Last news in Fakti

13 Март, 2014 13:15 3 520 3

И Димитър Цонев напуска bTV /Обновена/

  • димитър цонев-
  • btv-
  • напуска

Нова смяна в медията

И Димитър Цонев напуска bTV /Обновена/ - 1
Снимка: bTV

Водещият на "Лице в лице" Димитър Цонев напуска bTV. Това са потвърдили за Стандарт Нюз източници от телевизията.

Цонев си тръгва заедно с продуцента на предаването Уляна Пръмова.

Пръмова заяви, цитирана от "Дневник", че от понеделник, 17 март, тя няма да работи по предаването.

"Явно в bTV няма нужда от толкова публицистика", заяви тя. По думите й, предаването ще е с нов формат от 30 минути, който не изисква голям екип.

В момента предаването е час и половина - от 17.30 до 19.00 в делничните дни.

Очаква се екранната партньорка на Димитър Цонев - Цветанка Ризова да остане единствената водеща на съкратеното предаване.

Към 15,26 часа днес bTV излезе с официално съобщение, което гласи: "От 17 март публицистичното предаване „Лице в лице” ще обнови концепцията си. Водещ на предаването ще бъде Цветанка Ризова, която всеки ден от 18.30 ч. ще задава директни въпроси, на които ще търси кратки и категорични отговори. „Кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group."

От bTV вече си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които минаха в Нова телевизия. Към тях в конкурентната телевизия се присъединиха разследващата репортерка Миролюба Бенатова и водещата на новините Ани Салич. Директор на новините в Нова стана пък изпълнителната продуцентка на "Новини и актуални предавания" в bTV Дарина Сарелска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    0 0 Отговор
    ще отиде в седма телевизия.
    там се събират такива като него и пръмова
  • 2 васил димчев

    0 0 Отговор
    БосфорТВ пропада-смешници.
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    лицемер