26 Август, 2020 12:45 2 574 3

KPMG: Бизнесът ускорява дигитализацията и намалява офис площите

  • kpmg-
  • дигитализация-
  • бизнес-
  • офис площи

Преминаването към „хоум офис“ е увеличило броя на кандидатите за работа

Компаниите по света са преминали предимно към онлайн операции, планират да намалят офис площите си и са превърнали наемането и задържането на персонал в основен приоритет по време на коронавирусната криза. Това показва проучване на KPMG, предаде Reuters.

Според изследването, 80% от бизнес лидерите са ускорили плановете си за дигитализация, тъй като по време на пандемията служителите им са се приспособили към работата от вкъщи и обслужването на клиенти онлайн.

Има известна несигурност относно евентуалния мащаб на смяната от споделените работни пространства в полза на работата от дома, но 69% от изпълнителните директори планират да съкратят офис пространствата си в краткосрочен план.

„Може би някакъв хибрид намира път в новата ежедневна реалност“, каза Бил Томас, главен изпълнителен директор на KPMG International.

73% процента от анкетираните заявяват, че преминаването към „хоум офис“ е увеличило броя на кандидатите за работа.

Този подход би могъл да доведе до глобални екипи, които са разпръснати по целия свят и оперират онлайн.  

Освен това, рискът за наемането и задържането на персонал, както и благосъстоянието и здравето на служителите вече е най-голямото притеснение на изпълнителните директори за следващите три години. Следват рисковете, свързани с веригите на доставки, тъй като търговското напрежение нараства на фона на пандемията, като и климатичните рискове.

Кризата разделя мнението на изпълнителните директори относно техните тригодишни перспективи за световната икономика. 32% от тях са по-малко уверени, отколкото са били в началото на 2020-а, докато други 32%  са по-оптимистични.

За проучването KPMG анкетира 315 главни изпълнителни директори в Австралия, Канада, Китай, Франция, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените щати между 6 юли и 5 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баничарница хоум офис

    4 0 Отговор
    Тия костюмарчетата от КПМГ що не ми обяснят как се разтачат кори дистанционно.
  • 2 123

    1 0 Отговор
    Работих за тази фирма преди време и работата в екип никаква я няма. Радват се че по-низшестоящите няма да им стоят наглавите.
  • 3 Грую

    2 0 Отговор
    И в България е така, но по друга причина. Бизнесът освобождава администрацията и започва да върти алъш вериш!