29 Юли, 2016 06:30 1 811 6

Рокери искат по-сурови наказания за шофьори, които не пазят мотористите

  • рокери-
  • наказания-
  • шофьори-
  • мотористите

Преглед на печата

Рокери искат по-сурови наказания за шофьори, които не пазят мотористите - 1
Снимка: АП/БТА

Десетки мотористи се събраха пред Съдебната палата в София. Исканията им са за ефективно наказание за шофьорите, които предизвикват катастрофи с мотоциклетисти, пише в. "Труд". Недоволството им е насочено най-вече към гастарбайтерите, които прибирайки се от западна Европа в посока Турция, през последните дни причиниха няколко катастрофи. Семейство мотористи загинаха в района на Драгоман в неделя когато уморен водач заспал на волана. Рокерите поискаха да присъстват в залата, където ще се решава каква да е мярката за неотклонение на причинилия на катастрофата. Според мотористите подобни инциденти има и трябва им да се сложи край. Те смятат, че не е редно хора пътуващи хиляди километри без почивка да стават причина за смъртта на мотористи на пътя.

Докато извергът я изнасилвал, Мария докопала отнякъде нож да се защити

18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора, която е обвинена в умишлено убийство на 62-годишния Богдан Динев, е действала при неизбежна самоотбрана. Това каза пред в. “24 часа” адвокатът на момичето Валентин Димитров. “Докато извергът, аз така го наричам, я насилвал, тя е докопала отнякъде нож и се е опитала да се защити. Преди това той я подмамил да отиде в дома му и заключил вратата на стаята”, продължи Димитров. “Мария не трябваше и толкова време да остане в ареста”, твърди адвокат Димитров.  По думите му Мария е много наивно момиче. Раснала в бедно семейство без баща. Отличничка от Търговската гимназия, това лято започнала работа като сервитьорка в местно заведение, за да помогне финансово на семейството си. Там вероятно се запознала с Богдан Динев, известен в Стара Загора и като Боньо Фаса. Адвокат Валентин Димитров твърди, че “стажът” на Богдан в затвора бил цели 27 години. А той го познава добре, защото се е изправял срещу него и в ролята си на полицай, какъвто бил, преди да напусне системата на МВР и да стане адвокат.

Безработните младежи намаляха с 14500

Безработните млади хора до 29-годишна възраст намаляха с 14500 (над 26%) към края на първото полугодие спрямо същия период на 2015-а съобщиха от Агенцията по заетостта, пише в. "Монитор". Данните са били представени по време на заседание на Координационния съвет за изпълнение и мониторинг на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта 2014-2020 г. Делът на безработните младежи от общия брой регистрирани в бюрата по труда също намалява. През периода януари-юни 2016 г. той е бил 13,2%, спрямо 15.2% за същото шестмесечие на 2015 г. През първото полугодие на тази година средномесечният брой на безработните младежи до 29 г. е бил 40 690.

ГЕРБ назначи контрольори на дружества без конкурс

За непрозрачен начин за назначаване на контрольори на две търговски общински дружества и на няколко лечебни заведения в София алармираха вчера общинските съветници от БСП, пише в. "Дума". Лявата съветничка Милка Христова сигнализира, че над 20 контрольори са избрани без публичен подбор, а на съветниците е предоставен само списък с имена за гласуване. Не е ясно какви са тези хора, нямаме никакви данни за тях, а те имат важната задача да следят финансовите показатели на дружествата, заяви Христова. Тя припомни, че в момента всеки, който има висше образование и 5-годишен стаж в която и да е област, може да стане контрольор.

Попова дарява 300 тома книги на президентството

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че дарява 300 тома книги на библиотеката в президентската институция. Това заяви тя по време на дискусията на в. "Стандарт", дала начало на вота в кампанията "Чудесата на България" в Асеновград. Именно вицепрезидентът даде старт на гласуването, което през тази година ще избира най-добрите атракции в пет категории - съкровища, туристическа атракция, археологически открития, манастири и музеи. Ако няма човешки капитал, този свят ще загине. Затова и духовността и запазване на националната ни идентичност е от изключително значение. Това обяви Попова, обяснявайки жеста си с дарението на книги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    А бибибки не искат ли?
  • 2 бббббб

    0 1 Отговор
    Всички с мотори са нагли до безобразие.Винаги да се прередят и набутат между колите в задръстванията.И никакви правила на изпреварване от ляво - от дясно ,а ако могат и от горе ще те изпреварят .А,ти си длъжен да ги пазиш!!! Да осъдят и Всевишния ,че не ги пази и постоянно отлепват по някой от някое дърво по пътищата. карайки с 200-300км.
  • 3 Johny

    1 0 Отговор
    Мотористите трябва да започнат да се пазят сами, ако те не го правят, няма кой да ги пази.
  • 4 Моторетката

    0 1 Отговор
    Как да опазиш някой, който сам не се пази? Редовно гледам как карат по велоалейте в София. Никакво пазене за тия. Закона за тях е същия. Като искат да се правят на мъже, да си носят последствията. Никой не ги е качил на сила върху мотора и не ги кара да кават с 200 по осевата линия. Няма да се хвърлям по канафките, за да им правя път.
  • 5 Трифонов

    0 0 Отговор
    Абсолютно споделям мнения 1, 2, 3 и 4. Мотористите са участници в движението, управляващи пътни, моторни превозни средства. За тях не са и не би било правилно да се установяват по-различни правила за движение от тези, на които следва да се подчиняват водачите на останалите пътни превозни средства. Ето защо, отговорността за един или друг инцидент, в който участва моторист, следва да се преценява изцяло в зависимост от конкретните нарушения на ЗДвП и ПП на ЗДвП, които всеки от водачите е извършил. Обсоятелството, че поради спецификите на мотора, като превозно средство, неговият водач е по-уязвим при инцидент, в сравнение с водачите на останалите участници в движението, е нещо, с което трябва да се съобразяват предимно мотоциклетистите. Ако те възнамеряват да карат НЕПРЕКЪСНАТО и БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, както всъщност правят, с превишена най-малко два пъти, скорост, да нарушават ВИНАГИ правилата за изпреварване и предимство, а ние просто да сме длъжни да се съобразяваме с това, че като ги блъснем с двутонния си джип, в повечето случаи те умират... да им кажа - не сте познали!!!
  • 6 МАК

    0 0 Отговор
    Хайде за наглите мотористи да важи тази статия а не за шофьорите на коли!много пъти тези ненормалници са ме поставяли във много опасни ситуаций никаква толерантност към тях закона е за всички!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове