Ти в Германия живял ли си?
  • 14 НКВД

    15 12 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Чак пък да се моли! А Меркел се моли да не пусне ятото от 3 милиона мигриращи чалми на Запад!!!
  • 15 Йозил Резил

    31 18 Отговор
    Този Ердомуз прави каквото си иска, щото от турците по глупава нация няма и му вярват на лъжите,ама като започнат да броят стотинките за хляб ще се усетят и ще му сложат въжето на великия султан.
  • 16 Yavuz

    17 18 Отговор
    Статията ако беше писана за България ще да е реална.
  • 17 Скункс

    12 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ееее":

    Меркел няма как да му отпусне пари на Ернасран защото вече не свири в оркестъра.

    Коментиран от #19

  • 18 Диди

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    Поканил ги е заради Сирия. Не пиши глупости.
  • 19 Диди

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Скункс":

    Поредната глупост. Кой според теб ,,свири,,в оркестърът? И този ,,някой,,защо не е там,А Е МЕРКЕЛ? Мислете с главите си,не със ,,задника, ,си.

    Коментиран от #55

  • 20 Гладна Турция

    21 13 Отговор
    Ердоган предпочита да дава пари на военно оборудване, а не на нуждаещите се. Скоро турците ще ядат ламарините от военните кораби и самолети.
  • 21 ГостО

    10 12 Отговор
    Дойче Зеле и клика продължават с апокалиптичните прогнози,но няма да стане тяхната😂😂вместо анализи те ГАДАЯТ
  • 22 ами

    20 10 Отговор

    До коментар #5 от "Онур":

    Марш в турция. кво чакаш.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 123456

    12 24 Отговор

    До коментар #22 от "ами":

    Балканите са си Турция,,, А ти МАРШ в Монголия откъдето сте дошли

    Коментиран от #26, #31

  • 26 65431

    21 12 Отговор

    До коментар #25 от "123456":

    Балканите са на България имаме исторически права , там сме срали от векове и ще продължаваме да го правим . Марш в пустинята от където сте дошли и си вземете грозните килими че събират много прах

    Коментиран от #27

  • 27 hahaha

    10 23 Отговор

    До коментар #26 от "65431":

    Какви българи сте баа, като езика ви е славяноцигански, говорете като прабългарите и тогава ще ви признаем че сте българи

    Коментиран от #53

  • 28 Синан

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    И забравих да ви кажа,женен съм за мойта първа братовчедка,нашата религия го позволява.

    Коментиран от #32, #75, #87

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ами като си

    18 9 Отговор

    До коментар #5 от "Онур":

    ми ти като си такъв щастлив "резак" що правиш в Бг не мекере такова? Нали си турски патриот, отивай си у Анадолия да ти смазват гайката и да работиш за твоята родина!!!! Манаф турски мръсен!

    Коментиран от #58

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гого

    18 7 Отговор

    До коментар #28 от "Синан":

    Хаха,то затова и децата ви такива грозни и с криви глави заради кръвосмешението.

    Коментиран от #60

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    8 8 Отговор
    Като видя, че статията-новина е от dw и веднага затварям. Тия са се събрали най-големите "умници" в журналистиката.
  • 35 Yavuz

    13 12 Отговор
    Ердоган днес открива най-голямото летище в света-голямо "затъване"

    Коментиран от #37, #82

  • 36 проста чалма

    14 6 Отговор
    лицемерият старец всеки ден е с усмивки, прегръдки и целувки с американци, французи, германци. глупавите турци го виждат НО вярват че те са виновни за нещастната им икономика а не дядо фарисея. по тъп умираш .......
  • 37 Тъжна история

    12 5 Отговор

    До коментар #35 от "Yavuz":

    А сега как ще изплатят западните заеми и чуждестранните инвестиции, бедните и гладните турци??? Аллах да ги пази, ще минат през много перипетии. Идват мизерни времена.

    Коментиран от #39

  • 38 Честит да им е

    13 9 Отговор
    Националният празник на братята турци! 95 години неспирен възход!

    Коментиран от #44

  • 39 Не ги мисли

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Тъжна история":

    Повечето заеми са на западни фирми отпуснати от западни банки.
  • 40 Турция върви напред

    8 16 Отговор
    Робите реват и вият от завист :)

    Коментиран от #50

  • 41 ванката

    16 7 Отговор
    странна работа тукашните турци които коментират по-нищо не показват че имам някакъв мозък в главите си ! аз ако съм нежелан в своята родина и друга държава ме гледа и припознава за свои никога няма да кажа лошо за тази страна както и никога няма да се гордея с народността си защото собствения ми народ не ме иска там сте българи тука сте турци а всъщност какви сте и вие незнаете но знаете едно да защитатвате страната която уж е ваша родина но всъщност не ви иска и да плуете и обиждате странта която ви е прибрала от съжаление и как искате нормален човек да ви мисли за умни?? ?

    Коментиран от #43, #57

  • 42 Ismail

    7 10 Отговор
    Колкото и да ви се иска не е така. Можете да видите табризите на задлъжнелите държави.
    С всеки проект Турция намалява барланса с износа и вноса. Въпрос на време е да открият нефтени и газови залежи.
  • 43 Ванка, ванка

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "ванката":

    Много мозък струи от думите ти. Чак ти избива от ушите :)
  • 44 ужас

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "Честит да им е":

    национален празник основана на геноциди, на българи, гърци, арменци, араби ...

    Коментиран от #45

  • 45 Я прочети

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "ужас":

    Как е основана РТурция първо.
  • 46 Exxon Mobil

    9 3 Отговор
    Ей чалми, идвам за сондаж в Кипърската ИИЗ, има ли някой да ме спре?

    Коментиран от #48

  • 47 До Турчина

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ферхан":

    Факт е
  • 48 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #46 от "Exxon Mobil":

    Няма бе човек...спокойно. Срещу великите ние сме страхливи...кокошки. Само срещу слабите сме побойници...така че успех.

    Коментиран от #51, #56

  • 49 Мисли градивно

    10 8 Отговор
    Разтоварихте се вече , но няма реален коментар по темата .
    Летището е факт, може със заеми и молитви но ще работи за турската икономика.
    5 милярда след 5 години ще си избие парите си .
    А ние дори не можем да си ремонтираме летищата си .
    Всяка голяма машина за правене на пари е полезна за всяка държава , а оня турчин направи доста солидни неща и продължава да прави .
    Бих желал и тук да си съживим икономиката но явно да стане нищо,веднага 90% лапаме и 10% правим нещо .
    Който е бил и в гърция и в турция само може да им завиди, след време ще разберем че и румънците са ни изоставили.
  • 50 Боклуко

    7 8 Отговор

    До коментар #40 от "Турция върви напред":

    Ние си имаме държава и сме нация,а вие и след 500 години няма да имате държава и няма да сте нито българи нито турци.
  • 51 Израелски F-35

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Най-сетне виждам разумни мисли от вас.
  • 52 Tурска Tъпотия

    10 6 Отговор
    Старият глупак, предишните години, често атакуваше европейците за помощта, която предоставиха на фалиралите гърци. Сега той проси същите лоши европейци за помощ, така че турците да имат храна ..........
  • 53 Знаещ

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "hahaha":

    Факт е че ти говориш моя език, а аз твоя не. Това е достатъчно показателно, че има още много вода да изтече докато се приближите до белите хора.
  • 54 стоян

    10 2 Отговор
    Много празни приказки се изприказваха в караници от които няма смисъл - но турската икономика наистина потъва и това сега започва както казва журналиста с фалита на стотици фирми които не могат да обслужват големите лихвени проценти наложени от банките
  • 55 Скункс

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ами погледни че Меркел вече си отиде и тогава дрънкай

    Коментиран от #69

  • 56 Дурхан

    5 8 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Уж криза но откриват най голямото летище,правят Турски поток,атомна централа,приютяват 3 милиона бежанци,бият сесрещу терористи....и въпреки това не затъватза голямо разочарование на западните ”съюзници”..
  • 57 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "ванката":

    Българските турци са си колонизатори ,заселници като немските,френските,холандските,белгийските,,румънските,македонските турци
  • 58 Онур

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ами като си":

    Тука се чуствам като робовладелец

    Коментиран от #59, #63

  • 59 Скункс

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Онур":

    Всички маймуноподобни се чувстват като теб, защото сте изостанали в умственото си развитие.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #61 от "Гого":

    Хахаха....мургави ???..то като се почне от Харманли до Истанбул само мургавелки..
  • 63 Хитър Петър

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "Онур":

    Вие, ако не сте помаци сте предимно,, хорахане рома"и това много добре го знаеш, така че какво общо имате с турската светска република? Турците за това не ви искат. През 1989 година в България бяхте 1.6 милиона, а на преброяването през 2011г турците в България се оказаха 0.6 милиона, как намаляхте с 1 милион?

    Коментиран от #64, #66

  • 64 Онур

    11 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хитър Петър":

    Дай да те попитам нещо..защо българина си купува на детето си костюм за Хелоуин ,но не си купува кукерска маска или сурвачка?????...Хелоуин е американска традиция ..какво общо има с българската култура и традиции

    Коментиран от #68

  • 65 Хитър Петър

    9 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хасан":

    По магистралата са циганки демек от вашите, циганина си мисли че като е мюсюлманин автоматично става турчин.

    Коментиран от #67

  • 66 Скункс

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хитър Петър":

    Абе човек, квото и да им обясняваш те си въобразяват че са турци и се опитват това да го пробутват навсякъде,ама не им минава номера.
  • 67 Гого

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Хитър Петър":

    Те циганите са техни братя, нали са от една черга!?!!

    Коментиран от #74

  • 68 Хитър Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "Онур":

    Защо ти носиш дънки а не шалвари?
  • 69 Диди

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Скункс":

    Меркел не си е отишла .Тя се отказва от партийният си пост,но не от канцлерският. Ще остане още една година и тогава сама ще се оттегли от канцлерският си пост.
    Нейната партия загуби близо 13% в Хесен, но въпреки това там са най силната партия.

    Коментиран от #70

  • 70 Миди

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Диди":

    Стига с тази Меркел,стига с тези Диди-та,достатъчно.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хитър Петър

    11 0 Отговор

    До коментар #71 от "gost":

    456 години е,, присъствието" нито са ни хранили, а още по-малко са ни пазили! Напротив експлоатацията е била пълна. За това има към 30 въстания от които 5-6 голями и с много жертви! От хубаво никой не тръгва да мре.
  • 73 Хитър Петър

    8 1 Отговор
    Ето няколко от най-кръвопролитните и голями въстания през въпросните 456 години османска власт. Първо Търновско, Въстанието от 1564г срещу кръвния данък, Кресненско-разложко въстание, Чипровско, Въстание на Капош, Белоградчишко въстание, Априлско, Илинденско-Преображенско.
  • 74 -123-

    3 9 Отговор

    До коментар #67 от "Гого":

    С циганите обща кръв имате вие. Ние нямаме нищо общо с тях. Я виж откъде са дошли прабългарите и какъв им е бил цвета. И отгоре на всичко ние сме малоазиатци, затова сме бели. Нямаме нищо общо с пустини, араби... Истинските чисти Турци сме на балканите и в западна Турция.

    Коментиран от #80

  • 75 Боян

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Синан":

    Като лекар Ви казвам-близкородствените бракове водят до влошаване в здравния статус на поколението...за останалото можете да се по замислите и сам.

    Коментиран от #78

  • 76 ???????

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онур":

    ?????????
  • 77 факт

    1 4 Отговор
    е щото България много е изплувала
  • 78 -123-

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Боян":

    При нас до 4ти братовчеди е забранено. Това го правят само някакви цигани в Турция, които се правят на турци.
  • 79 Асан от германия

    2 4 Отговор
    баба Ердоган и сега пропуска ислямски мигранти и заселници към германистан и др.западни държави, но по мъничко да капе постоянно - през островите на гърция и през гръцко турската граница. Ама нали знаете капка по капка накрая язовир още милиони ще заселят германистан, а ние турците там също сме милиони и се размножаваме там на воля както и арабите
  • 80 Бай Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "-123-":

    Да ви кажа честно, нямам грам доверие на Дойче Веле! Тези лъжат на поразия! Мисля, че и за Турция лъжат, както им отърва сега. Не ми е приятно да го призная, но Турция е държава, а нашите новоеничари превърнаха нашата България в територия-новоколония на брюкселските зелки и САЩ! Подариха на Турция Южен поток, затвориха четири блока на АЕЦ Козлодуй, два от които бяха до последно модернизирани съз западна електроника и автоматика за която бяха похарчени над 680 милиона $. За сметка на това направиха огромно количество фотоволтаици, тока от които го продават на бедния българин на 18 пъти по-високицени от тези на АЕЦ Козлодуй! За да довършат окончателно българската енергетика, която до 1989 г. продаваше ток на всички държави около нас, продадоха на американците ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 и изкупуват тока от тях на някоко пъти по-високи цени от тези на АЕЦ Козлодуй. Следващото им черно дело бе да унищожат българската армия и сили за сигурност. Оръжията дори не продадоха, а ги нарязаха за да не пречат на търговията на новия ни "съюзник" САЩ. Така България бе превърната в гол охлюв, които всеки би могъл да стъпка, ако реши! Разрушено до основи бе и селското стопанство и земята бе раздробена и така България бе върната 50 г. назад. Унищожена бе и нашата промишленост, чрез бандитска приватизация! С така наречените европейски фондове (пари, които ние даваме на ЕС за членски внос, но те решават дали да ни ги върнат), нашите новоеничари, започнаха да строят безмислени стад

    Коментиран от #90

  • 81 Изселник

    7 1 Отговор
    Здравейте !
    Роден съм в България ! От турски произход съм . Гордея се и с двете !
    България е моята родина !
    Турчин по рождение .
    Каква е истината според мен !?
    Господин Erdoğan , построй най-голямото летище на света . Да това е факт . Но !
    Как се стига до това най-голямо летище ?! Няма метро . Няма пътна инфраструктура за това най-голямото . Няма градски транспорт . И най потресаващото , няма достатъчно пилоти за турските авиолинии .
    Да . Всичко това ще се направи , някой ден .
    За да си НАЙ , всичко грабва да ти е НАЙ .
    Пътниците и гостите на това летище трябва да се чустват НАЙ , НАЙ .
    Пожелавам успех на всички !

    Нека се грижим за нашето отечество по най-прекрасния начин .
    Да не забравяме !!!
    ЗЕМЯТА НЕ Е НАША ! ТЯ НИ Е ДАДЕНА ПОД НАЕМ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА ЗА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕЯ ПО НАЙ-ПРЕКРАСНИЯ НАЧИН !

    Коментиран от #88

  • 82 1234

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Yavuz":

    Пари на вятъра кой глупак ще каца там ?а вярно ще мият кенефите на самолетите, и ще ги чистят .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Японеца

    2 1 Отговор
    "Ердоган взривява границите на либералната икономика"
    А дойче веле реве като заклано прасе!
  • 85 Нашенец

    6 0 Отговор
    Истината е, че българските турци са добри хора. Уважавам ги. Но навсякъде власт имащите - в Турция и в България се възползват от обикновения човек, който ходи и блъска по 10 часа на ден и си плаща данъците. Вземат от него и го харчат както им кефне на тях. И ако протестираш ти казват да мируваш и да си продължиш мишия живот. Докато не разбарете, че няма турци или българи все така ще сте...
  • 86 DINKO

    0 1 Отговор
    egasi temata,turciq potavala,15 ikonomika v sveta sda potaava,a be eysabudetes e,Turciq svetovna sila,bez Turci ne mogatdas eresat nikakvi probleemi posveta,a se vaorajava do taka stepen c za 5,6 gopdini ss sobstveno orajeyno proizzvodstvo sste nadmine i velikite sili.qsno lie vie dragi sanarodnici,zatova xvanetese ss vELIKA Turciq,inaACE STE IMA PROBLEMI
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Antymediator

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Месут":

    Случайно да правиш някаква разлика между Ердоган и Ататюрк?!
    Единия искаше да ви направи модерна държава с образован и грамотен народ, а другия е лоша реплика на Мусолини.
    Не е случайно, че са приятелчета с Джуджето. И двамата са популисти, диктатори и грандомани. Омешали са национализма с религията и личните амбиции - модерен вариант на нашите комунистически мекерета.
  • 90 Antymediator

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бай Иван":

    Като нямаш доверие на Дойче Веле цъкни ВЕФ-а и слушай Москва, и без друго ти е промит мозъка.
    От руските болумачи ще разбереш, че са опра скали всички петилетки, построили са вече развитото социалистическо общество и вече произвеждат цели проводници.
    Имат само един проблем - още не са измислили от къде да си намерят двигател за Кузнецов.