28 Май, 2020 14:50 2 447 0

Ново изискване замрази заем за 9 млрд. EUR

  • lufthansa-
  • германия-
  • заем-
  • обсъждане-
  • условия

Lufthаnѕа постави на „пауза” сделката с държавния заем

Ново изискване замрази заем за 9 млрд. EUR - 1
Снимка: М. Богданова ©

Eвpoпeйcĸият cъюз (EC) иска германският национален превозвач да се откаже от слотове за излитане и кацане. Ако изискването бъде спазено, то ще удари по хъбовете на Lufthаnѕа във Франкфурт и Мюнхен. Именно поради това надзорният съвет на авиокомпанията постави на „пауза” процедурата по одобряване на сделката за заем в размер на 9 млрд. EUR. Условията ще бъдат детайлно разгледани и отново гласувани от акционерите, които съответно ще ги одобрят или отхвърлят. От Борда на директорите признават, че спасителният пакет е „единствената алтернатива” за спасяване на тежкото състояние, в което се намира германският авиопревозвач.

Условията по спасителният пакет бяха обявени в началото на текущата седмица. Основното в тях е, че ако бъде приложен, държавата отново ще има участие в най-голямата в Европа авиокомпания. Това ще стане 20 години след пълното раздържавяване на Lufthаnѕа. Очаква се държавата да получи 20% дял от компанията, който в последствие може да бъде увеличен до 25%.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА