Last news in Fakti

3 Юни, 2020 15:12 1 586 2

Намалиха редица такси свързани с въздушния превоз

  • въздушен превоз-
  • авиация-
  • такси-
  • правителство-
  • решение-
  • отлагане-
  • намаляване

Правителството подпомага въздушния транспорт

Намалиха редица такси свързани с въздушния превоз - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството одобри доклад с мерки за подпомагане на въздушния транспорт. Те са насочени към минимизиране на последиците от пандемията от COVID-19 и са в съответствие с приложимите правни актове в областта на гражданското въздухоплаване. Предвидени са следните мерки:

1. Намаляване на летищната такса за паркиране на летище София със 70%. Предвиденият срок на действие е 6 месеца, но не по-късно от настъпване на ефективната дата на концесията на летище София, така, както настъпването на ефективната дата на концесията е предвидено в проекта на концесионен договор. Мярката е приложима за всички въздушни превозвачи, опериращи от и до летище София.

2. Отлагане на плащането на таксите за аеронавигационно обслужване в зоните и районите на летищата за 8 месеца от всички въздушни превозвачи.

3. Отлагане на плащането на концесионно възнаграждение, дължимо за 2020 г. и отлагане на извършването на оперативни и капиталови разходи. Намаляването на оперативните и капиталови разходи е мярка, приложима за „Летище София“ ЕАД. Отлагането на плащането на концесионно възнаграждение е приложимо за концесионера на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна. Подобна мярка е одобрена от Европейската комисия на 11 април 2020 г., за отлагане плащането на концесионни такси от операторите на летищата в Шарлероа и Лиеж, Белгия. Мярката е селективна, поради което условие за нейното въвеждане е одобряването от службите на Европейската комисия.

Всяка една от предложените мерки в доклада ще бъде приведена в изпълнение след спазване на необходимите национални процедури, както и тези на ниво Европейска комисия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pasi

    0 0 Отговор
    иден академик споделя една малко известна информация по отношение на Бойко Борисов.

    Човекът, родом от София, сподели пред PERNIKNEWS, че е бил близък приятел с бащата на министър-председателя.
    „Истинското му име е Бахур Бахар”, казва човека. Той посочва, че майката на Борисов е еврейка. Спомня си за времената, когато бащата на премиера е бил болен и е искал чаша студена вода от сина си. Тогава младият Борисов отказал.
    Човекът споделя, че Борисов винаги се е страхувал тази информация да не излезе наяве.
    Източни: Perniknews.com
    Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.
  • 2 Цветомире прекаляваш

    0 0 Отговор
    Цеката, ли ги пише ,тези глупости?