23 Март, 2020 10:24 2 418 17

От 750 до 1300 души на ден отиват в бюрата по труда у нас

  • деница сачева-
  • безработни-
  • коронавирус

Това заяви социалният министър Деница Сачева

От 750 до 1300 души на ден отиват в бюрата по труда у нас - 1

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви за "Тази сутрин" по бТВ социалният министър Деница Сачева.

"Преди всичко не вреди - този принцип трябва да спазват всички и хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение. Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги.

43 хил. човека получават патронажна грижа - това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

"Всичко зависи от закона - 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове - осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им. Пускаме телефон за психологични консултатции - 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    24 2 Отговор
    Ха добрутру!
    До края на извънредното положение над 10% от трудоспособното население ще е там! Да му мисли Барба Ганьос и великия му икономически екип, като предлага стипмули за бизнеса, какво следва...
    И нещо за дистанционна регистрация, или всички трябва да чакаме отвън на студе?
    Нещо за по-дълъг срок за регистрация?
    Нещо с мисъл свършено!?
  • 2 Искрен

    34 2 Отговор
    Питам се дали само на мен ми се струва че в тази жена има нещо отблъскващо.
  • 3 Vinetutkata

    4 1 Отговор
    да се чете:
    * като НЕ предлага

    Коментиран от #15

  • 4 asd

    18 1 Отговор
    Отвратително и малоумно добиче
  • 5 Загрижен

    24 2 Отговор
    Това е само началото от навременните и правилни мерки на Тиквуций. Аз лично спирам да плащам сметките и данъците. Това ще го направят доооста хора. Топлофикация, ЧЕЗ и т.н. как ще си плащат заплатите? Всичко е свързано... Няма да има постъпления в бюджета, пари не може да се печатат (това поне е плюсът на борда иначе инфлацията ще е в космоса). Нещата на бунт си отиват.
  • 6 Петров

    18 3 Отговор
    Домусчие да плати данъците които дължи, но държавата не му ги взема- 56 милиона. Да се вземат милионите, дадени наскоро за частните футболни клубове, които не са приоритет в момента. Да се потърсят милионите,дадени за водния цикъл на Перник, да се върнат парите 1.4 млрд, които Дянков измъкна от НЗОК, да се преизчисли тръбата и полагането й до Перник- невъзможно е да е повече от 5-6 млн. И защо слагат каналджийски тръби за водопровод под напор? Тогава ще има пари за всичко.
  • 7 Другия с коня

    3 18 Отговор
    Всеки съкратен,уволнен който е бил на трудов договор ще получава от Държавата Осем месеца средства в. Размера на договора си.Ще преживее няколко Карантинни и Вируси.Какво повече искат от Държавата ...Като не ви харесва министъра отидете да живеете в държава с красив министър....

    Коментиран от #8

  • 8 Загрижен

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Другия с коня":

    Колега, ти си с килийно образование. Като хората спрат да си плащат данъците, защото са безработни, няма да има пари нито за пенсиите, нито за обезщетения. 80%...

    Коментиран от #10

  • 9 Бенковски

    17 1 Отговор
    Нали си стоим вкъщи, а Тиквата и ГоджиГенерала какво правят. Хората на улицата без средства - скоро ще честваме Априлско въстание 2020
  • 10 Другия с коня

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Загрижен":

    Отиде го обясни на Работодателите,защо уволняват персонала си.Защо не са в платен отпуск.Защо ги изхвърлят на Улицата....Тях питай понеже си с няколко висши....

    Коментиран от #14

  • 11 Биде

    12 1 Отговор
    След тази нова чума не виждам как едно 90% от народа ни ще изплува от ситуацията!На Сачева и подобните й министърчета и депуати изобщо ама изобщо не им пука! Безработицата ще влачи след себе си в бедната ни и неуредена държавица лавина от проблеми!
  • 12 Калчу

    7 0 Отговор
    Мен и от бюруту ме отписаха, да може да сучат "братята"
  • 13 Защо не го направят електронно?

    5 1 Отговор
    Като се тълпят пред бюрата - рай за вируса.
  • 14 Герберастка черна каса

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Другия с коня":

    Щото са същите като Тиквата!Можело да стане по-лошо и тогава ще взимаме "мерки"!...А за тия 60% от заплатите дето щели да ги плащат в бюрата по труда нито имат формуляри нито инструкции дали,как и кога!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дръвчо

    4 0 Отговор
    Работодателите освобождават персонал защото са без приходи и не могат да платят осигуровки и режиини разходи. Освободените не губят платения си отпуск, той се изплаща като обезщетение. Трудовата борса е по-добрия вариант от не платен отпуск при който държавата прибира осигуровки, а служителите стоят без доходи.
  • 17 дявола

    1 2 Отговор
    Такива работодатели заслужават после държавата да им закрие фирмите без право вече на бизнес и да ходят да работят на полето за да са полезни.Нека да видят какво е да те отхвърли системата