19 Юни, 2019 15:43 4 491 3

Нискотарифна авиокомпания купи 20 самолета от Airbus

  • airbus-
  • wizz air-
  • договор-
  • доставка-
  • самолети

Wizz Air поръча 20 нови машини от модела А321XLR

Нискотарифна авиокомпания купи 20 самолета от Airbus - 1
Снимка: Airbus.com

Wizz Air подписа договор с Airbus S.A.S. за покупката на 20 самолета Airbus A321XLR. Настоящата поръчка ще бъде изпълнена и доставена в рамките на три години, започвайки от 2023 г. Моделът A321XLR ще включва 239 места, същите като при A321neo, за да осигури пълна съвместимост с флотилията на авиопревозвача. Финализирането на поръчката предстои да получи одобрение от акционерите на нискотарифния превозвач.

„A321XLR е най-икономичният самолет от този тип и е невероятна възможност за по-нататъшно разширяване на мрежата ни и добавяне на нови дестинации, които понастоящем са извън обсега, предвид по-добрите възможности на самолета на дълги разстояния. Към днешна дата летим по няколко 5-6-часови маршрута и регистрираме голямо удовлетворение от страна на нашите клиенти, така че със самолетите XLR ще можем да разширим нашето портфолио от услуги с маршрути, изискващи 7-8-часови полети”, каза Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air.

Икономичният Airbus A321XLR ще помогне за увеличаване на конкурентно предимство на превозвача и за стимулиране търсенето на полети от и до Централна и Източна Европа и извън нея. „Самолетите от семейство A320neo са считани за революционни за сектора, като вярваме, че те ще допринесат за подобряване на бизнес модела на авиокомпанията и затвърждаване на безспорното ни лидерство в Европа”, допълни Варади.

След днешната сделка реализираните поръчки от страна на авиопревозвачът към Airbus нарастват до 276 самолета, чиито доставки ще приключат до 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    Теб ще те качим на сухой и ще те возим докато паднете - няма да чакаме дълго. Само побързай за Аерогарата в мацква че останаха само 1-2 сушки да летят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.