ФАКТИ.БГ

Велев: С новия закон отиваме отвъд комунизма

Схемата не е 60% на 40%, а 23% на 77% и е неработеща за тези, които имат нужда от нея, и работеща за тези, които нямат нужда от нея

Публикувана: 30 Март, 2020 00:00
50 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7032
Велев: С новия закон отиваме отвъд комунизма
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.

"В предложените мерки от правителството имаме неизпълними условия, за да се осъществи предлаганата подкрепа. Мярката е направена така, че може да се използва от този, който няма нужда и има пари в брой и може да плати 77%. За малкия и среден бизнес това е неприложима мярка“.

Това каза пред БНР Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал. Работодателската организация е една от двете, които по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество не подкрепиха схемата на правителството, по която то предлага да поеме 60% от заплатата на служители, които бизнесът би освободил заради кризата.

По думите на Велев схемата не е 60% на 40%, а 23% на 77% и е неработеща за тези, които имат нужда от нея, и работеща за тези, които нямат нужда от нея.

"Искаме със същия ресурс да се помогне на повече хора. Законът е сбъркан, писан е бързо, грешката трябва да се поправи, колкото по-бързо се поправи, толкова по-малко щети ще нанесе... Не сме съгласни с условията, които се поставят пред предприятията, за да получат тази помощ - да изплаща 100% от възнаграждението, без да има приходи. Когато е спряло предприятието и хората не работят, техните доходи се компенсират частично... С този закон отиваме отвъд идеал на човечеството - "комунизма“, лежиш на дивана и получаваш пари... Какви потребности имаш, когато си вкъщи“.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 30 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Горо
2 Отговор
Велев, ти не разбра ли или се правиш на умряла риба, че Борисов не желае да плаща пари за каквото и да е било? Той го върти и го суче само и само да протака и да изчаква, както апропо е правил винаги и за което го славят неговите партизани. За Борисов важи известното правило: "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се!". За поред път стана ясно, че в България няма синдикати, които да защитават правата на работниците и специалистите. Така нареченият "Тристранен съвет", оглавяван от недоразумението - "вицепремиерът" Мариана Николова, сърдечната тръпка на вечно сърдития татарин Сименов, е пълна бутафория. Както и цялата държава на величеството Борисов...

Оценка:
-13 +148

БЕЛИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ
3 Отговор
ДАВАЙТЕ ОТ ОФШОРКИТЕ БЕ БРАШНЯНИ ЧУВАЛИ АЛЧНИИИ...

Оценка:
-3 +80

4
Този коментар е премахнат от модератор
Моля някой да обясни
5 Отговор
Всяка година се хвърлят трилиони долари за военни бюджети, а се оказа,че светът няма дори маски. Моля някой да ми каже, или аз съм тъп и нищо не разбирам или светът е уникално тъп и ни заблуждава с фалшива реалност.

Коментиран от #10, #37


Оценка:
-2 +150

АЗ ХАРЕСВАМ
6 Отговор
ЧЕРНООКАТА СИНДИКАЛИСТКА ВАЛЯ..МНОГО МЕ ВЪЗБУЖДА И Е ПИЧКА ТА ДРЪНКА..АКО И ПАРИ ДА НЯМА..

Оценка:
-5 +36

7
Този коментар е премахнат от модератор
8
Този коментар е премахнат от модератор
Йозеф
9 Отговор
С туризма положението е много сериозно, както и със заведенията и МОЛ-овете. Държавата трябяа да помогне, но истински, а не с мижави подаяния. И във ВиК сектора има криза, водопровод за 25млн се пука и се правят ремонти на ново трасе, изградено със скъпи материали. Изобщо ще има рецесия, а читави хора за работа се намират трудно, не е лесно да се разделиш с хора, които са можещи и си инвестирал в тях да се обучават в чужбина. Това реално са хората, които ще те извадят от рецесията.

Оценка:
-5 +53

Реалист
10 Отговор

До коментар #5 от "Моля някой да обясни":


Трудно е да се обясни.Но ми прави впечатление нещо.В света има всичко може да се произведе всичко а от космически кораби до луксозни автомобили а едни прости маски няма и не достигат защо.Има някаква причина можеби като прибавим и фактът че обясняват че те не предпазвали и нямало смисъл... ама само че това не го решават те решава го всеки човек който има право на защита от опасния вирус и да предпазват определено е по добре да си с маска и ракъвици отколкото без.

Оценка:
-7 +31

АБЕ ЙОЗЕФ
11 Отговор
ГОВОРИМ ЗА ИКОНОМИКА А НЕ ЗА ТЪРГОВЦИ И ХРАНТУТНИЦИ..

Коментиран от #15


Оценка:
-5 +22

ДО 10
12 Отговор
ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В КИТАЙ..И ДЕЦАТА НИ ТАМ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ..

Коментиран от #33


Оценка:
-2 +22

Играч
13 Отговор
Че какво му е на комунизма.Аааа,господина щеше да е осъден и нито той ,нито децата му щяха да могат да харчат парите.

Оценка:
-8 +40

Магелан
14 Отговор
Тези псевдоиндустриялци започнаха да хвърлят много къчове?Бедна им е фантазията ако в България имаще профсъюзи както в Франция, Гърция и другите бели държави.

Оценка:
-2 +60

Христо
15 Отговор

До коментар #11 от "АБЕ ЙОЗЕФ":


Ами, че то това е нашата икономика. 70% услуги.

Оценка:
-4 +33

Грую
16 Отговор
Този бивш активист от управлението на ДКМС продължава с лозунгите дтугари дайте да дадете.Някак си не мога да го прима за индустриален капиталист.Това е може би най лошата част от нашия капитализъм, дето вечно си ограбват работниците и всъщност те са некадърниците ,а не държавата.

Оценка:
-5 +55

Smael
17 Отговор
алчник, с тия 10% плосък данък и 5% акционерски сме отвъд капитализма.

Оценка:
-3 +32

този да маха очилата
18 Отговор
и Да се беси!....

Оценка:
-3 +21

Бе да питам
19 Отговор
Велев, уволнявайте като не ви устройва - просто е. Щом държавата е решила, че строителната мафия на Пеевски е по-важна - уволнявайте. Така Бюрата по труда ще поемат ... на 100 %.

Коментиран от #36


Оценка:
-3 +48

Чифут комунист
20 Отговор
Другарю Велев,нали и вас червеното знаме роди ви.

Оценка:
-5 +47

Прогнилата Тиква
21 Отговор
А беееййй Велеф ти не разбра ли че до преди 33 години имахме Социализъм .... след 1989 г. дойде КапитализЪма и от 11 години както съм Падишаха на кочината в която превърнах България Аз като бивш Кумунист изграждам КумунизЪма тайба ф'остата тайба

Оценка:
-7 +27

Някой
22 Отговор
С този закон отиваме отвъд идеал на човечеството - "комунизма“, лежиш на дивана и получаваш пари... Какви потребности имаш, когато си вкъщи“.
Ало аланко ядене ток телевизия интернет вода баня още и още ... ти тъп ли си .. А ти какви потребности имаш ?

Оценка:
-0 +40

Този трябва
23 Отговор
Да си присади коса

Оценка:
-3 +13

котопакси
24 Отговор

До коментар #4 от "Некк’ъв":


Да така прав си колега ,само че много хора тук въобще не са чели за този закон на Карл Маркс Капиталът се казва .Впрочем този закон е разяснен и от Български икономисти какво всъщност значи Принадена стойност е понятие, въведено от марксизма, по-точно в книгата на Карл Маркс „Капиталът“. Маркс разглежда капитала като променлив и постоянен. Променливият капитал е частта, свързана с работната сила, която отива за наемането на работници, а постоянният капитал е материалната база или средствата за производство. Подобно на класиците, Маркс разглежда принадената стойност като незаплатен човешки труд, но за разлика от тях той вижда в работната сила свойството да създава стойност, превишаваща нейната собствена, което е именно принадената стойност. Тази принадена стойност се присвоява не от работника, а от работодателя, капиталиста.

Един от начините за увеличаване на принадената стойност е експлоатацията на работниците с въвеждане на удължено работно време или намалено заплащане. В необходимото работно време работникът създава стойност, равна на неговата работна сила, а в допълнителното работно време той де факто работи за капиталиста и създава принадената стойност. В „Капиталът“ Маркс обозначава съотношението между постоянния и променливия капитал като органичен състав на капитала.

Маркс дели принадената стойност на:

абсолютна – създавана по пътя на увеличение на работния ден
относителна – вследствие поевтиняване на работната сила и съкращаване н

Оценка:
-2 +20

котопакси
25 Отговор
Принадената ценност е производствено отношение. Това е ценността на принадения продукт, който наемният работник произвежда в принаденото време. Работното време на наемния работник се дели на две части: необходимо и принадено. През необходимото време той произвежда необходим продукт, ценността на който е равна на ценността на стоката която е продал на капиталиста, т. е. на ценността на работната му сила. Маркс доказва, че производството на принаден продукт е абсолютно необходимо за съществуването на обществото, независимо от формата му. В буржоазното общество цялата принадена ценност се отнема от работника безвъзмездно, феномен който се определя с понятието експлоатация на човек от човека. Отношението между необходимата и принадената ценност се нарича степен или норма на принадената ценност. Печалбата, рентата от обработваната земя и лихвата общо са едната от двете съставки на принадената ценност и се определят като нейна превърната форма. Останалата част от принадената ценност се изземва в полза на обществото под формата на данъци, акцизи и такси.

Оценка:
-2 +17

ГРАД КОЗЛОДУЙ
26 Отговор
герб мафия

Оценка:
-3 +13

ГРАД КОЗЛОДУЙ
27 Отговор
ИВАН КОСТОВ съсипа икономиката и индустрията на БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-8 +20

Ventura
28 Отговор
Г-н. Велев, каква комунистическа идея, нали сте капиталист?

Оценка:
-1 +21

29
Този коментар е премахнат от модератор
Не че нещо
30 Отговор
Но в Австрия плащат 80 процента..та тук тоя е прав

Оценка:
-4 +5

7596
31 Отговор
Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов

Оценка:
-1 +21

32
Този коментар е премахнат от модератор
Хелиос
33 Отговор

До коментар #12 от "ДО 10":


Имаше хипер контрабанда помните ли Пилето с дъските които смени с контрабандната стока пред полицаите,как в Пловдивското летище как изчезна през една дупка в оградата цял самолет цигари и кой беше този капиталист.

Оценка:
-0 +10

Сливи за смет
34 Отговор
Тоя велев какви ги плещи за комунизъм и т.н.т. Та всички "бизнесмени" и полЮтици са потомци на "наши, верни и отговорни другари"!!! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!! А над останалите провеждат най - гаден ГЕНОЦИД !!!

Оценка:
-1 +21

цццццц
35 Отговор
Сега ми е кеф, да види недоразумението какво е да искаш обещани и честно изработени пари и да се е.ават с тебе!

Оценка:
-0 +8

Закривай банка Бойко Борисов
36 Отговор

До коментар #19 от "Бе да питам":


Умен подход срещу корумпираните ,управници.
Аз вече уволних 3 , няма бизнес и не мога да плащам и10%.
НАП да закрива сметките и да пуснем бизнеса 1 година в Европа на гурбет.То всичко последните пет години е мъка и сълзи.
Тука от Пеевските грабежи и Джипи- лакомията и Бойко Борисовите кражби живот няма.20 години държавни бебета дондуркаме с Бойко Борисов главна бавачка.Бактън!

Оценка:
-1 +18

безпартиен
37 Отговор

До коментар #5 от "Моля някой да обясни":


Второто!

Оценка:
-0 +0

Измислено е за парлама
38 Отговор
Не е вжно да стане. Важно е да се надуват ФАНФАРИТЕ колко са загрижени, благородни и велики. Нищо не вечно. Доще им позорният край.

Оценка:
-0 +5

Тесно капиталистическо
39 Отговор
разбиране от най-ранните етапи на капитализма, и примитивизъм в разбирането за комунизма. От такива етикети патим 30 и повече години.
Некои работодатели, бизнесмени, прослойки адвокатски, доктори и др. отдавна вече са надминали комунизма и живеят по посочения в статията начин, даже и по-разкошно защото .....данъците им са високи и държавата не им помагала.

Оценка:
-1 +8

40
Този коментар е премахнат от модератор
41
Този коментар е премахнат от модератор
ПЕНКО
42 Отговор
А ЗАЩО НЕ ? ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ЧОВЕК ОТ ЧОВЕК ЩЕ СЕ ПРЕМАХНЕ ! НО ЩИ СЕ ПРОМЕНИ И ОБЩЕСТВОТО НА :ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ !!! ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЛИДЕРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ В НЕИЗВЕСТНАТА ПОСОКА НА ЖИВОТА , НО ДА ПРЕМАХНЕМ -ГОСПОДАРИТЕ -КЪРЛЕЖИ НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА / СЪЗДАДЕНА ОТ ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ -СЪЗДАЛИ ХРОСТИАНСКАТА ИЗГЪЗИЦА -ЗА ДА ВИ ВЗЕМАТ РАЗУМА И ДА СЕ ЗАЩИТЯТ / !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-1 +1

Gen Gurko
43 Отговор
Значи отиваме там, откъдето се пръкнахте псевдобизнесмени назначени.

Оценка:
-0 +10

Сатаната
44 Отговор
Пари при пари отиват, за това е прав.

Оценка:
-0 +1

нфжж
45 Отговор
Велев като не иска комунизъм, да не чака от държавата, а да се оправя сам. Така е при капитализма- бизнесът е частен. Държавата не дава пари за частен бизнес. Има банки за тази цел. Омръзна ни постоянното мрънкане на Велев.

Оценка:
-0 +5

Каракачанка
46 Отговор
Заменям 6 броя F-16 за 1 маска, с доплащане.

Оценка:
-1 +5

Очевидец
47 Отговор
Ех,Велев! Като активен и убеден Комсомолец, като уверен в правотата на комунистическите идеали партиен член-Комунист-как не те е срам да се правиш на Капиталист-бизнесмен! Нагло комунистическите мекере!

Оценка:
-0 +4

1122
48 Отговор
Чуждите банки и офшорките са пълни с техните пари,те щели пак заем да теглят,че да си запълнят сметките.Ако ги барне корона вируса на кого ще останат тия пари?

Оценка:
-0 +3

3333
49 Отговор
Велев не е сбъркан закона, ами са си го направили за тях. Направен е за хората с пари. Но евала, че казваш истината.

Оценка:
-0 +2

50
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5