27 Юли, 2020 10:53 82 779 162

Причината българинът да не ходи на Черноморието

  • черноморие-
  • българи-
  • туризъм-
  • румен драганов-
  • ангелкова

Ангелкова разединяваше бранша

Причината българинът да не ходи на Черноморието - 1
Снимка: БГНЕС

Слънчев бряг, Златни пясъци и Свети Константин и Елена не са курорти за българи и никога не са били. „Тези курорти дори не са строени за българи, такъв им е бил дизайна. Затова е и нормално към момента да са празни при липсата на чужденци“, казва доц. Румен Драганов от Националния борд по туризъм у нас, цитиран от bTV. Голяма част от хотелите в Слънчев бряг не са отворили, но онези, които работят, имат между 10 и 20% заетост на леглата.

Българите, които така или иначе посещават Черноморието, ще отидат отново в курортите, в които са били миналата година, ще посетят същите заведения и дори ще си поръчат същата храна. Това е и основната причина Южното Черноморие се пълни повече.

„500 000 българи, които не насочват всяка година на море у нас, отново ще отидат, но ще изберат курортите, на които са били и миналата година. Много хотелиери ми казват:  „толкова българи , колкото имам сега никога не съм имал, но никога не съм имал и политика към вътрешния пазар“ Имаме 180 000 -190 000 българи, които пътуват през уикендите. Това са чести посещения на българи на морето за малко дни, тези дълги почивки от соца по 14 дни вече го няма“, каза експертът.

Първото нещо, след рокадата в кабинета в сектор „Туризъм“, което трябва да се направи е да се благодари на предходния министър за отделеното време и това, което е направила. Въпреки това Драганов посочи и редица недостатъци на досегашното управление на ресора. „Ангелкова разединяваше бранша, тя през цялото време обясняваше, че сме единни пред премиера, а това не беше така. Тя използваше бранша, като инструмент, за да покаже на премиера в колко добри отношение са, но това не е така“, каза Драганов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бла бла

    387 35 Отговор
    Бла бла... Много л.. на

    Коментиран от #83

  • 2 Решението

    325 79 Отговор
    Оставка на бацон
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    546 85 Отговор
    Причината е че няма доходи !!!!! И не е правилно да се казва Черноморието а БЕТОНОМОРИЕТО и ЛАЙ .......ОМОРИЕТО !!!!

    Коментиран от #41, #90

  • 5 Гост

    578 84 Отговор
    Аз не ходя заради:
    - ла*ната
    - бетона
    - наистина ужасната храна
    - селянията на местните и другите чобани от бугарско
    - не е толкова по-евтино спрямо Гърция

    Коментиран от #14, #17, #39, #63, #135, #158

  • 6 Азазел

    661 21 Отговор
    Като не са (строени) за българи, сега защо плачат за българите. В същия репортаж една хотелиерка каза, че се обръща към българи за първи път от години?! Преди години си харесах един хотел за почивка на Слънчев бряг и когато се опитах да запазя стая, о чудо, не може от България. Само от Англия. След това преживяване, оставящо горчив вкус, открих за себе си Гърция и Турция.

    Коментиран от #28

  • 7 Борис

    507 45 Отговор
    Причината за мен е че почти по цялато черноморие мирише на тоалетна .Също така прекомерното застрояване. А да не говорим за цени и обслужване .

    Коментиран от #94

  • 8 Дивок

    180 19 Отговор
    Тоя е вреден за туризма. Неговите разбирания са спам.
  • 9 Хаха

    279 21 Отговор
    Доцента може да си завре дипломата на едно много тъмно място.Иска да ми каже ,че щом дизайна им е за чужденци българина не иска да отиде там така ли?????

    Коментиран от #42

  • 10 ХХХХ

    421 34 Отговор
    Глупости на търкалета.
    Не са били строени за Българи.
    Те ако бяха с онази плътност на застрояване с която са проектирани и сега щяха да съ пълни с Българи.
    От място за почивка се превърнаха в места за запивка и промишлено стрижене глупави овце.
    Обикновен Българин съм.
    Нито пия, нито се чуствам овца, какво да търся там.

    Коментиран от #43

  • 11 Миризлив пор

    376 12 Отговор
    Никога не са искали българи, винаги са предпочитали някой да дойде с твърдата валута а не с левовете. След като не са предлагали подходящ продукт защо им е виновна министърката? Просто няма кой да ти купи продукта и фалираш, пише го във всички учебници по икономика.
  • 12 Борис

    166 114 Отговор
    На нашето море си е най хубаво и цените на места са си за българи на слънчев бряг цените не мисля че са за българи и за това ходят само много богати и комплексари без пари за които е фикс идея да са там и никъде другаде аз ходя 4години на царево в супер лукс с гледка към морето в стая за 2ма с куче даже и плащам по 50лв на ден

    Коментиран от #18, #76, #136, #154

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българите

    348 20 Отговор
    Не желаят да пълнат Гушите на ОПГ, Мутри, Политици, Държавни чиновници, крали и построили хотели, да им стоят празни, всичко е построено с Крадени пари!!!! Това е Бойкот,!!!!!!! На кой нему е ясно???
  • 16 Гост

    189 30 Отговор

    До коментар #14 от "Лудия касапин":

    Не аз съм друго порода овчар. Не го правя това и затова няма да се видим с теб на догановото море. Аз съм прост и спазвам правила и етикет на поведение, затова ходя в Гърция.

    Коментиран от #91

  • 17 Допълнение

    156 16 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    - болестите
    - липсата на малки изолирани плажове, на които може да имаш спокойна почивка

    Коментиран от #19

  • 18 Баш Батка

    59 177 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    И като отида в твойта стая за по 50лв на ден и децата хванат бълхи? На слънчака няма такива проблеми, там песове не пускат а само душички със силикон.

    Коментиран от #73

  • 19 Гост

    30 16 Отговор

    До коментар #17 от "Допълнение":

    Не, аз нямам проблем с това, това си е твое допълнение.
  • 20 Гост

    78 17 Отговор

    До коментар #13 от "Хотелиера":

    И ти си хотелиер колкото аз инжинер хахаха смешко
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 посрахте се с ваща манипулация

    86 48 Отговор
    защо слагате всички под общ знаменател много българи ходят там но вие гледате само вашето село софия и в момента всеки може да се увери с очите си дали е празен слънчака че ми писна от вашите фалшиви манипулиращи измишльотини

    Коментиран от #38

  • 23 Бай Благой

    168 17 Отговор
    Не знам какъв човек трябва да си да биеш едни 400-500км за 2 нощувки (уикенд) и пак обратно същите километри?!

    Коментиран от #27, #60

  • 24 Пламен

    104 9 Отговор
    Безсмислена статия! Загубено време...
  • 25 Гостенин

    243 9 Отговор
    Южното ни Черноморие е пълно отвсякъде като през другите години. В Созопол на централния плаж чадърите са доста на гъсто, което не осигурява достатъчна дистанция един от друг. Ама си събират паричките. И Созопол вече не е това, което беше - пълно е с някакви тъпанари и чалгари. На централния плаж фолк клуб Мистери бичи яко "музика" (чалга) до 05:00 сутринта, нищо че уж нощния шум е забранен (явно забраната важи само за рок концертите, а пък другите никой не може да ги пипне). Разни хора крещят по цяла нощ. Някакви българи до нас с английска кола след като ни събудиха посред нощ ни обясняваха, че то все пак са на почивка, на море, нормално е, че даже се подразбира, че ще се вика. Не знам, от кое село бяха... да ходят там да си викат.

    Коментиран от #30

  • 26 На беге море цари мутро-икономика

    175 7 Отговор
    И мутро-мениджмънт😂😂😂😂😂 работи се с един единствен похват дай парите и се махай😂😂😂😂😂 това е мутренския бизнес😂😂😂😂
  • 27 Те не бият тоа път за да спят там

    164 12 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Благой":

    Отиват на кръчмите да се напиват и дрогират и така 2 денонощия и после обратно към тръстиката😂😂😂😂и викат бех на море
  • 28 На туркия е истината

    43 52 Отговор

    До коментар #6 от "Азазел":

    Там е страхотно

    Коментиран от #45

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Трънкосливка

    91 14 Отговор

    До коментар #25 от "Гостенин":

    От Чапръчане сме чичоооо..от Чапръчане бе. Да си одим , ама като пресъъна селскио вир, дето се лафдим барабар с биволете...кво да праим, додохме на Слънчако. И като гледам, има къде-къде по-бесни селингъри, особенно от местните, от аборигените демек...
  • 31 123

    155 7 Отговор
    Българина не ходи, или ходи по малко отпреди, заради услугите предлагани там! Хората се 'отвориха', видяха други страни и курорти, а това ги научи да са по придирчиви! Отделно е факта, че няма никаква ценова логика по Черноморието! Всеки си мисли че може да прави бизнес и да те 'друса', защото видиш ли, ти си на курорт, разбираш ли! Я пак, че нещо не сващаме! Като е курорт, да е курорт! Ха, та то в провинцията 3 звезди са 3 звезди, сервитьора е сервитьор, и шопската салата, шопска салата! Обедно меню, супа, основно, десерт и вода, хайде 15 лева! И за какво, супа някаква, пиле с ориз, сладолед и бутилка вода! Да бе, е сега! Кви да тия морски бутчета, ориз и води? Ми никви, такива като в останалата част на страната! А на доцента ще му кажа: на крив хотелиер и министърката му пречи!
  • 32 Йозеф

    157 17 Отговор
    Глупости. Не ходя на хофноморието ни, защото е презастроено, мръсно и обслужването и храната са кофти. От 13 години Гърция, има плажове, острови, плажове, острови, плажове, пресен морски улов, има природа и морета, всичко е културно и няма мутращина. Нека си чакат чужденци туристи по нашеското бетономорие, нямам против.
  • 33 Бг Туриста

    68 10 Отговор
    Еееиийй, Румбата пак са изходи по вАпроса. Да знай, че ми дължи един потник, да го .ва. Таман си дояждах спагетите със скариди на терасата на таверна ''Зорбас'' и попаднах на тази статия...от смех си окапах потника, верно ви казвам...бил разединен бранша. Ми ка ша да не е, като са с най-много браншови организации бе...над 260 , то май партиите са по-малко,а? Румбаааа..извади си главата от ''темното'' мЕсто бе....И да ми купиш потник, ей. Ма не бързай, че се прибирам към октомври месец...айде- я мас....еиййй ша ми се сгреее винцето, докато теглим масалите

    Коментиран от #37

  • 34 Марш!

    172 9 Отговор
    Не ми трябват бетон и платени чадъри, заели почти целия плаж. Заврете си ги отзад!!!
  • 35 Селски бек с ВЕФ на рамо и ботуши АДИБАС

    157 16 Отговор
    Айде и аз да ви кажем защо обичам да ходим на мутроморието-и така, започвам: морето -пълно с ховна, плажа пълен с ховна, чадърите-сякаш искат да ми ги продават, шалтетата-от Елховския полк, май че са още от Чешките събития.Хотелът-4 звЕзди, ама топла вода има само вечер -от 22 до 22,30...докторът-пиян на мотовилка всека вечер, ама за една смяна на превръзка ми иска 270 лв., храната...бе как го не изядохме това ''зейе'' бе...секи ден-пиуе със зейе или зейе със пиуе...И таратаор..таратор....мале...океани от таратор, бирата, абе бирата е малко по-добре, обикалям селскостопанските аптеки, белким намерим чувал с амониева селитра( изстудява бирата от раз, за отрицателно време ) а цацата..ееех цацата, от време на време нагарча, ама като я полееш с повечко лимонов сок( разбито с вода лимонтозу)..абе преглъща се някак

    Коментиран от #46, #114

  • 36 Гошко

    75 8 Отговор
    Повечето хора ги пуснаха платените отпуски март,април и как да отидат на море

    Коментиран от #40

  • 37 МайнаСтар

    39 6 Отговор

    До коментар #33 от "Бг Туриста":

    Еееее, пич, разсмя ме. Да си жив и здрав!
  • 38 Йоан Граматик

    23 6 Отговор

    До коментар #22 от "посрахте се с ваща манипулация":

    до кой клас докара в килийното? "ваща"? Точки, запетаи?
  • 39 абе

    18 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    кой знае и ти какьв скапан селяндур си ,ояла се вьшката и излезла на челото.
  • 40 хеий

    36 11 Отговор

    До коментар #36 от "Гошко":

    ГОШКО ГОШКО,МАЙКАТИ И БАЩА ТИ ЕДНО ВРЕМЕ ВСЕ НА МОРЕ ХОДИХА, КАКВО АКО НЕ СА ХОДИЛИ НИМА НЕ СА СТАНАЛИ СВЕСТНИ ХОРА И ОТГЛЕДАЛИ УМНИК КАТО ТЕБЕ.
  • 41 пишеш от нашето моренце

    116 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В статията правилно е написано, че българите, които ходят на нашето си черноморие, пак ще отидат на СЪЩИТЕ места дето са били миналата година.
    Тази година (живот и здраве) ще прекарам 17 нощувки на НАШЕТО черноморие. Но ще си посетя пак СЪЩИТЕ, ненаселени, неботонирани места, незамърсени от всенощна музика, подходящи за семейства с малки деца. Разбирате всички - това не са мегахотелите на север от Бургас и на юг от Стара Планина. Там и пари да ми дават - не ще отида.
    И двете места, на които ще ходя, са си пълни. Основно с нашенски си туристи.
    А всички хотели, които плюят и се оплакват, е основно заради спада на чуждите турсити. И сега какво - да им е жал за тях ли? Затова, че когато аз някога исках да почивам при тях, ме изгониха? Затова, че когато аз им викам - непрезастроявайте, те не ме послушиха. Сега какво - да ми е жал за тях ли? Не. Не ми е жал! Сори, но никак не ми е жал!
    Който не е мислил за българския турсист, то и при негова нужда, българския турист няма да мисли за него.
    Дали ще им дойде акъла в главите на чуждо-насовените хотели? Не знам. Може би, но надали. Мнението ми е, че те не са пазарно-ориентирани.
    Ще видим.
    Да сме живи и здрави всички.
  • 42 и що да не е

    73 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Но не за всички чужденци.
    Строено е за конкретен тип чужденци (младежи, които искат да купонясват до зори, които искат да си донесат удобството на мега-градовете си, но в нашето черноморие).
    Докато основно (т.е. повечето) българите си обичат тишината и спокойствието на чистото черноморие.
  • 43 почиваш на нашето си черноморие

    63 4 Отговор

    До коментар #10 от "ХХХХ":

    Ами.. под строеж вероятно се има предвид след падането на комунизма.
    Всичко на север от бургас и на юг от Стара Планина е ...хм.. "мега-дискотека на плажа", но не и почивка.
    Аз си ходя на нашето черноморие, но далеееч от шумните и натоварващи, презастроени места.

    Коментиран от #87

  • 44 почиваш на нашето си черноморие

    81 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хотелиера":

    Не разхода на пари е решаващ.
    Предпочитам да искарам 5 дни на спокойно място в Гърция, вместо 15 дни на слънчака.
    Че аз освен да слънчасам и да ми трябва почивка след почивката... друго не ще получа.
  • 45 бегай с тази истина

    29 7 Отговор

    До коментар #28 от "На туркия е истината":

    Трябва да имаш и широко отзадие....
    ... говря за дебелия порфейл в задния джоб.
  • 46 Истина

    18 51 Отговор

    До коментар #35 от "Селски бек с ВЕФ на рамо и ботуши АДИБАС":

    Ти не си за тази дьржава,грешката тш е че си се родил в бьлгария,много са ти големи притенцийте,кои те знай какьв си льоптьо,сьмнявам се даже дали с нещо си допринесьл за да е по добре,или ти си от тези мрьнкачи дето само искат без да дават. ПАРАЗИТИ.

    Коментиран от #161

  • 47 todKosh

    105 5 Отговор
    Ние , българите сме нежелани в Родината си!Това го сътвори политическата негодна , лакома и продажна измет....Заслужава си да продължа с най-гнусните епитети...всъщност те си го знаят ,но дебелоочието им граници няма!
  • 48 дрогаре

    136 9 Отговор
    Не били строени за бългъри???!!! Какво значи това, че за българите трябва да се построят землянки, колиби и коптори ли? С това Бапкантуристко мислене много ще ви стоят празни бетоните. Какво ми направи впечатление в едно заведение на гръцкия плаж, когато дойдоха едно семейство гърци отношението на сервитьорите към тях беше поне едно ниво нагоре отколкото към чужденците, а тук те гледат, като навлек. Проблема не са ви българите а алчното ви комунистическо отношение, какъвто ви беше соца, такъв ви е и капитализма.

    Коментиран от #50, #62, #79, #117, #134

  • 49 диви малдиви

    47 3 Отговор
    На България не и трябват диви туристи - свои и чужди дето ос.рат и опи.ават всичко. Бъдещето е на селския , културния, религиозния туризъм. Дебилските изпълнения досега остават в миналото. На който м у се иска простотия да ходи на ибиса. :-)
  • 50 На мутрите гадни

    27 5 Отговор

    До коментар #48 от "дрогаре":

    Ще им вземем хоелчетата ако трябва и от децата им
  • 51 С кремвирш на море

    44 4 Отговор
    Кинти нема, кинтийй. Боци Е БЕ добре, малко плаща. Средна бг заплата 610лв нето
  • 52 войводата

    32 15 Отговор
    ╔═══╗╔═══╗╔════╗╔═══╗╔═══╗─╔╗╔═╗╔═══╗────╔═╗ ║╔═╗║║╔═╗║╚═╗╔═╝║╔═╗║║╔═╗║─║╚╝╔╝║╔═╗║────║─║ ║║─║║║║─╚╝──║║──║╚═╝║║╚═╝╚╗║╔═╝─║╚═╝║────║─║ ║║─║║║║─╔╗──║║──║╔═╗║║╔══╗║║╚══╗║╔═╗║────╚═╝ ║╚═╝║║╚═╝║──║║──║║─║║║╚══╝║║╔═╗║║║─║║────╔═╗ ╚═══╝╚═══╝──╚╝──╚╝─╚╝╚════╝╚╝─╚╝╚╝─╚╝────╚═╝ НА МУТРИТЕ
  • 53 Доктора

    46 4 Отговор
    Истината е много стара и се знае от всички
    Има природна даденост наречена плаж. На този плаж могат да се разположат еди колко задника. Защото той нали е отишъл на море. Един безплатен съвет към собствениците особено тези с хотели навътре от бреговата ивица--Разскачайте. Защото много скоро ще подаряват. Това между другото не съм го измислил аз. То вече се случвало на много места.

    Коментиран от #96

  • 54 запознат

    21 25 Отговор
    Само в Албена е яко вече 4 години съм бил!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 qwe

    31 2 Отговор
    С тъпаци като Доцент Сульо, получавате прошляци за туристи. Всекиму според заслугите тоест.
  • 57 Гад

    23 28 Отговор
    Черноморието е претъпкано с Българи, особено събота и неделя. Ква е тая тъпа статия.
  • 58 Георги

    111 10 Отговор
    Положението ще става и още по-зле!
    Докато в Гърция и Турция те носят на ръце ,а тук в заведение всякаш си седнал в хола на сервитьорката ,че така те гледа и обслужва...еми така няма да стане.
    Далаверите от сорта на :"такса тоалетна", барбарон 6лв,интернет за не знам си колко лв през 2020г...
    С тези тънки схеми си губим нашите туристи а печелим най-долното и гнусно ниво от туристи от Англия ,Германия и прочие...
    Аз лично от последните 12 години не съм отсядал на почивка на нашето чисто,непокътнато лайноморие.
    След последната почивка в курорта който не е направен по дизайн за българи - Константин и Елена си прекарах меко казано потресаващо. От превъзходния Ол инклузив хотел се скъсахме да повръщаме от храната която се сервира по няколко дни подред в различни форми.
    Та нека аз съм селяндур както се изказват някои от коментиращите ,но в Гърция ми е по-приятно ,морската храна е милион пъти по-вкусна,обслужването е хиляди пъти над нашето...
    Болна тема която няма край..
  • 59 Логика майка

    55 2 Отговор

    До коментар #14 от "Лудия касапин":

    А къде да пикаеме другарю когато няма една тоалетна в цялата морска градина. В морето ли да се изпишкаме и изакаме? Не случайно мирише.
  • 60 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Благой":

    Млади!!!
  • 61 адаша

    85 3 Отговор
    Аз съм българин.
    Обичам да летувам на море
    Но българин да се наричам,
    тука хич не е добре.
    Син да бях
    на чуждо племе,
    в ресторанта всеки ден,
    щяха да намират време
    да сервират и на мен.
  • 62 Ева

    53 2 Отговор

    До коментар #48 от "дрогаре":

    Да,не са за българи,затова хиляди българи всяко лято са на почивки в Турция,Гърция,Египет,Италия,Испания,Албания,Хърватия,Малдиви,Бали и къде ли не
  • 63 Ева

    42 11 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    На север курортите наистина са по-чести,по-зелени,по-подредени,по-европейски,по-изискани.Докато на юг са едни прахоляци,черни пътища,мръсотия,тарикатлъци,нещо много са си повярвали
  • 64 АААРЕ У ЛЕВО БЕ ДРУГАРИ

    50 3 Отговор
    РУМЕН ДРАГАНОВ Е ДОЦЕНТ КОЛКОТО ДАЙНОВ Е ПРОФЕСОР И БОЙКО Е ГЕНЕРАЛ --- ПРОСТО СА НЕКАДЪРНИЦИ И ТУНЕЯДЦИ !
  • 65 йокин

    23 13 Отговор
    Ми на който,не аресва,ПРОСТО,да не ходи,на Черното мореееееееееееееее.Да не би преди89г.,СЕ В Г ърция,ДА ОДЕХА.
  • 66 Категоричен съм

    74 12 Отговор
    Със семейството ми сме категорични,че може да пропуснем морето,но на българското черноморие няма да стъпим.Високи цени,цигани и мръсотия.Не,благодаря!
  • 67 СусБе

    28 3 Отговор
    Та си плажуват на бетона и безбожната скъпотия....!
  • 68 Зизи

    65 6 Отговор
    Как да има хора. Звъннах да попитам в няколко курорта по нашето Черноморие с надеждата да заведа децата и останах шокиран. Не можеш да намериш стая под 120-130 ле на вечер и на горе. В Китен един стар курорт предложи за стая с климатик 65 без климатик 55. И на тази криза вместо да ги направят символични цените за да се излъже някой да отиде, те са ги надули като за последно. Е как да отиде човек там. А за обслужването няма смисъл да се коментира
  • 69 Груди

    49 1 Отговор
    Ами просто е не е за българи нито цените са като за българи нито нищо. Презастроено, шумно и мръсно. Навсякъде пияници и долнопробна чуждестранна паплач. Закривай....
  • 70 Да умират

    39 5 Отговор
    от глад .Реших за 4 дни да отидем на Златната рибка. И...Никога повече в България на море нищо , че беше скъп хотел.
  • 71 само да кажа

    71 7 Отговор
    има една приказка,че интереса клати феса.В този ред на мисли искам да кажа,че българите сме свикнали и искаме уют на плажа,сносни цени и що-годе добро обслужване с добра храна и питиета.Какво от горе посоченото го има на нашето "черноморие"?За уют няма да казвам нищо-циганин ти навира "цар'цата на кубрат пулев"в лицето само и само да я купиш и то за какви пари...тя,че е жълта не значи че е златна!ТРИ(3)лева???Да не говорим за друго,като тоалетна-4(ЧЕТИРИ) лева...и стъпваш на пръсти в нея!Чадър,шезлонг-трябва да си богаташ!Ще вечеряш?Няма проблем-на 6 маси трима сервитьори и след около 30 мин.пристига ...сервитьорката с изражение ала сега ли точно огладняхте?Както и да е-поръчаш пица и....чакаш....да се опече....в съседния квартал или плаж може би!И о-щастие-пицата пристига,макар и студена и твърда като джапанките,които купих за 20 лв. от сергията до плажа!Все пак пицата е пътувала от далеч,за да пристигне "прясна" при мен.Приемам го с търпение и поръчвам вино,бяло-голяма грешка!Докато го наберат гроздето,да го смачкат,да ферментира....еми иска си време!И ето...с хъцане от сухата пица с риск да се задавя,желаното вино идва....само цвета и мириса на капките,с които са го парфюмирали,а иначе си е гола вода.
    И всичкото това на фона,че аз цяла година пестя,за да ида 3(три)дни на почивка на..."черноморието"....?
    В Гърция поръчаш кафе и ти го носят на плажа,под чадъра,на шезлонга,които са безплатни,щом си поръчал кафе от тях....
    Даааа,нерде Ямбол,нерде Стамбул

    Коментиран от #113

  • 72 123

    73 0 Отговор
    Българските морски хотелиери и ресторантьори си мислят че се намират в град Ню Йорк и слагат такива цени на стоки и услуги за които и гражданите на Ню Йорк няма да им платгят.
  • 73 Ванката

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Баш Батка":

    Като ти чета писанието си Баш Саше
  • 74 АЗ ДА КАЖА

    53 5 Отговор
    Масов български турист! Що е то?
    Чалгар, гъзар, който ще си даде всичките спестени пари за 5 дена на Слънчака! Там ще си поръчва само бири докато дрегера отчете поне 3 промила и ще седи със себеподобни на края на ресторанта слушайки некакви маанета, гюбеци и други чалги. Сутрин ще се стиска дорде влене в морето, в което с облекчение ще се изпикае, като всички останали чалгари. И така докато се върне от морето и почне у кръчмата в квартала или на селския мегдан да разправя как бил на Слънчака на почивка!
    Боже опази!
  • 75 батко ви Боцко

    35 11 Отговор
    Магистралки до морето ви направих... Хотелчита ви построих... Алкохолица ви е евтин... Чочарки за без пари, пълно е... за Слънчака нов път около Поморие... циганчита с мамули на плажа... и пак сте недоволни.... малко ви е стригането, още може...ОВЦИ!
  • 76 7-1

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    Защо не даде на кучето ти да пише? Поне една запетайка или точка щеше да постави някъде. Ти за препинателните знаци чувал/а/ ли си?!? Всъщност не си виновен/на/ ти,а "прекрасната " ни образователна система. Като всичко друго БГ.....
  • 77 Нане

    22 8 Отговор
    То повече от това накъде! Оставка и вън на гърбавите и корумпирани измекяри!
  • 78 Българче

    20 3 Отговор
    Аз съм Българче.обичам да летувам на море.Българин да се наричам туй за мен не добре.Ах да бях син на чуждо племе келнерите биха отделили време да сервират и на мене.Бих залюбил хиляди жени всичко българско и родно щеше да ме оцени.

    Коментиран от #82

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ежко

    50 0 Отговор
    Причината заради която аз не ходя на Черноморието ни е, че нищо неразбиращи от туризъм индивиди окупираха бранша и си мислят,че много го разбират живота, знаят как се прави и са тарикати.Те не само в туризма са невежи,ами и няма област в която нещо да поназнайват.Времето е спряло в БГ.Спряло и назад се връща и при първите несполуки, а всеки има такива,нашите ореваха света колко са онеправдани и нещастни и вместо да мислят как да се оптимизират, те си измислят обяснения,защо така се е случило,а не било иначе....Създадохте индустрия за пияни англичани,но англичаните ги няма тази годинаааааа....
  • 81 Експерт

    60 0 Отговор
    Истината е, че българските курорти са само за най-нискокачествените, непретенциозни и безкритични туристи по света. От години таргета на курортния ни бизнес са най-долнопробните "туристи", които като се напият нито виждат мръсотията около тях, нито ги вълнува. Явно наистина тези "курорти" не са строени за българи. Българинът все пак има критерии за това що е то почивка, чистота, добра храна и т.н.
    Продуктът, който се предлага е за доста нискокачествени хора, каквото българите явно не са. За това хотелите им са празни. Мангализирани, маргинализирани, чалгизирани курорти... Да си ходят на тях сами т.нар хотелиери, да се нахранят от собствената си кухня и да се пекат на собствените си шезлонги... Пък да ги видя ще повторят ли?
  • 82 адаша

    5 2 Отговор

    До коментар #78 от "Българче":

    Така е. Но реших да го съкратя.
  • 83 бл.134 в Зап. парк

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бла бла":

    Причаната е , че много му порасна работата- живее на широка с пари на заем.Трупа имоти ,и бега от ромите в Южните квартали. Но сега вече няма накъде .Като преди 20 години му затвориха границите и ще си почива тука.Па може минавайки по магистралата , да си хареса някоя селска изтърбушена къща за 30к евро- да се "спасява " зимата
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Не ходили?!?

    17 16 Отговор
    Пълно е,стига с тия глупости...За радост има много българи.Стига само злоба,кой където иска да си ходи и почива.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ХХХХ

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "почиваш на нашето си черноморие":

    Плътност на застрояване(колко на гъсто са сградите), а не строеж.
    Публикувано във факти.бг: Аз си ходя на нашето черноморие, но далеееч от шумните и натоварващи, презастроени места.
    И къде е това, ако не тайна?

    Коментиран от #89, #112

  • 88 Yessss

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "OMG":

    Taka e
  • 89 Прочети

    2 14 Отговор

    До коментар #87 от "ХХХХ":

    Знаеш ли колко процента от територията на България е застроена?!?Отг-3%.

    Коментиран от #99

  • 90 тошко

    17 17 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ходи къде щеш, само не се подигравай с родината не е редно да пишете глупости жалки сте
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 хаха

    41 5 Отговор
    никога вече л@йноморието, оставям го за туристите от англия и отивам на истинска почивка в Гърция, причините са много, но ще спомена само една: от както започнахме да ходим там, започнахме да чакаме с нетърпение да дойде следващата година, за да отидем пак...

    Коментиран от #95

  • 93 Пич

    24 13 Отговор
    Цървули смотани тичат да коментират и пишат "Оставка" на всяка статия,ако ще да е научна за Марс!
    Толкова ниско ниво на елементарна обща култура от индивиди, които две тухли една върху друга не могат да сложат,плюещи всеки и всичко, имащи самочувствие, незнайно от какво породено,никъде не се среща.
    И тези маргинали желаят властта....
    Какво ще правите с нея,бе?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Съгласен

    28 1 Отговор

    До коментар #53 от "Доктора":

    По цялото Средиземноморие са бутани бетон и-сиреч хотели за да се възстанови равновесието. Не знам защо тези които строиха и продължават да строят смятат че на тях ще им се размине.
  • 97 Шопа е

    4 2 Отговор
    Псевдо и този акцент правоговор и правопис им дава основание да разбират много от туризъм -разбирай Гърция, от политика и са най малко доценти във всички области
  • 98 Историк

    6 17 Отговор
    Абе пишете каквото си искате, ама петък-неделя Св. Влас е препълнен с българи ресторантите също.
  • 99 ХХХХ

    21 1 Отговор

    До коментар #89 от "Прочети":

    И това, че от територията на страната са застроени 3% увеличава ли разстоянито между сградите.
    Увеличавали ли зелените площи между сградите.

    Коментиран от #102

  • 100 Слагач

    3 4 Отговор
    Тоя ще се разчекне между Трав**тита на туризма и Тиквата. Нищо.
  • 101 Майка

    34 2 Отговор
    Туристическия бранш пак се оказа неподготвен, Албена е чудесен избор, но в хотелите, които работят няма достатъчно персонал, в ресторанта се чака повече от час, работят по 1-2 човека зад паравана с храните, не могат да смогнат да сипват. На бара е същото, заплащане 650 лв. В Гърция зад всяка тава с храна има сервитьор, не се чака, не се изнервят. Чужденците, които тази година все пак заедно с българите си позволиха да почиват едва ли догодина пак ще дойдат. Назначете достатъчно персонал с нормална заплата иначе усилията на хората работещи в комплекса ще са безсилни да се справят с проблемите.
  • 102 Браво

    10 3 Отговор

    До коментар #99 от "ХХХХ":

    Не,разбира се.Просто му казвах,че ако иска може да си намери място на Черноморието,където няма да вижда дори постройка,камо ли бетон.Всички философи,които го оплюват явно не са обикаляли Черноморието.

    Коментиран от #103

  • 103 тошко

    7 9 Отговор

    До коментар #102 от "Браво":

    Да само философи,все знаят ми да ходят в ГЪРЦИЯ явно там е ,,РАЯ,,и ги къпят с мляко

    Коментиран от #109

  • 104 Социалист

    2 0 Отговор
    Може би са нашите креатури - мутрите.
  • 105 Anti social social club

    20 1 Отговор
    Няма смисъл от спорове,нашето черноморие е правено с 1 цел-да се продава колкото може повече.дрога....за обслужване обноски услуги и т.н. дума неможе да става....и не не съм стъпвал в Гърция но след 5 години на острова неискам да виждам.и.чувам квито и да е чужденци пред погледа ми....
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 а дали е така

    18 3 Отговор
    само не наричайте българи братята ни римляни от махалите-защото тяхно е бившето наше черноморие.видях римски орангутан във водата-знайте,че повече няма да рискуваме да се намокря с черноморска вода-прекалено е замърсена от българо-рома-нци.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Мразя бетон и блокове

    17 3 Отговор
    "Нашето море не е за Българи" хахаха, Нашето море не е за хора. То е една огромна кочина.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 почиваш на нашето си черноморие

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "ХХХХ":

    На юг от созопол. Както и на малкото места на север, където има толкова място на плажа, че мога да поставя три чадъра един до друг на първа линия.
  • 113 всички сме така

    12 1 Отговор

    До коментар #71 от "само да кажа":

    Много хора имаме подбни преживявания.
    Затова общото мнение е такова.
    И става все по-трудно да се намират малкото по-нормални места.
    Затова, като си намерим добро местенце (независимо дали в България или чужбина) си си ходим пак там.
  • 114 Ники

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Селски бек с ВЕФ на рамо и ботуши АДИБАС":

    Нацели Голем си
    .
  • 115 Ей,

    15 3 Отговор
    Не се научихме сами себе си да уважаваме е как искаме другите да ни уважават като народ. Това лято за първи път от много години ще ми се наложи да почивам на нашето море, досега всяка година на гръцкото. Честно да си кажа предварително се кръстя и не знам как ще се престрашя да отседна някъде на тази малка и пренаселена плажна ивичка каквато е българската. Отделно този глупак ще ми говори че дизайна на хотелите не бил за българи, не били строени за българи, тъпак ами да я дадем тогава на гърците или турците. Виж гърците как се борят и на война са готови за всяко тяхно островче и си държат на своите си туристи и се себеуважават, нашите хотелиери искат само да ближат задниците на чуждите. И в момента имам познати, германци, тук на почивка са в обзор, източни германци, лелка в детска градина и бачкатор в малка фабрика, въобще г-да никои са там, но тук са като голямата работа, тук им угаждат и сервилничат защото били немски туристи. Сами сме си виновни, дано скоро и ние да започнем да плащаме в Евро, може пък и на над нашите хотелиери да ни обърнат внимание.
  • 116 Обичам Албена

    13 4 Отговор
    Не слагайте цялото бължарско черноморие под един знаменател. Не бих сменила Албена .Само който не е летувал там, не е усетил удоволствието да почива сред зеленина, чистота, спокойствие, ред, тишина и прекрасна плажна ивица.
  • 117 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #48 от "дрогаре":

    Според теб всички хотелиери и собственици на ресторанти са комунисти?Още един, на който комунистите са, виновни за всички нещастия в личния им живот.
  • 118 Чук

    9 1 Отговор
    Нашите хотелиери са лапачи долни всичко за пари нещасници .Догодина пак covid
  • 119 Шаран БГ

    16 1 Отговор
    Един въпрос задавам : КОЛКО И КЪДЕ СА ПОСТРОЕНИТЕ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ В ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО чЕРНОМОРСКИЯ БРЯГ ???????
    Е-е-е-е .....няма да фунти на изпражнения - че на какво друго ??И още едно по-малко въпросче : Колко от селищата по Черноморието имат мръсна канализация и дали някога в този век ще имат ??
    Майката му е , за 2-3 месеца да напълним гушите - другото вятър.... И хазната - тя е важна.....
    Не е нужно ТОВА министерство на туризма !!! Министерството на "Ревизоро" е достатъчно - стига да си гледа работата съвестно. Това Черноморие и тия красиви Планини не са ли ОКОЛНА СРЕДА ?? И там в креслото министерско седи някакъв партайгеносе и го интересува само месечната плата и бонусите. Че гората на България я унищожават . дреме му на бонуса ..........
  • 120 Ванката

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "valeri":

    Можеш ли да го напишеш на български? Или не сте го училили в училище.
  • 121 valeria33

    19 0 Отговор
    В момента цените по Българското море летят нагоре.Ден година храни.Вижте цените на квартирите, на хотелите и разните му бунгала. В общи линии равни и по- високи спрямо миналогодишните. Тогава за какво им намалиха ДДС до 9%? При какви условия им позволиха да ползват този бонус? Някой проверява ли нещо? Предполагам-не, защото работещите като мен с официално декларирана заплата ще внесем данъците.
  • 122 НИКОДИМ

    13 1 Отговор
    Пълни глупости.Нали всички хотели ги събориха и ги построиха наново.
    Истината е че хората вече отиват на много места и сравняват с тях "българското".Като се сравнят храната,обслужването,достъпът до морето , спокойствието....и цените, хората с право предпочитат да отидат на друго място.Почиващия на нашето "Черноморие" се приема като обект на тотален рекет.
  • 123 Лайновоз

    15 2 Отговор
    На черноморието мирише навсякъде на АКО. Това достатъчно ли е или да продължавам??
  • 124 гост

    4 0 Отговор
    Що за глупости.
  • 125 Мамата

    11 2 Отговор
    АЗ ЧАКАМ ЧЕРНО МОРЕ ДА ДОЙДЕ ДО СЛИВЕН И ТОГАВА ЩЕ ХОДЯ НА МОРЕ.СЕГА НиЩъ
  • 126 причини ТАКСА МУТРА

    15 2 Отговор
    НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ ПЛАТИХ 12 ЛЕВА ПАРКИНГ,ТАКСА ПРЕПАРАТИ ЗА БАСЕЙН,ТАКСА ХИГИЕНИСТ,ТАКСА ПОДДРЪШКА ОЗЕЛЕНИТЕЛ,ТАКСА ИНТЕРНЕТ,ТАКСА АКО ИМА ЩЕТИ,ОТДЕЛНО ПЛАТИХ НОЩУШКА И ХРАНА ,НЧМА СМИСЪЛ ДА ХРАНИМ МУТРИ,МУТРИ ВЪН
  • 127 Само малка корекция

    4 2 Отговор
    В отговор на Шаран БГ, не е вярно че няма пречиствателни станции по нашето черноморие, я направи справка само за последните години колко са. Между другото и аз в продължение на 10 год. почивам на някои от гръцките острови, обиколил съм доста от тях, но навсякъде където съм бил, на нито един остров не е имало канализация съответно пречиствателни станции. Например на Корфу в вилата в която бехме отседнали първото нещо което ни каза домакинята е да не пускаме тоалетна хартия в тоалетната чиния а в кош, нещо което бех забравил отдавна и което ми бе невъзможно, но там гъмжеше от англичани и всякакви други. Така че там също няма пречиствателни, но морската вода е супер чиста, не знам как го правят.

    Коментиран от #137

  • 128 Напълно Обективен

    28 3 Отговор
    Нямаше да пиша нищо, но ей на - четейки коментарите, не издържах.
    Бях за 3-4 дена на Обзор тази година. Бях в семейно хотелче (къщичка), която
    не беше лукс, но ми беше уютна с дворче и т.н. - цената беше чудесна.
    Реално хора имаше само събота и неделя - през седмицата и самите хотелиери казаха,
    че било слабо. Големите хотели - затворени. Беше спокойно, чисто и плажът беше окей.
    За съжаление не всичко беше чудесно - в едно заведение поръчах сафрид, уж скоро уловен.
    Няма да ви обяснявам какво изживяване беше с тая рибка. Цените в заведението бяха
    покъртителни - 7.80 лв. за шопска салата (със сирене колкото да се каже).
    Нямам претенции къде ходя на море - стига да мога да си почина наистина. А в България останаха
    много малко места, които предлагат това.
    Миналата година много хотелиери се изказаха така: "Не ви щем българските селски туристи, имаме
    си чужденци"... Ами чудно - не ни искахте, изгонихте ни с много фактори, сега въобще защо
    се обсъжда. Пестете си парите и чакайте пак чужденците - ние не сме желани...
  • 129 Анонимен

    15 1 Отговор
    За пореден път споделям мнение относно почивката по морето,че в това,което се превърнаха повечето места по морето за почивка,са много по-натоварващи и шумни отколкото градовете от,които се бяга за отдих.То магазини,заведения и какви ли не други неща само и само да се печелят пари,а нали идеята е да отидеш на спокойствие да си отпуснеш душата.
    Ядене и пиене,магазини за пазаруване има навсякъде,а това какво общо има с това бягство от стреса на забързаното и еднообразно сиво ежедневие,където водещото нещо са преди всичко парите?
    От една лудница където се опитваш да спечелиш едни пари отиваш да ги похарчиш в друга лудница и това се нарича почивка ли?
  • 130 Бойко Борисов Да Ви чука на задна

    9 1 Отговор
    Хората в чужбина пътуват по 300 км. За работа, защо да не си ходим на море за уикенда? За дълга почивка, само Турция и Гърция! Мизерията тук няма никаква база за сравнение с "белите държави"
  • 131 Ккккк

    11 3 Отговор
    Е кой ще отиде на Черно море БЕТОН НА ВСЯКАДЕ ХРАНАТА Е СТАРА И ОПАСНА ВИСОКИ ЦЕНИ МАФИОТСКИ ФИРМИ НА ПЕЕВСКИ И ДОГАН ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИТЕ БЕТОНИ ЗАМИНАВАМЕ ЗА ГЪРЦИЯ
  • 132 вярно

    9 1 Отговор
    Причината е антирекламата. А причината тази антиреклама да има основание са големите хотели и комплекси. Малките са си ок. Но тези хора, които се насочват към големи хотели, олинклузив и т.н. с право остават разочаровани.
  • 133 Колев

    19 0 Отговор
    На нашето прекрасно Черноморие вече не ходят българите, защото унищожиха тия за 30 години преход морето ни. Не можем да се насладим на природата ни, защото я няма вече, а чужденците ходят там само да се напиват с фалшив алкохол, натравят се и правят оргии пред дискотеките. Затова българите ще предпочетат Гърция, тъй като там няма такова нещо. УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ!!!
  • 134 Бай Шиле

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "дрогаре":

    ПИЧ,АЛЧНОСТТА НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ОКРАСКА . ТЯ Е СВЪРЗАНА ЕДИНСТВЕНО И САМО С ЧОВЕШКИЯ ИНДИВИД ! КОЛКОТО ДО СОЦА , АЗ СЪМ НА 63 И НЕ ПОМНЯ ЛОШО ОТНОШЕНИЕ ОТ ПЕРСОНАЛ КОГАТО СЪМ БИЛ НА ПОЧИВКА , ПРОСТО , АКО НЯКОЙ СЕ ДЪРЖЕШЕ КОФТИ , ИЗХВЪРЧАШЕ ОТ РАБОТА.
  • 135 Ауууу

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Боли ме фора, ходи и на Дунав ако искаш!!!
  • 136 Тц тц

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    В Сл. Бряг има място за бедни и за богати, има обекти с много ниски цени и с добро качество има и супер луксозни места. Плажа е със син флаг което е гаранция за чиста плажна ивица. Има места за щури забавления, има и тиха и спокойна част т.е. има място за всички. Така, че спрете да пишете каквото ви дойде на ум.

    Коментиран от #138

  • 137 Стар пират от Корфу

    3 3 Отговор

    До коментар #127 от "Само малка корекция":

    Почиваш от 10 години, ама друг път.Това с тоалетната хартия не защото няма пречиствателни, а защото отходните канали в домовете са с много по-малък диаметър от нашите и съответно бързо се задръстват. Между другото- това с хартията важи за цяла Гърция, не само за Корфу и по това се издаде, че си бил за пръв път в гръчко....Е, аз живея тук от 20 г, ама не бия тупана, за разлика от тебе...и народа добре го е казал- ''Преди да кажеш нещо, брой до 10, иначе рискуваш да станеш за смях...както в твоя случай. Айде , лека и пак заповядай на Корфу.
  • 138 Хърватска е истината

    11 1 Отговор

    До коментар #136 от "Тц тц":

    ...3600лв -оферта за двама с дете за 7 дни ''ол нахлузив'' в хотел 4 звезди как ти се вижда-дали е за бедни, за богати или за свръхбогати..Сори , пич, ама за тия пари изкарах 16 дни в Хърватска, че ми и останаха даже. Мога да ти дам името на хотела, но или ще ме изтрият, или селингърите( много ми хареса това определение) ще ме подгонят за антиреклама. Жив и здрав бъди и добре да си изкараш на ''Слънчако''..За съжаление, лакомията на нашите ''хотелиерчета'' вече граничи с идиотизъм.
  • 139 дада

    6 2 Отговор
    Аз съм в момента на бг море, Еми да има заведения който не отговарят нито на цена, нито качество, нито обслужване, но се разходи на Лозенец, царево, китен, варвара сега съм в Приморско не е по скъпо от София примерно, има и много хубави и чисти плажове, ако търсиш намираш и тук спокойствие, ако търсиш дивотия има и то много, ама и за двете трябва интелект
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 До стария пират от корфу

    4 1 Отговор
    Пич аз няма да те убеждавам от колко години ходя по гръцките острови, мога само да кажа че си ги карам подред, йонийски, додеканези и т. н. като Тасос и самотраки въобще не ги броя, на тях се чувствам почти като в БГ. Но ми е малко смешно да ми казват че тоалетната хартия се хвърля кошче, така както някога са правили нашите баби на село. И хич не ми ги разправяй тези че тръбите били не знам какви си, просто нямат изградени канализация и това е на всичките им острови, не знам за континенталната част. Но наистина морската вода е чиста и точно толкова синя както на картинките от реклами, това е от варовиковите скали. Чао да си жив и здрав да отидеш и ти да видиш, а иначе да живее нашата малка и презастроена черноморска ивичка. Ако си ходил на черно море но откъм Турция ще видиш разликата.

    Коментиран от #146

  • 142 ×+÷=

    1 3 Отговор
    Ходим на Ахелой. Чиста квартира като хотел 3 звезди. Двор с разкошна лятна кухня и градина. Велосипед на разположение. Собствениците ни станаха приятели. Тази година пак ще сме там. Приятна почивка.
  • 143 ×+÷=

    2 2 Отговор
    Ходим на Ахелой. Чиста квартира като хотел 3 звезди. Двор с разкошна лятна кухня и градина. Велосипед на разположение. Собствениците ни станаха приятели. Тази година пак ще сме там. Приятна почивка.

    Коментиран от #155

  • 144 Възмутена българка

    2 0 Отговор
    Хотелиерите плачат, хотелите им били празни.Ами намалете цените и ще видите как ще се напълнят.Намалиха ви данъка, намалете и вие цените. Ама нещете, нали. СОРИ. Човек цяла година работи и пести от мизерната си заплата, за да заведе децата си на море. Ще отиде там, където цените са му изгодни.За пенсионерите да не говорим, те ще гледат морето по телевизията, не като баба и дядо германци, които си наемат стая струваща колкого една бълг. пенсия. Така че, уважаеми хотелиери, чакайте си чужденците.След 2-3 години може и да ви напълнят хотелите.Пък ние простите българи ( във вашите очи ние сме такива) ... ще почакаме, може да помислите и за нас, може да доъде време и нас да погледнете д друго око. Пък до тогава...
  • 145 Баба пенсионерка

    3 1 Отговор
    Абе и ние пенсионерите ходим защо си мислите че като се пенсионираме и хоп в трапа. Зависи, ако си се пенсионирал и си имаш малко бизнесче например, ще си ходим на море и не само тук ами и на съседското море и хич не ни бери дерта моме, гледай ти да бачкаш повечко и да изкарваш повечко пари защото за разлика от нас трябва да водиш и децата на море.
  • 146 Стар пират от Корфу

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "До стария пират от корфу":

    Може и да си ходил, ама нищо не си разбрал...И на гърчолята им се вижда смешно, че 99% от българите ходят на двора до тоалетна и все ме питат не ни ли е студено през зимата на задните части, ама... И да, правилно си забелязъл че пазят чисто на обществени места. Между другото-много си личи от къде са минали българи, вервай ми....Колкото до турското черноморие- не , не съм ходил и нямам никакво желание или намерение да ходя, след като живея на Йонийското крайбрежие...което ти посещаваш единственно през отпуската си..евентуално.Жив и здрав и като дойдеш друг път, поинтересувай се все пак защо си имат кошчета за тоалетната хартия.И после ми се обади дали съм бил прав или не.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Гост

    1 0 Отговор
    Ще идат, друг път! Докато е пълно с мутри и съмнителни "бизнесмени", никога! Дръжте си развратника на Европа, дано все да е пълно с изметта на Джендъропа!
  • 152 Друг

    1 0 Отговор
    В Албена няма бълхи, храната е хубава, плажът е чист и за гостите на хотела е включен. Наоколо не бродят досадни продавачи и натрапници. В 23.00ч. става тихо и приятно. Има медицински център. Предполагам, че тук-таме все още се намират добри места по Черноморието, но като чели преобладава чалгата.

    Коментиран от #153

  • 153 Перун

    0 1 Отговор

    До коментар #152 от "Друг":

    две години подред на Албена. 3 от 5 човека се поср**ха. А 10 години подред в Гърция никакви проблеми с храната

    Коментиран от #157

  • 154 Слънчака е номер 1

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    И какво му е скъпото на Сл.Бряг.Всяка година ходя по 2 пъти за по 3-4 дни.На първа линия 38лв.на глава, без детето което е н 11г.+закуска и вячеря, като храната е много вкусна с голям избор.Парче пица ти е 3лв.Сандвич от 3-10лв.повечето ресторанти цените са като в Пловдив или много леко завишение като това е нормално.Ако си свикнал да ходиш по квартални кръчми с питиета от по 2.5лв. за 100мл.,салата за 3,5лв.и си правиш сметка за 1-2лв.Съни бийч не е за теб,самите хора са друг типаж и мисли.Там са за забава и да харчат кеш,а не да гледат вълните.Миналата година сладоледаджията докато чакахме чул разговора с дъщеря ми,че иска да взема джет да покараме,и веднага то е скъпо,аз го питам колко,а той 120лв.тогава му казах,пич кеф цена няма, ние за това сме тук да се забавляваме пък и няма да карам всеки ден джет.
  • 155 Слънчака е номер 1

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "×+÷=":

    Картинката е ясна,вие не отивате на почивка!Квартира,Ахелой,двор,лятна кухня,жена ти прави салати,а ти си на скарата след това мие посуда за десерт.Собствениците като цербери душат какво правите и тармъчат някоя ракия.
  • 156 chi

    0 0 Отговор
    Причината е мутри, мафия, герб и т н
  • 157 Друг

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "Перун":

    И в двата пет звездни хотела в Албена храната е много добра, вкл. хигиената. Мога да го потвърдя от първо лице за поне 10 години назад. За другите хотели нямам впечатление.
  • 158 Роско Плевнята

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Като не ходиш много ти здраве , ние пък с Десито отиваме само на Варненското езеро там всичко е свободно , а водата божественна с изключителен и здравословен аромат даже има прибавен натурален крем вътре против изгаряне.
  • 159 бяла птица

    0 0 Отговор
    Аз пък не ходя,защото морето вече не мирише на море...и като изляза от водата ръцете ми се плъзгат,сякаш съм прала с прах за пране...чудна работа,от какво ли ще да е...?
  • 160 Dntn

    1 1 Отговор
    След 89-та черноморието се застроява без всякакво планиране. Нито инфраструктурата нито плажовете могат да поемат толкова туристи. Същото е и в Банско. В крайна сметка всичко си има естествени естествени граници, които в повечето БГ курорти отдавна ги подминаха.Хотелите завзеха плажовете, зелените площи, местата за паркиране и т.н.
  • 161 Мангър Лангъров

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Истина":

    Абе пич ли си или -ка..не знам, ама нАучи се веднаж за винаги да пишеш ''България'' с голямо ''Б'', па после раздавай квалификации от рода на ''льоптьо'' и ''паразит '' за другите...че си по-зле и от селски бек, аз да ти кажа. Айде бегай сега да пасеш гъските и си сложи едно ''Букварче'' в торбичката....
  • 162 Веселин Василев

    1 0 Отговор
    Предходната година доста българи предпочетоха родното черноморие пред допълнителните осложнения свързани с пътуването до чужбина. Аз и семейството ми също бяхме от тях. Това според мен беше доста добра възможност за бранша да задържи голяма част и за следващи сезони. 2020 година ми показа, че не трябва да се надявам на подобрение и то в дългосрочен план. Наглост, некомпетентност и алчност са докарали дотам нещата, че сега разчитат на работна ръка и туристи от Молдова и Украйна!? За поредна година министри се договарят със безделници за цени на чадъри мислейки, че там е проблемът? Не, гиспода проблемите са на много нива от лъжеофертите през мизерията, простотията, мръсотията, липсата на свододни зони, липсата на контрол, АТВ-та и джипове по плажовете, инфраструктурата, презастрояването/строенето до намръщения персонал и по хотели, и по кафенета и навсякъде. Не бих си рискувал повече почивката, така както го направих 2020г.