Last news in Fakti

6 Март, 2020 11:21 2 617 0

Най-голямата индустрия в света губи милиарди

  • коронавирус-
  • бизнес-
  • авиация-
  • приходи-
  • спад

Приходите в авиационния сектор спадат между 63 и 113 млрд. USD през 2020 година

Най-голямата индустрия в света губи милиарди - 1
Снимка: М. Бгоданова

Между 63 и 113 млрд. USD ще загуби авиационната индустрия през 2020 г. Широкият диапазон се дължи на силната зависимост от това как ще се развие проблемът с разпространението на коронавируса през следващите месеци и колко бързо светът ще се справи с проблема, посочва в свои анализ Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). Ако приемем, че сега е пикът на кризата с коноравируса, то понижението в приходите ще е 63 млрд. USD. В случай, обаче че броят на заразените продължи да нараства, то приходите на авиокомпаниите ще спаднат със 113 млрд. USD. При двата сценария понижението ще е съответно 11% и 19%.

За последен път аналогично понижение в приходите в индустрията е имало през 2009 г., малко след началото на световната икономическа криза.

В края на миналия месец IATA публикува прогноза, че коронавирусът ще струва на авиокомпаниите 23.9 млрд. USD, в случай че огнището на вируса остане на територията на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА