2 Март, 2021 21:31 1 952 2

Новина от МФ за държавните помощи за компаниите, пострадали от COVID-19

  • коронавирус-
  • мерки-
  • помощи

Приходите от правителствената помощ не подлежат на третиране за данъчни цели

Новина от МФ за държавните помощи за компаниите, пострадали от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство публикува указания за счетоводното отчитане на държавните помощи за компаниите, чиято дейност страда заради ограничителните мерки в следствие на пандемията от Covid-19.

В указанието, подписано от министър Кирил Ананиев, се представят различните правителствени мерки за подкрепа на бизнеса – било за запазване на заетостта, било за оборотен капитал.

От него става ясно, че приходите от правителствената помощ не подлежат на третиране за данъчни цели. Разходите, които са направени чрез получените помощи, се признават за данъчни цели, тъй като се предполага, че те са направени изцяло за дейността на компанията.

В указанието на финансовото министерство се подчертава, че получените помощи от държавата са строго обвързани с поети ангажименти от компаниите, най-вече по отношение на запазването на заетостта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Фирмите близки до герберастията ще блажат предизборна. За другите житце.
  • 2 Борислава любовница на Боко

    2 0 Отговор
    Мек му е.