Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 13:03 1 251 3

Каракачанов: Партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад

  • патриотичен фронт-
  • вмро-
  • нфсб-
  • избори

Патриотичният фронт иска силно и стабилно правителство

Каракачанов: Партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад - 1
Снимки: БТА

 

Подкрепа на програма, не личности. На България е необходимо силно, отговорно и стабилно правителство, в което не трябва да има политически фигури. Това е позицията на Патриотичния фронт, изразена на днешната пресконференция.

Искам да изкажа дълбоката си благодарност на всички, които ни повярваха. Това заяви в началото на брифинга лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Много беше казано в кампанията. Опитът да постигнем национален консенсус ще бъде първото нещо, което трябва да се направи в парламента. Проблемите, трупани 25 години, вече не могат да бъдат отлагани.

Не поставяме никакви условия, категоричен беше Симеонов. По думите му партиите трябва да служат на избирателите и да работят за решаване на проблемите на страната.

Единствените с които не можем да преговаряме са ДПС. В никакви договорености няма да влизаме с нея, подчерта Валери Симеонов.

Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов също благодари на гласувалите за коалицията и подчерта, че веднага трябва да се премине към прагматичния анализ.

Партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад и да седнат на една маса, за да извадят основните приоритети на нацията. Огромната част от българския народ не вярва на т.нар. политическа класа. Това негласуване на българите се дължи на това, че те не вярват на партиите, които ни управляваха досега, подчерта Каракачанов. По думите му хората искат нова политика и не искат да подкрепят партии, които с

Измислените политически различия трябва да бъдат заличени, посочи Каракачанов. „Крайно време е измислените политически различия да бъдат заличени. Политиците трябва да сложат егото и личните си амбиции „в джоба“ и тогава да седнат на масата за преговори“, каза Каракачанов.

Когато дойде сметката за тока, не те питат ляв или десен си. Когато твоето дете няма работа в България и хваща самолета за чужбина, то не те пита ляв или десен си, даде пример той и призова политиците трябва да седнат на масата и да дискутират проблемите и приоритетите.

„Тези приоритети се изразяват в голямата безработица и ниските заплати и пенсии, срива на българската икономика, здравеопазване, демографската криза, корупцията и престъпността, източването на пари от митниците, битовата циганска престъпност. Изборите вчера показаха, че по-голямата част от българския народ не вярва на установената от статуквото политическа класа“, заяви Каракачанов.

Нямаме намерение да участваме в празни приказки, посочи Каракачанов.

Няма значение кой от коя партия е, когато се прави правителство на националното спасение, подчерта Валери Симеонов. По думите му най-добре е в правителството е най-добре да няма партийни фигури. Министрите трябва да бъдат експерти, които разбират от своята работа.

Кой ще стане министър-председател, не е толкова важно, подчерта Каракачанов. По думите му е по-важно да се знае какво пише в програмата на бъдещото правителство. Нека първо да видим какво ще се прави и едва след това да търсим човек за работата.

България има нужда от силно, отговорно и стабилно правителство. Необходими са работещи решения, подчерта Красимир Каракачанов. Той отново посочи намаляването на населението, ширещата се циганска престъпност, която е подминавана от политически сили, които купуват ромския вот.

Трябва да сменим порочния принцип, който съществуваше досега в политиката. Другите партии трябва потиснат егото и да преговарят, подчерта лидерът на ВМРО.

Той посочи, че при 48% избирателна активност „няма победители”.

Нашата амбиция е да инициираме срещи с всички български партии, които са влезли в парламента, посочи Каракачанов. Той добави, че е време политиците и някои граждански организации да седнат на една кръгла маса, на открит разговор, може и пред камери, за да няма скрито-покрито.

Избори до дупка не е най-добрият вариант, посочи Валери Симеонов.

Той заяви, че ще преследват с всички законни средства унищожаването на „протурската партия” ДПС, включително и ще поискат забраната й. ДПС масово купуват гласове, подчерта Симеонов.

На пресконференцията стана ясно още, че Патриотичният фронт ще иска промяна в Изборния кодекс, която да ограничи вота в чужбина и по-конкретно в Турция. В страни, извън Европейския съюз да се гласува само в консулствата и посолствата на България, задължително гласуване и изпит по български език за всеки, който иска да упражни правото си на глас. Така ще се ограничи търговията с цигански гласове и намесата на Турция във вътрешните дела на суверенна България, категорични бяха Симеонов и Каракачанов.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Последния абзац показва, че все пак има надежда. Ако се обединят всички партии без ДПС могат да съставят чисто българско правителство. Въпрос на желание.
  • 2 Монго

    0 1 Отговор
    Само ДПС, Волен президент, Цецка Цачева мисис свят...
  • 3 Рондо

    1 0 Отговор
    Напълно Ви подкрепям!!! Макър и късно, но е крайно време в България да осттанат само български партии! ЕС не иска Турция, а ние вкарахме в ЕП депутати-турци, които слугуват и работят за Анкара!?! България да се управлява от българи, а не от дупедавци и предатели като Д. Ментата! На оръжие братя Българи!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове