ТЕМА: Парламентарни избори
Новини

Патриотичният фронт иска програмно управление от неполитически лица

Формацията на НФСБ и ВМРО формулира 10 приоритета на правителството на националното спасение

Публикувана: 12 Октомври, 2014 14:40
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1098
Патриотичният фронт иска програмно управление от неполитически лица
Снимка: БТА
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

„Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ е за съставяне на програмно управление – правителство на националното спасение, сформирано от издигнати от партиите специалисти –  неполитически лица и подкрепено от максимално голям брой политически сили.

Това се казва в официалната позиция на формацията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, изразена в открито писмо, адресирано до председателите на партии и коалиции в 43-тото Народно събрание, както и до медиите.

Патриотичният фронт формулира и основните задачи на правителството на националното спасение.

I. ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДПС ОТ ВЛАСТТА

Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО е готов да подпише Национална програма за спасение на България и подкрепи програмно правителство от специалисти, както и да предложи такива, които да участват в състава на правителството. За дейността на предложените специалисти, Патриотичният фронт поема пълната политическа отговорност и последствия, което е въпрос на чест и достойнство  за една национално отговорна политическа сила.

Тази отговорност Патриотичният фронт ще поеме само при едно политическо условие – поемане на ангажимент  от ръководството на политическата сила - мандатоносител и лично от министър председателя за отстраняване и подмяна в най-къс срок на всички представители на антиконституционната и антибългарска партия ДПС от всички държавни институции: министерства, агенции, комисии, областни управи и др.

II. ИКОНОМИКА СРЕЩУ БЕЗРАБОТИЦАТА

Възраждане на българската икономика, стимулиране на българското производство и спешно повишаване доходите на българите. Въвеждането на данъчни, счетоводни и лицензионни облекчения, както и създаването на Национален фонд за подпомагане на малките и средни предприятия. Закон срещу спекулата. Създаване на отделни Министерства на Икономиката, Енергетиката и Туризма.

III. ЕНЕРГЕТИКА

1. Незабавно извършване на ревизия в Енергетиката под контрола на специална комисия на Народното събрание с привлечени специалисти за разследване на корпоративни и други икономически престъпления.
2. Да се промени начина на назначаване на членовете на ДКЕВР и нормативната база за определяне на цените на ел.енергията и топлинната енергия. Замразяване и понижаване цената на електроенергията за гражданите и бизнеса.
3. Предоговаряне на клаузите и разследване на договорите с ТЕЦ “Марица Изток“ 1 и 3, ВЕИ-тата, както и с ТЕЦ – вете към Топлофикациите, които са в ущърб на българската държава и граждани.
4. Разследване на т.н проекти “Белене”, “7-ми блок в Козлодуй”, “Южен поток”.  Прекратяване на ядрените проекти поради липса на нужда от допълнителни източници за производство на ел.енергия. Денонсиране на неизгодното споразумение за “Южен поток” и последващо предоговаряне само при съществени финансови ползи за България и при спазване на българското и европейско законодателство.
5. Лицензиране на държавните производители на ел. енергия и НЕК за износ на ел. енергия. Спешна либерализация на пазара за ниско напрежение.
6. Контрол и ревизия на драстично раздутите разходи на Мини “Марица Изток“ и АЕЦ Козлодуй.
7.  Удължаване на живота на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” и предотвратяване на тяхното затваряне по сценария на блокове 1 до 4 .
8. Преустановяване на практиката за манипулация на обществото с тезата, че всички “големи енергийни проекти“ са полезни на България. На България са нужни само проектите, от които тя и нейните граждани имат икономическа полза – а не Русия, САЩ, ЕС или корпоративни субекти. Да се търси наказателна отговорност на виновните, подписали заробващи договори за АЕЦ Белене, Южен поток, 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй и др. губещи енергийни проекти в ТЕЦ “Бобов дол” и ТЕЦ”Варна”.
10. Спешно проучване и разработване на газовите находища в Черно море и на територията на страната по конвенционалния метод, с цел осигуряване на енергийна независимост, както и изграждането на заместващи /резервни/ газопроводи със съседни страни.
11. Ревизия на лицензионната дейност на ЕРП-тата и последващо отнемане на лицензиите им за дейност на територията на страната при констатирани нарушения и злоупотрби.
12. Ревизия и реален следконцесионен контрол на договорите за концесия на природните изкопаеми.

IV. БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Освобождаване на минималните доходи от данъци. Засилване на ролята на Централната банка и забрана едностранната промяна на лихвения процент.   Спешно възстановяване на КТБ  и разследване на причините и виновните за нейното ликвидиране. Намаляване на ДДС за лекарства, учебници и др. Децентрализация -  20% от събраните данъци и концесионни такси да остават в общините. Ефективно противодействие на измамите и кражба на ДДС. Данъчна амнистия за малките и средни фирми в бедните райони. Разследване на причините за липсата на постъпления от данък печалба от 40 милиарда лева приходи на “Лукойл“. Цялостна проверка на акцизните предприятия в България с особен акцент върху “Булгартабак“, компания свързана с ДПС.

V. СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Демографска програма за спасяване на нацията по подобие на Франция, която в рамките на 10 години решава същите катастрофални проблеми. Социалните помощи - само срещу реално полаган труд. Спиране на помощите за повече от две деца. Ефективно и достъпно здравеопазване и справедлива социална политика. Връщане на медицинската помощ в малките селища. Поевтиняване на лекарствата. Създаване на здрава и трудоспособна нация. Разследване на злоупотребите с цените на лекарствата, клиничните пътеки и създаване на конкурентност на Здравната каса. Безусловна безплатна и ефективна здравна грижа за пенсионерите и децата.

VI. НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА

Цялостна образователна реформа, връщане на възрожденския дух и националното самосъзнание в училищата и университетите. Час по физкултура всеки ден и изучаване на дисциплината ”Патриотизъм”. Възраждане на европейските възрожденски идеали на българската нация. Държавна подкрепа за българската култура. Задължителни квоти за български произведения във всяка медия.

VII. ЕКОЛОГИЯ

Защитата на уникалната българска природа е сред най-важните цели на Правителството. Въвеждане на драконовски мерки срещу еконарушителите, но и спиране диктата на платените псевдоеколози. Незабавно налагане на мораториум върху сечта и износа на българската гора. Законодателни промени за превръщане на екологичното земеделие и животновъдство в национален приоритет. Пълна забрана на ГМО. Ликвидиране на т.нар. “дървена мафия“, която се контролира от ДПС.

VIII. СЪДЕБНА СИСТЕМА И СИГУРНОСТ

Декриминализиране на съдебната система, ликвидиране на злоупотребата с власт и корупция и унищожаването на срастването на престъпността с правоохранителните органи, политическия и олигархичен елит. Намаляване на съдебните такси. Спиране масовата контрабанда и защита на българското производство от тази криминална дейност. Прехвърляне на полицията към общините. Истинска реформа в контраразузнаването, външното военно разузнаване и полицейските органи. Специални действия за подготовка на българската държава за борба с ислямските терористични организации, които са вече на подстъпите на българската граница.

IX. НАЦИОНАЛНА ОТБРАНА

Възстановяване на наборната служба и трудовите войски като място за придобиване на професия, отговорност и съпричастност към българското общество. Незабавно възстановяване на ракетните бази в Южна България и извеждане на всички български войски от чужди държави. Модернизация на българската армия с най-съвременни бойни системи и военно обучение. Поставяне пред съюзническите ни държави на искане за безвъзмездно предоставяне на военна техника в достатъчни размери за пълно възстановяване на бойните възможности на българската армия.

X. ВЪНШНА ПОЛИТИКА

Външната политика на България да бъде подчинена на полезния за Родината баланс в полза на националния интерес. Прекратяване на марионетното поведение на външната политика в полза на Русия и САЩ, както и пълноценно и независимо използване на правото на глас и вето на България в ЕС. Категоричен отказ за подкрепа на споразуменията за свободна търговия на ЕС с Канада и САЩ , ако не бъдат отменени визите за тези държави за български граждани. Ние сме против чужди военни бази на наша територия, както и против приемането на Турция в ЕС. Да се създаване на Министерство на социалните грижи, демографията и българите в чужбина.

Отвореното писмо е подписано от лидерите на формацията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които предлагат позициите и платформите на политическите сили да бъдат обсъдени и съгласувани на Национална крлъгла маса идната неделя, 19 октомври.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Крум Янкулов

Неутрално
1 Отговор
ХУБАВИ ДУМИ НАДЯВАМ СЕ ДА ГИ ВИДЯ И НА ДЕЛА

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Оптимистът Тръмп гледа в бъдещето
В нужния момент всички ще се вразумят и ще настъпи траен мир"

Още бисери