Last news in Fakti

27 Април, 2020 15:37 2 020 9

Клиенти загубиха 1 млрд. USD

  • петрол-
  • цена-
  • загуба-
  • клиент-
  • bank of china

Причината е сривът на цената на петрола

Клиенти загубиха 1 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Клиенти на Bank of China загубиха 1 млрд. USD в резултат на срива на цената на петрола. Причината е в обезценяване на фючърсите на американския суров петрол, които ще нараснат до 7 млрд. юана, или прави 1 млрд. USD.

Оценката на загубите на клиенти на територията на Китай се е увеличила с близо 600 млн. юана към средата на миналата седмица, след събирането на допълнителна информация от над 10 000 търговски точки. Данните не са окончателни и подлежат на по-нататъшна промяна, тъй като кредиторът все още обработва информацията от своите филиали.

Колосалната загуба идва от факта, че на 20 април Bank of China е сключила договори за майските фючърси за нефта West Texas Intermediate. Тогава цената беше -37.63 USD за барел. В резултат клиентите на банката се оказаха в центъра на безпрецедентен срив на нефта под 0 USD. В интернет те изразиха своето възмущение от предприетата стъпка от банковата институция и поискаха от нея частично обезщетение.

Bank of China отказва коментар по случая. През миналата седмица тя спря търговията с въпросния продукт. Това направиха и най-големите китайски банки – China Construction Bank и Bank of Communications.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    12 3 Отговор
    Друг път от янки да не купуват. Да им е за урок.
  • 2 опорна точка

    7 9 Отговор
    Ти да видиш Кремъл колко загуби ! Ходят посърнали като чумави.
  • 3 Пешо

    15 3 Отговор
    Веднъж за винаги целият свят трябва да разбере едно- лицемерните приказки за демокрация ,общ евроатлантически дом,хуманизъмм европейски ценности и т.н. …са смо приказки за балъците ,а реалността се нарича ИНТЕРЕС И ПАРИ .Ако американците не водят войни за за нефта на другите страни ,то вече да са Фалирали,но и това ще дойде

    Коментиран от #4

  • 4 Последния софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Сега ще настане боричкане за все по малките ресурси, които отгоре на това се разхищават идиотски.
  • 5 Кирил

    6 6 Отговор
    А ние загубихме 2 милиарда лева за непотребния турски поток.
    Разбира се корупционерите по проекта спечелиха

    Коментиран от #8

  • 6 А туй то

    5 1 Отговор
    За да загубиш 1 млд., първо трябва да го спечелиш. И аз загубих няколко милиона от пропуснати 6-ци от тотото.
  • 7 Ниники 2

    0 1 Отговор
    Дайте парите на бедните неги залагаите
  • 8 Не два,

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    а три милиарда загубихме заради бръкмите Ф 16. А относно "Турски поток" е добре, че го строят, защото купуването на кравешки втечнен газ е скъпо и не изгодно, въпреки, че ни изнудиха да хвърлим стотици милиони в гръцка инфраструктура.
  • 9 Българин

    0 0 Отговор
    ЖЪЛТУРКОВЦИТЕ НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ДА ТЪРГУВАТ И ПРЕДИ ГОДИНА ЕВРЕИТЕ ИМ ОБЕЗЦЕНИХА АКТИВИ НА СТОЙНОСТ 2,3ТРН.ДОЛАРА!!! ТОГАВА ККП ДВА ДНИ ЗАТВАРЯШЕ ПРИНУДИТЕЛНО БОРСАТА В ШАНХАЙ! ЕДИН МИЛИАРД СА ПАРИ ЗА СЕМКИ!!