Last news in Fakti

13 Март, 2020 19:46 1 680 0

Lufthansa ще кандидатства за държавна помощ

  • lufthansa-
  • държавна помощ

Най-големият немски авиопревозвач Lufthansa заяви, че планира да поиска държавна помощ от няколко европейски правителства, за да издържи на кризата, предизвикана от коронавирусната епидемия. Това съобщи Reuters.

Германската авиогрупа, която притежава също Swiss International, Austrian Airlines и Brussels Airlines, вече е разговаряла с правителствата на страните, в които са базирани нейните превозвачи.

"Lufthansa ще се свърже с администрациите на родните си пазари за ликвидна подкрепа", заяви говорител на авиокомпанията пред Reuters.

Главният изпълнителен директор на групата Карстен Шпор ще вземе участие и в среща за коронавируса между германския канцлер Ангела Меркел и индустриалните шефове.

Припомняме, че водещите европейски авиокомпании претърпяха и друг силен удар тази седмица, а именно забраната от страна на САЩ за влизане на пристигащи европейци на своя територия за 30 дни. По този начин бяха засегнати печелившите трансатлантически полети.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА