Last news in Fakti

25 Юни, 2014 16:25 1 181 0

България и Индонезия ще развиват търговско-икономическите си отношения

  • индонезия-
  • отношения-
  • търговско-икономически-
  • бюрхан абазов-
  • мзх

Зам.-министър Абазов представи България като страна с добра икономическа среда

„България отдава голямо значение на развитието и задълбочаване на отношенията си с Индонезия и провеждането на Петата сесия на Междуправителствената комисия и настоящия бизнес форум, са ясен знак за желанието ни за бъдещо развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов по време на откриването на Българо-индонезийския бизнес форум в Джакарта.

Той изрази увереността си, че постигнатите договорености по време на проведените работни срещи ще дадат стимул на двустранните отношения в сферата на търговско-икономическото партньорство. Заместник-министърът поясни, че инициативите в тази насока са разширили обхвата на това партньорство по отношение на взаимната търговия, енергетиката, туризма, земеделието, науката, културата, както и младежта и спорта.

Зам.-министър Абазов представи България като страна с добра икономическа среда. Съществуващият данъчен режим в страната, в съчетанието с квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, нареждат България сред най-добрите дестинации за бизнес. Прилагаме мерки за подкрепа на инвестициите и предоставяме специални преференции за изграждане на индустриални зони и технологични паркове, каза още той. Заместник-министърът уточни, че в подкрепа на това твърдение е и включването на страната ни в авторитетната класация на Bloomberg „Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия 2014 г.“, където България заема шесто място.

Важно е за България да бъде постигнато повишаване по отношение на двустранната търговия, инвестициите и туризма, каза още зам.-министър Абазов. Според него интензифицирането на двустранните отношения между България и Индонезия през последните две години създават предпоставки за активно търсене на начини за усвояване на потенциала за сътрудничество с индонезийската страна.

Заместник-министърът заяви в рамките на форума, че България има добри производствени традиции в електрониката, химическата и фармацевтичната промишленост,както и в машиностроенето. Много български компании имат дългогодишен опит за работа с азиатските пазари. Сред най-перспективните българските хранителните продукти за износ към Индонезия са вино, пчелен мед, зърнени храни, минерална вода, месо, закваски за млечни изделия и българските млечни продукти.

Българското правителство е убедено в перспективите за развитие на двустранните отношения с Индонезия и доказателството за това е  наличието на редица области от взаимен интерес, които могат да бъдат насърчени чрез активен диалог между институциите и бизнес средите, категоричен бе заместник-министърът.

Във форума участват водещи български компании в областта на производството и търговията на млечни продукти и на зърнени храни, производството на цигари и тютюневи изделия, отбранителната промишленост и управлението на проекти, както и представители на над 30 индонезийски фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА