Last news in Fakti

15 Март, 2021 20:51 6 816 0

British Airways връща в небето най-големия пътнически самолет

  • british airways-
  • airbus a380-
  • полети-
  • възстановяване-
  • решение

Британският превозвач не възнамерява да „пенсионира“ Airbus A380

British Airways връща в небето най-големия пътнически самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Големи авиокомпании, като Lufthansa и Air France вече обявиха своите планове за най-големия пътнически самолет в света – Airbus A380, а именно да го „пенсионират“. Решението идва на фона на невижданата досега криза, която на практика замрази авиационния бизнес през последната година и стремежът на превозвачите да намалят разходите.

British Airways, обаче не възнамерява да се присъедини към своите германски и френски колеги. „A380 не лети в момента, но той е част от плановете за бъдещо възстановяване на авиокомпанията. Все още не е решено кога точно A380 ще бъде върнат обратно в експлоатация“, каза Шон Дойл, главен изпълнителен директор на British Airways пред The ​​Independent. Той прогнозира, че авиокомпанията няма да се върне на предпандемичното си ниво поне през следващите 2-3 години. "Най-доброто ни предположение е 2023-2024 г.", уточнява той.

Шон Дойл беше назначен за главен изпълнителен директор на British Airways след напускането на Алекс Круз през октомври 2020 г. на фона на това, което компанията определи като „най-лошата криза в бранша“. Преди това той заемаше близо 2 години същата длъжност в Aer Lingus, друга авиокомпания от групата IAG.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА