8 Декември, 2018 11:24 2 172 17

Хампарцумян: Догодина лихвите ще бъдат поносими

  • левон хампарцумян

Догодина лихвите няма да тръгнат рязко нагоре и ще бъдат поносими, особено ако икономиката расте”. Това каза пред Нова тв банкерът Левон Хампарцумян. Коментарът му дойде по повод прогнози на експертите, според които лихвите ще скочат драстично през 2019 г.

Хампарцумян обясни, че ако тези очаквания станат реалност, то дълговете на големите държави ще станат непосилни за самите тях.

„Ако има нещо, за което трябва да се притесняваме, това е да запазим темпа на растеж на икономиката”, категоричен бе банкерът.

Той коментира още, че е нормално и банките да генерират печалби, при положение че икономиката и брутният вътрешен продукт нарастват. Трябвало обаче регулаторните органи да следят за това таксите, които налагат финансовите институции, да бъдат нормални.

Хампарцумян коментира и идеята БНБ да регулира размера на кредитите, които се отпускат на определени лица, така че заемите да са съобразени с доходите на кредитоискателя.

„Това е с цел да се предпазят хората от свръхзадлъжняване. У нас, на системно ниво, такова свръхзадлъжняване няма. Българинът е доста консервативен и разумен, когато става дума за взимане на кредит”, каза банкерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    36 1 Отговор
    Мазен лъжец!

    Коментиран от #5

  • 2 6005

    37 0 Отговор
    Участва в 140 търговски дружества напълни си гушата по времето на черния седесар и сега ми се прави на големия икономист
  • 3 Сиромаха

    24 2 Отговор
    Тоя как искам да го УДУШААААА , направо се изненадвам от себе си !!!!!!
  • 4 Гнус

    24 2 Отговор
    Тука в България така хубаво поущрихме арменците че си живуркат по-добре от нас българите , банкерчета , продуцентчета , журналистчета и друга паплач , дали ще сполучат така в Армения
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Робот":

    Теглете е кредити и не се бойте .Един път се живее
  • 6 Усмивката

    6 0 Отговор
    „Ако има нещо, за което трябва да се притесняваме, това е да запазим темпа на растеж на икономиката”, категоричен бе банкерът....това неква хитра арменска преоратка ли е към антиправителственита нарастваща във времето, обстановка.Парите ,драги ми ,са като шума на жилище за вечен покой.

    Коментиран от #14

  • 7 СЕДНИМИ НАКУРА

    7 0 Отговор
    ТО НЕ ОСТАНА БЕ КАЛЪФ
  • 8 Ventura

    9 0 Отговор
    Без него може и да паднат!
    Ама не вярвам!
  • 9 жунгла

    10 1 Отговор
    Колко му трябва на човек за да бъде ''свръхзадължен''Трябва му само една ипотека. И няколко проблемни месеца в тези примерно 10 години на изплащане. Купил е на тавана на цените и предстои пускане по пързалката. Може да спаси кожата само ако някои човек преди него е градил за да затрива тои сега. Ако едно бонбонче струва 1 лев а ти имаш два лева. Значи си мислиш че имаш пари за две бонбончета.Но ако банката даде заем на някои балък без лев за да купи бонбонче за 1.50лв. Ти обедняваш с 50ст а балъчето си е изял живота. Ако продължи растежа на балъкоподобни растежа на икономиката няма да има никакво значение.
  • 10 Иво

    8 1 Отговор
    Тоя ако ми падне жив ще го дера
  • 11 Банката

    6 0 Отговор
    Каде сте Шарани?Чака ме ви
  • 12 пешо

    5 0 Отговор
    Теглете и бегайте !
  • 13 Ник Гешев

    4 0 Отговор
    за кого ще бъдат поносими ,за хърбите или богатите ,щот на нас ни е все в гъ........
  • 14 Самуил

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    Този човек не е арменец, а евреин!
    Не се подлъгвайте по името му, че е арменско.
  • 15 министъра

    2 0 Отговор
    Ти зароби, до живот, половин България с кредити, сега, ще ми правиш изповеди, на съвестен банкер,направи закон и децата им, да те издържат, засрами се бе човек, погледни истината в окото.
    На колко българи, съсипа живота?
    Ти си назначен, да им вземеш парите,за това ти плащат, не разбирам, защо се правиш на Робин Хууд.
    Да, не се готвиш за премиер?
    В момента, поста е абониран, от частната партия ГЕРБ, Е.Т. Бойко Борисов.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    този е за затвора
    след баневи да го мятат него