7 Ноември, 2018 16:15 2 583 11

„Инерком“: Елена Йончева манипулира

  • инерком-
  • чез-
  • сделка-
  • гинка върбакова

От компанията заявиха, че не са политически обвързани и не се ползвали с политически протекции

„Инерком“: Елена Йончева манипулира - 1

Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании „ЧЕЗ Електро България“ и „ЧЕЗ Разпределение България“ е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране. Това се казва в изявление до медиите от "Инерком България".

Компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие активите на ЧЕЗ в България, но преди дни стана ясно, че са предвидени общи събрания на двете дъщерни дружества на енергийната компания и в дневния ред е предвидено представители на "Инерком" да влязат в Надзорния съвет.

Сделката между ЧЕЗ и „Инерком“ следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки, допълват от компанията на Върбакова.

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани, допълват от там по повод изказвания на депутатът от БСП Елена Йончева.

"Инерком България" не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции, казват още от компанията.

ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИНЕРКОМ БЪЛГАРИЯ ЕАД

Във връзка с публично изказване на г-жа Елена Йончева, депутат и говорител от БСП, по повод избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България изразяваме категорично несъгласие с подхода търговски дружества и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически кампании.

Инерком България не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции.

Твърдението на г-жа Йончева не отговаря на истината и е извадено от контекста.

Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране.

Сделката между ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки.

Инерком е група от компании, които отдавна работят на българския пазар, спазват законите, уважават българските и европейските институции и възразява имената на предложените от нас членове в надзорни органи да бъдат използвани недобросъвестно за постигане на каквито и да е било политически или други цели.

Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да създаде чувство за несигурност.

Към настоящия момент държавата не притежава акции от капитала на дружествата от групата на ЧЕЗ в България и няма законови основания да предлага членове на надзорните органи.

В правото проява на съмнения и възражения срещу сделка е въпрос на интереси. Общественият интерес по отношение на сделката между Инерком и ЧЕЗ е защитен от законите и държавните институции, които ги прилагат.

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани.

Инвеститорите трябва да бъдат уважавани, защото те са основата на българската икономика и осигуряват благосъстоянието на гражданите. За стабилно икономическо развитие се изисква предвидима и спокойна среда, в която върховенство има Закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    22 8 Отговор
    Не са политически обвързани само си пие кафето с Теменужка Петкова - Гнома!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    13 7 Отговор
    Мошеници и мутри демократичните приватизатори никому незнаината гинка купува чез бг ама и сте нагли
  • 4 ДАААА

    14 11 Отговор
    ПРОСТАЩИНАТА НА КОМУНИСТИТЕ Е НЕПОВТОРИМА !
  • 5 Последния Май

    9 2 Отговор
    Земята на Ботев и Левски
    отново е робска земя,
    Балканът хайдушките песни
    отново размирно запя...

    Министри продават народа,
    палачи бесилки коват;
    да вдигнем народа в тревога,
    избитите жертви зоват.

    Кой люби народа поробен
    и пази завета велик,
    завета на Левски бунтовен,
    при нас нека дойде войник!
  • 6 О възмутени

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "възмутен":

    Курни обиди една жена и оная си го върна задавайки и подбно отровен въпрос.Обаче по-страшно е,че президента чете сякаш Ниновите речи.Сякаш слушам Курни бе.

    Коментиран от #7

  • 7 Кгб

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "О възмутени":

    НИЕ не пишем речи.Нито за другарката,нито за льотчика.Опсс другаря.Опсс независимия президент.
  • 8 Мангала

    4 6 Отговор
    Гинке, поне си обръсни космаците около шундата.
  • 9 гощо

    2 2 Отговор
    От 10-тина години насам всякакви мутри,кифли и простовато хора навлязоха в кражбата на големите мангизи.Ето тази е жив пример.За детето чудо няма да говорим,той е млад Успял човей АААхахахахахаххахахахааха....
  • 10 коРа

    1 2 Отговор
    Таз Гинка, много ме кефи,много красива жена е, с удоволствие ще я изплющя.Леле надървих го по нея....
  • 11 Byg

    3 0 Отговор
    Кухата елена от комуната е за затвора и скоро може и това да се случи , сега след като и падна имунитета по делото с КТБ за пране на пари , строителната камара и поиска оставката заради лъжите които бръщолеви по неин адрес като сложим и лъжите по сделката с чез , време е да я цапнат през лъжливата мусура.