Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 16:00 2 234 2

Бил Гейтс иска данъци върху роботите

  • бил гейтс-
  • данъци-
  • роботи

Той призова да се запазят работните места на хората

Бил Гейтс иска данъци върху роботите - 1
Снимка: Shutterstock

Милиардерът Бил Гейтс заяви, че очаква скоро да бъдат въведени специални данъци върху роботите, съобщи ТАСС.

Според него са нужни промени в данъчната система, за да бъдат запазени работните места на хората.„Благодарение на идеята, за това, че роботите ни помагат да произвеждаме повече стоки и услуги с по-малко хора, ние спряхме да определяме работата като единственото, за което сме се родили. Аз не казвам, че изкуствено трябва да забавяме процеса на автоматизация. Ние обаче не трябва да стигаме до пълното изместване на хората от работните им места.

Основната идея на данъчното облагане е, че можете да облагате капитала или работната сила, а роботът е вид капитал. Сега има редица данъци върху работната сила, например подоходния, но с времето хората ще искат да стимулират създаването на работни места, вероятно ще имаме различни отчисления и субсидии, за да се повиши търсенето на обикновени сътрудници“, заяви Гейтс.

Според него данъците трябва да са устроени така, че индустриалците да бъдат стимулирани да наемат хора. Според Гейтс системата в момента ги тласка към обратната посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    9 0 Отговор
    Огромен излишък от работна ръка и море от супер ефективни машини изглежда чудесно за капиталиста , но кой , ще купува продуктите ? Извънземните ли? Затова се говори за зловещия "златен милиард" , защото това е друга система която , няма нужда от експанзия ! Излишните 6-7 милиарда са обречени !
  • 2 Русенец

    1 0 Отговор
    Да намалят задължителния работния ден на хората и за 4ч. да се получава заплата като за 8ч. През другото време хората да се самообучават, възпроизвеждат, развиват духовно и т.н.