24 Февруари, 2016 09:20 3 609 8

„Амнести“ разкритикува България

  • българия-
  • критика-
  • амнести интернешънъл-
  • доклад-
  • бежанци-
  • роми-
  • права на човека

България продължава да не разполага с план за интеграция на приетите бежанци

„Амнести“ разкритикува България - 1
Снимка: БТА/ AP

В годишния си доклад международната неправителствена организация „Амнести Интернешънъл“ разкритикува България за отношението към търсещите убежище бежанци.

За 2015 година броят на влезлите имигранти в страната ни през Турция се е увеличил четирикратно. „Амнести“ посочва, че властите са вдигнали ограда, за да насочат потока към граничните пунктове, но въпреки това хора, търсещи закрила, са били връщани от пунктовете.

В доклада за правата на човека се посочва, че афганистанец е починал след рикоширал куршум от предупредителен изстрел на полицай. Българският хелзинкски комитет е изразил тревога от разминаванията между версиите на властите и на свидетелите за случилото се, посочва още „Амнести“.

Въпреки че през юни правителството прие Национална стратегия за миграцията, убежището и интеграцията за периода 2015 - 2020 година, тя не бе последвана от план за действие за прилагането й, подчертават от „Амнести Интернешънъл“.

Неправителствената организация изрази безпокойството си и за условията, при които живеят търсещите убежище – и по-точно по отношение на храната, подслона и достъпа до здравеопазване.

„Амнести“ разкритикува България и заради отношението на властите към ромите. Властите продължиха принудително да гонят ромските общности от обитаваните от тях жилища. Някои са били преместени в неподходящи жилища, а други са останали без покрив, се казва в доклада.

Престъпленията от омраза срещу роми, мюсюлмани, евреи и други етнически и религиозни малцинства продължиха да се третират по-скоро като хулигански актове, вместо да бъдат разглеждани от правосъдието като престъпления от расистка и ксенофобска омраза, се казва още в годишния доклад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    2 0 Отговор
    Ах колко трогателно. Двуличието на тези от Амнести е като институция.
  • 2 ПЕПО

    1 0 Отговор
    От тоя комитет дами ядат х.. . Когато се усетят, че м...лите са неконтролируема сган и законите важат само когато им дават права, ще е много късно за реакция! Тогава ще се молим за новият Хитлер!

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕПО":

    Споко, времето наближава. Не може тази зган да продължава с действията си. Все повече страни от ЕС са против. Циганите и мигрантите са под един и същи знаменател - необразовано племе. Думата интеграция е същата като демокрация. И двете са измислица.
  • 4 Нямат работа

    2 0 Отговор
    Тези очевидно няма с какво да си заслужат харчените пари и се чудят с какви глупотии да занимават обществеността. Малко ми звучат като тъпите, млади германчета, които въпреки че вече бежанците ги оправят по улиците, излизат на някакви протести срещу ограничаването на навлизането им в страната. Не виждам НИКАКВИ ДРУГИ ЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ за такова поведение, освен, че или тези пишлемета изпълняват злия план на някого или са просто вече безвъзмездно лумпенизирани и откъснати от реалния живот. А що се отнася до АМНЕСТИ - СВЕТЪТ СЕ ТРЕСЕ ОТ ГЛАД, НАСИЛИЕ И МИЗЕРИЯ, т. че ако искат да свършат нещо - да не се занимават с нашите нагли м.....ли, ами да се намесят там, където наистина има нужда.
  • 5 Киро

    2 0 Отговор
    Koлкото повече подобни цър..ли, като тия, критикуват, значи нещата се движат в правилна насока!

    Тия амнести-мамнести и те са като нашите "Зелени" - само скимтят глупости, че да си оправдаят съществуването и парите, дето харчат!
  • 6 Наглост

    2 0 Отговор
    Е, какъв план бре амнести??? Ми те само минават от тук и никой от така наречените бежанци не желае да се задържа и остава в БГ. Вие си мислете плановете как ще се ги приберете от тук. Вас чакат, не нас.
  • 7 миседниш накура

    1 0 Отговор
    да ми ядът ХУРА всички неправителствени,антибългарски мразещи България организации и техните служители...това амнести да иде във Франция към протока Ла Манш и да види "добрите" французи в какви найлонови колиби са настанили мързеливите мамуни,осрали и разрушили всичко направено от човека...в нашите центрове са като в палати въпреки че изпотрошиха прозорците и сложиха найлони-то така е свикнало говедото да живее и не разбира от хубаво...всички антибългарски "организации" да бъдат забранени със закон и дейността им да бъде разследвана
  • 8 гадни лешояди

    0 0 Отговор
    Случаите на убити българи от роми са доста повече за миналата година, имаше няколко знакови убийства, за разлика от нито един смъртен случаи на убит ром.
    Тъй, като ние българите винаги се делим и не сме единни винаги ще сме обект на гавра от страна на разни подлоги на чужди интереси.
    Българина е подложен на гонение, от собствената си държава, от малцинствата, от имигрантите, от ЕС, от организации за защита правата на личността.
    За това 4 милиона българин напуснаха България завинаги. България си отива и явно има план за унищожението и, както забелязваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове