Last news in Fakti

20 Юни, 2019 18:51 6 430 10

„Еврохолд“ плаща €335 млн. за бизнеса на „ЧЕЗ Груп“ в България

  • еврохолд-
  • чез

Две глобални инвестиционни банки осигуряват финансиране на сделката

„Еврохолд“ плаща €335 млн. за бизнеса на „ЧЕЗ Груп“ в България - 1

"Еврохолд България" АД се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания "ЧЕЗ Груп" в България. Двете страни подписаха договор днес.

"Еврохолд" ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите на "ЧЕЗ Груп" в България.

"Еврохолд" ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал.

"Еврохолд" вече е подписала мандат с две глобални инвестиционни банки с богат опит в осигуряването на финансиране за подобни сделки, които да обезпечат необходимия заемен капитал.

"Еврохолд" вече е сформирала и консултативен съвет от експерти със солиден международен опит в бизнеса с дистрибуция на електроенергия, който ще консултира компанията в процеса на интеграция на дейността на "ЧЕЗ България: в структурата на холдинга. Допълнително, "Еврохолд" се е договорила висшият мениджмънт на "ЧЕЗ България" ЕАД, в това число и изпълнителният директор на дружеството, да остане в компанията, за да се гарантира плавен преходен период в управлението.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната.

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след одобрение от съответните регулаторни органи.

Консултанти на Еврохолд по сделката са базираната в Лондон международна адвокатска кантора Morrison & Foerster и българската - “Стоева, Чомпалов и Знеполски”. Консултанти на ЧЕЗ Груп са адвокатските дружества Skils s.r.o. и „Пенков, Марков и партньори”.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 янки

    40 1 Отговор
    Гаранти за сделката ББ и ДП
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Васил

    29 1 Отговор
    Айде на всички роби да им е честити
  • 6 Baicho

    39 4 Отговор
    Честито на българските роби "Еврохолд"-Гинка Върбакова=Бойко Тиквата тия ни разпродават като бели роби.Този народ,ако продължава да дреме,ще изчезнем като нация.

    Коментиран от #7

  • 7 за истината

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "Baicho":

    Мутрите излизат на светло= пране на пари.
  • 8 Истината пак се премълчава...

    20 1 Отговор
    Защо не се оповестява кои са собствениците на Еврохолд? Народа няма ли право да знае кой всъщност ще движи българската енергетика?

    Коментиран от #9

  • 9 в батустана ядеш банана

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Истината пак се премълчава...":

    Собственикът е ГЕРБ ЕООД, димек Бате Бойко!
    Ето и доказателство:
    Асен Милков Христов - Председател на Еврохолд, чрез свързана с него фирма Фермопласт АД е свързан с г-жа Цвета Караянчева!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.