26 Януари, 2015 08:01 32 108 31

Варненец създаде двигател с вода

  • печата

Преглед на печата

Варненец създаде двигател с вода - 1
Ще изчезне ли двигателят захранван спетролни деривати?

Варненец създаде двигател с вода, ликува в. „Монитор“

Двигател, който се задвижва от вода, е на път да стане реалност. Уникалното творение не е резултат на многогодишен експериментаторски труд на някоя високотехнологична лаборатория за иновационни разработки, а дело само на един човек. Това е варненецът Владимир Димитров, който е на път да разбие на пух и прах остарелите догми и да завърши разработката на двигателя в собствения си дом. При това, за да заработи уникалната машина, е нужно минимално количество течност, разказаха поддръжници на идеята и автора, който не иска да се покаже под прожекторите, преди да приключи успешно с пробните изпитания. Новаторът Владимир Димитров започнал да работи по своето изобретение, вдъхновено от реакцията, която се получава, след като се капне капка солена вода върху горяща свещ. В интернет той разказва подробно за своето творение, като твърди, че методът му е 10 пъти по-ефективен от останалите водородни двигатели които позволяват на автомобилите да се движат с вода чрез електролиза.

Електронни гривни за престъпници, да не изчезват, отсича в. „24 часа“

„Електронни гривни или други модерни устройства за проследяване ще пазят от бягство подсъдими, които имат забрана да напускат страната или друг вид мярка за неотклонение.
Това е една от мерките за спиране на бягствата от българското правосъдие, които е предложило ръководството на МВР в писмо до правосъдното министерство, вицепремиера Меглена Кунева и други институции, научи "24 часа". Писмото е подписано от министър Веселин Вучков. След серията от изчезнали подсъдими по знакови дела, сред които Евелин Банев-Брендо и двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов, от МВР настояват за спешни мерки. Целта е да се променят формата и контролът на остарелите мерки за неотклонение в Наказателно-процесуалния кодекс.

33 500 души ще са ощетени и от новия таван на пенсиите, предупреждава в. „Труд“

Близо 11 200 души ще получават действителния размер на пенсията си от 1 юли, когато максималната пенсия ще се увеличи от 840 лв. на 910 лв. Това показва справка на Националния осигурителен институт (НОИ), подготвена за „Труд“. Други 33 486 възрастни обаче ще продължат да бъдат ощетени дори и от новия, по-висок таван. Тяхната реална пенсия надхвърля 910 лв., но ще бъде ограничена до тази сума.

Според средносрочната бюджетна прогноза на кабинета положението ще остане без промяна до 2017 г. включително. Дотогава се предвижда максималният осигурителен доход да остане 2600 лв. Това ще замрази и тавана на пенсиите, който по закон е 35% от тази сума.

Търсиха три часа англичанин в Пирин, сигнализира в. „Стандарт“

64-годишен скиор от Англия се загуби и вдигна на крак Планинска спасителна служба - Банско. 15 спасители със ски и с пробивни шейни, тръгнали да издирват чужденеца в 16.00 часа в събота. Те получили сигнал от приятелите на англичанина, на които той се обадил. Към 19.45 часа го открили невредим в улеите към хижа "Демяница". Англичанинът е прегледан от лекар, не са установени никакви травми. "Чудо е, че не е пострадал. Теренът е много опасен, има скали, камъни, в тъмното е още по-страшно. Имаше риск и за нас", разказаха участници в издирването. Акцията по спасяването на английския скиор е струвала на чужденеца 557 лева, уточниха от ПСС - Банско. Инцидентът с него е станал извън ски зоната, затова е трябвало да плати за спасителната акция.

Сривът в цената на петрола отваря огромна дупка в бюджета, пише в. „Сега“

Рязкото поевтиняване на петрола и прогнозираното запазване на ниски нива на цените през цялата 2015 г. ще отвори сериозна дупка в държавния бюджет. За това предупреждава депутатът Георги Кадиев в питане до финансовото министерство. По негови изчисления минусът може да стигне до 600 млн. лв., а евентуално по-високо потребление трудно ще го компенсира. Според финансовия анализатор Камен Парушев загубата ще е в рамките на 500 млн. лв. Бюджет 2015 е изготвян на базата на прогноза за средногодишна цена на петрола от 91.6 долара за барел, изтъква Кадиев. В същото време през януари 2015 г. МВФ прогнозира средна цена на петрола за тази година от 57 долара за барел. Тенденцията на спад на цените бе ясна още към момента на окончателното приемане на бюджета.

БГ проклятието – пари да нямаш, кино да искаш, коментира в. „Новинар“

Българското кино било най-зле в сравнение с останалите балкански страни, ама все пак сме щели да се оправим. Така се надява Стефан Командарев. А дано, ама надали. Това последното Айше пък го казала на Али знаете в какъв интимен разговор. И с нашето кино е така. И с игралното, и с документалното. Да не говорим за детското. Сякаш след уж насочения към малчуганите „Цахес” на Анри Кулев, който не пропусна да покаже на киноманите бюста на Касиел Ноа Ашер, нищо друго не се е появявало. Не че салоните преди години не се напълниха заради впечатляващия трейлър на „Дзифт”, показващ циците на Таня Илиева, ама все пак, тъпо е някак си да се разчита само на това. Не за друго, ами не го можем добре. А и за секс и любов в родното кино вече никой не говори. В българските филми обичта винаги идва под формата на шамари, страдание и рев.

А на рибките чип няма ли да сложим, пита се в. „Преса“

Най-после ще настане ред в хаоса с бездомните животни. Администрацията се хвана в ръце и написа (трябва да й се признае) оригинален проект. Според него освен кучетата, също и котките ще бъдат маркирани и надлежно вписани в официалната т.нар. интегрирана информационна система на БАБХ. По този начин ще се знае кой изхвърля своето коте от дома си и предизвиква нарастващо в геометрична прогресия размножаване. На пръв поглед звучи добре. Само се питаме защо на котките има чип, а на рибките няма. А пък и тях човек може да захвърли в Перловската река. По-любопитният въпрос обаче е къде точно ще бъдат вписани номерата на котките? Информационната система е същата, в която се събират данните за стадата едър и дребен добитък. Тя е толкова затлачена и объркана, че е пълен абсурд да поеме и всичките котки, чийто брой само може да се предположи.

Да уволняваш на инат, констатира в. „Дума“

От няколко месеца в България шета поредната дяснопартийна метла и постепенно придобива застрашителни размери. Хиляди се прощават с работата си, за да отстъпят местата си на удобни партийни креатури.
Преди ден вече и благоевградската болница има сменен директор, преди него други бяха наред. И така партийното административно строителство продължава. Без да дава отговор на основния въпрос: този, дето заема поста на уволнения, дали е подходящ за тази работа.
У нас партийната чистка има своята историческа справка, започнаха я партийните предци на здравния министър Петър Москов, уволнил надве-натри благоевградския директор лекар. Държавните и общинските ръководни постове станаха удобен начин за награждаване на "нашите" хора с държавна заплата и премии още от времето на Иван Костов и това остана запазена марка за българската десница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bocho

    1 6 Отговор
    Ако се пуснат в експлоатация тези коли то тогава водата бъдете сигурни , че и тя ще се вдигне и резултата ще е нулев!

    Коментиран от #2, #21

  • 2 PROFESIONALISTA

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "bocho":

    Абе човека ти казва, че се е вдъхновил от капка солена вода върху свещ, демек- колата ще върви с морска вода, каквато има в изобилие.А дано да успее, че да се прочуем, стига да не го очистят междувременно някой камикадзета , изпратени от арабските шейхове...
  • 3 mediator37

    3 2 Отговор
    Още през 1989г. проф. Найденов демонстрира горелка за ТЕЦ- ове, чието гориво е вода на една екологична конференция в НДК, по Татово време още беше.
    Казваше "подпалих водата". В чешмяна вода капва малко присадка, на която казваше "зеленото". Найденов обясняваше, че и коли вървят с тази вода, но понеже развивала висока температура при горенето само на мерцедеси и БМВ двигателите издържали и то София- Пловдив и се скапвали. Колите са били предоставени със знанието и разрешението на бай Тошо. КАто дойде демокрацията този професор го заплашваха, после изгониха от работа, после емигрира, после засекретиха в чужбина разработките му. Иначе война! Световна.
  • 4 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
    ами все пак си припомнете за браун и изобретенията му и не само и тесла е имал кола която се движи с чешмяна вода
  • 5 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
    всичко може само ако го искаме напук на нефтените компаний
  • 6 Бате Цецо

    1 2 Отговор
    Хайде пак поредната сензация и измама
  • 7 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ЩЕ ГО ЛИКВИДИРАТ ЗАВАЛИЯТА

    Коментиран от #11

  • 8 205 GTI

    1 1 Отговор
    Продавай по-бързо патента на някоя голяма компания,че да имаш време да си харчиш парите,защото и цру няма да те намери!
  • 9 аз

    1 1 Отговор
    Да си направи пича такава кола,да си я кара и да си таре,че може да пострада,а не да спечели от откритието.Жив и здрав
  • 10 бизнес бате

    2 1 Отговор
    Да очаква посещение от тимаджиите скоро време, да го питат що им е вземал идеята...... :)
  • 11 петролен шейх

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    и аз съм на същото мнение

    Коментиран от #22

  • 12 pyle

    1 1 Отговор
    Няма лъжа, дано успее да я реализира преди да получи посещение.
  • 13 Гейзо

    1 2 Отговор
    Даже не с вода, а с урина. С 250 мл ще изминава по 1000 км, така че вечер си пием биричка, сутрин пълним Гоуфо и си джиткам до София. Шейховете да го д...т.
  • 14 Бхд БхД

    1 1 Отговор
    Вече кой ли път откриха ,че водата е най-важното в нашия свят и се ползва за всичко даже и за гориво но все някой ни връща към черното злато и кои са те...

    Коментиран от #16

  • 15 Красо Зелето

    1 1 Отговор
    Варненецо, взимай проекта под мишница, и го потапяй в морето, за да не ти дойдат на гости с РПГ-то.
  • 16 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бхд БхД":

    Буахаха не иска да го публикува в интернет, ако стане обществено достояние едва ли вече ще искат да го гърмят.
  • 17 DDJ

    1 1 Отговор
    Май , че преди време един човек от Търново беше направил нещо подобно. Някой знае ли какво стана с него.......
  • 18 Дългия

    1 1 Отговор
    Търновеца е в ЮАР и живее като цар!Там арабите и останалите чалмаци му плащат за да си мълчи.
  • 19 нищо чудно

    1 1 Отговор
    В България има и други като него които пък са завършили техническия университет в София и са го направили,не точно по този метод но са монтирани на коли на свои познати но се броят на пръсти.даваха един от тях по тв-то със скрито лице и гаража му външно по нищо не се различаваше от всички други гаражи в БГ само че вътре беше като лаборатория.Тогава същия пич каза че струва между 900 и 1300 лв да направи така че колата да върви на вода.един от тях даже е направил така трактор който да харчи вода и това в БГ а не в някоя друга страна.Тези хора се крият и ги правят тези екстри на най познатите си щото нямат патент и се страхуват за това какво може да им се случи.свалям им шапка за реализираната им идея.
  • 20 Zizi

    0 1 Отговор
    Не е никак лоша тази идея, но само не се уточнява максимална скорост, мощност, някакви гаранции относно изминатите километри...
  • 21 PIRANHA

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "bocho":

    И как така ще се вдигне цената? Все едно не мога да отида до морето да напълня няколко тона и да си дойда освен с охрана да пазят цялата морска ивица и рибарските лодки та да не би случайно да крадат вода пълен смях
  • 22 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "петролен шейх":

    ЗАВЪРШИЛ СЪМ ХИМИЯ
    И ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ ДУМИТЕ НА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ МИ
    ТОЙ НИ КАЗА ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ДРУГ ЧОВЕК Е ОТКРИЛ КАК ОТ ВОДА ДА ЗАДВИЖИ АВТОМОБИЛ И ГО Е НАПРАВИЛ НО ТОЗИ ЧОВЕК Е ИЗЧЕЗНАЛ ПО ЯСНИ ПРИЧИНИ И ВСИЧКО Е ПРЕКРАТЕНО
    СЪЩО ТАКА Е И С ЧОВЕКА КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ ФОРМУЛАТА ДА ПРАВИ ОТ ЖИВАК ЗЛАТО
    КАЗАЛ Е ДАЙТЕ МИ МОРЕ ОТ ЖИВАК И ЩЕ ВИ ГО ПРЕВЪРНА В ЗЛАТО
    И ТОЙ СЪЩО Е ЛИКВИДИРАН

    Коментиран от #24, #27, #30

  • 23 Боко

    0 3 Отговор
    Язък, че си завършил, но системата не е съвършена. Промъкват се и такива тъ...ри.
  • 24 наивен

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Vasik Atanasova":

    "ЗАВЪРШИЛ СЪМ ХИМИЯ" Алоо, да не си тр....рс? Та се подвизаваш зад женско име, а се прилагаш в мъжки род.
  • 25 gospodinvie122013

    1 1 Отговор
    сега остава да сложат чипове на всички гълъби,папагали,домашни и фермени кокошки,патици и прочие гадини,а бандюгите ще продължават да изчезват по чужбина преди или след като са осъдени.В чужбина им поставят електронни гривни за проследяване или да не напускат определен периметър в населеното място,но тук в Бг съдът не го интересува чуждия опит
  • 26 Българин

    1 1 Отговор
    Преди доста години един дядо Пловдив беше направил тази работа...
    Беше направил 1 шкода 120L ...
    За съжаление не можа да го разласи много бързо се спомина човечеца...
    Така направиха да изглеждат нещата че да си остане просто слух.
  • 27

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Vasik Atanasova":

    И аз оттдавна се чудя що си със женско име бе пич?
  • 28 ANTON ATANASKA

    1 1 Отговор
    УМНИ БЪЛГАРИ СМЕ НИЕ....ХЕ ХЕ
  • 29 Николай Николов

    1 1 Отговор
    Жалко за човечеца че и той ще изчезне както останалите преди него!
  • 30 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Vasik Atanasova":

    Васик да ти кажа и аз един аналогичен случа.

    Асан таман научи магарето да не яде и то взе че умря.

    и още един аналогичан случай.

    Един пич опъна коча и рогите му се изправиха.

    А не е нужно да си химик за да знаеш че водата се използва за получаване на енергия още от дълбоката древност.
  • 31 bocho

    1 1 Отговор
    Мислиш ли , че досега такъв двигател не е измислен!!!Всеки знае ,че докато има залежи на петрол умишлено няма да ги пуснат в експлоатация тези двигатели!Все ще се измисли нещо дамо и само пак да не е безплатно бъди сигурен.Незнам защо сте толкова наивни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове