Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 08:04 1 416 2

Делото "Олимпик" продължава в Кипър

  • олимпик

Двама кредитори са против процедурата за фалит

Застрахователната компания „Олимпик” отново е в Окръжния съд в Никозия - днес е четвъртото заседание по иска за нейната несъстоятелност.

„Олимпик” още не е обявенa в ликвидация и няма назначен от съда постоянен ликвидатор, тъй като в хода на съдебното дело, което започна на 12 септември, двама кредитори на дружеството обявиха възражения срещу продължаването на процедурата за фалит, съобщи БНР.

Това са сравнително малката транспортна компания от Лимасол „Експрес-гараж“ ООД, която претендира за около 40 000 евро, и възразяващият като частно лице Никос Димитриу, чийто иск е на стойност от 390 000 евро за покриване на автомобилни щети след пожар. И двете възражения обаче се оказаха проблемни. Адвокатската кантора на транспортната фирма се отказа да представлява клиента си и той трябва да намери нов защитник до заседанието днес. Второто оспорване пък бе обявено на предишното съдебно заседание на 26 октомври, след изтичането на срока за подаване на възражения, и днес ще стане ясно решението по молбата на кредитора за влизане в започналата вече съдебна процедура.

Независимо кога ще бъде произнесено съдебното решение за обявяване на компанията в ликвидация, то влиза в сила със задна дата, от 10 август, когато бе подаден искът от кипърската Служба за контрол на застрахователните компании.

Едва след като то бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, започва да тече първият срок по ликвидационната процедура - 35-дневният срок за подаване на исковете от засегнатите клиенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо l-ви

    2 0 Отговор
    Логото на снимката не ви ли прилича на логото на бензиностанций Марешки
  • 2 анонимен

    0 0 Отговор
    мрънкането е вид неуважение към компетентните органи изпълняващи своите служебни задължения съгласно професионалната си квалификация :)