5 Август, 2016 17:11 2 653 13

Борисов намекна на Путин за Южен поток

  • борисов-
  • намекна-
  • путин-
  • южен поток-
  • юнкер-
  • бойко борисов
Борисов намекна на Путин за Южен поток - 1

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Руската федерация Владимир Путин обсъдиха създаването на работни групи, които да направят преглед на енергийните проекти между двете страни. Експертите ще обсъдят проблемите и възможностите за тяхното преодоляване при спазване на правилата, валидни за Европейския съюз.

Министър-председателят и президентът проведоха телефонен разговор по инициатива на премиера Борисов ден след получения отговор от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по поставените от българското правителство въпроси, отнасящи се до реализацията на различни енергийни проекти като газоразпределителния център „Балкан”, „Южен поток“, „Бургас-Александруполис”, ядрена енергетика. Премиерът Борисов подчерта, че и към момента на пристанищата в Бургас и Варна се съхраняват тръби, предназначени за изграждане на проекта „Южен поток“.

Бойко Борисов и Владимир Путин изразиха задоволство от обсъжданията и резултатите от сесията на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведена през януари т. г. в София. Те акцентираха на необходимостта от интензифициране на нейната работа, което би допринесло за увеличаване на стокообмена между двете страни, който в последните години не отговаря на потенциала си.

Министър-председателят и президентът обсъдиха и възможностите за увеличаване на туристите, като отбелязаха, че туризмът продължава да играе важна роля в отношенията между двете страни. В рамките на разговора беше посочено, че през 2015 г. България е била посетена от близо половин милион туристи, като президентът Путин е изразил очакване през настоящата година да има значително увеличение на броя им.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Щом БАТ БОЙКО съумя да накара Юнкер да светне като ЗЕЛЕН СВЕТОФАР по въпросите за газа,значи работата с Русия е готова.А на практика това значи че хем евросубсидиите ще си вървят по старому,хем освен "Турски поток" ще има и Руско-български паток "Братушка".С тая разлика,че България вече е "отръбена" и ББ е приготвил лентичката,докато в Турция в момента са заети да търсят "врага с партиен билет"!

    Коментиран от #2

  • 2 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Трябва ли да забравиме противоположното ти мнение лансирано доскоро?

    Коментиран от #4

  • 3 ААА

    1 0 Отговор
    Бойко,Бойко,защо пак се напъваш за този ,поток.Виждаме,че не искаш да го дадеш на турците,но нали ще дойде пак Маккейн, ще те плясне зад врата,ще присвиеш само уши, и потока се утече.
  • 4 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Goro Lafchi":

    Няма никакви противоположни мнения,има НЕРАЗБИРАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ,като един от тях е "винаги с Европа,ако трябва и срещу Русия"!Така че на практика номерът е не да се договориш за нещо с руснаците,а ДА УБЕДИШ ЕВРОПА ЧЕ ТОВА АКО НЕ Е В НЕИН ИНТЕРЕС,ПОНЕ НЕ Й ПРЕЧИ!А иначе как да не държим на Европа,след като от там идват пари по Еврофондове,там работят милион българи,с ЕС ни е основната търговска дейност,от Европа и крадем ако щеш-72000 цигани са на "социал" САМО в Германия!:)

    Коментиран от #7, #8

  • 5 бббббб

    1 0 Отговор
    Айдеее,Тиквата забрави, какво говореше преди и как се правеше на ербап.Сега започна да свири на гайдата на Путин заедно с Ердоган. Сигурно и се е смазал добре отзад .Идват избори трябва да се говори отрано пред електората ,да се прави нещо до изборите дори и без успех.
  • 6 Ник

    2 0 Отговор
    Нищо с намеци няма да стане...
    Вероятно разговорът е бил основно за АЕЦ. Там имаме над 1,2 млрд. лева за оборудване. Вероятно ще ни трябва поне още толкова за пускане в експлоатация. При 30 млрд. консолидиран дълг, означава, че и това ще ни е "преко сили". Тоест пари за "Хъбове" няма, освен в условията на почти 100% чужда собственост.- Това няма как да разрешат ЕС, когато става въпрос за Руснаците.
  • 7 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    "НЕРАЗБИРАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ,като един от тях е "винаги с Европа,ако трябва и срещу Русия"!"...и кой го е рекъл този принцип? Бжежински? Кисинджър? Фройд или Тъгадък Тагъдътков? Трябва ли да се смята за оригинално перефразирането на действителен израз: "Винаги с Германия, никога против Русия"? Опит за плагиатстване, пречупен през призмата на посредствен интелект!
  • 8 Да го тура на катъра

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ей конь Не хаби Интернет пространство бе човек. Наблюдавам те вече няколко месеца и не спирам да се удивлявам на глупостите, които пишеш. Вземи и си намери работа като другите хора - стига стоя пред този компютър. По цял ден и по всички теми може да ти се видят "компетенциите". Наистина ти казвам имаш нужда от някаква работа!

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да го тура на катъра":

    Евала,счупи нагломера:)Това че го даваш "наблюдателен"-добре,но лошото е че не мислиш с кратунката!И защо ТИ наблюдаваш мен,а АЗ тебе- не?При това въпреки че както казваш говоря глупости на които "неспирно се удивляваш"?А вариантите са два-или самият ти си глупак и си падаш безнадеждно по глупости,или пък също не работиш,защото няма как иначе да имаш време за наблюдения.Разликата между нас обаче е доста съществена и се изразява в това че за мен РАБОТЯТ,докато за тебе-ЕДВА ЛИ!Все пък възмутително е че вместо да ми благодариш че не работя и не заемам работното място на някой като тебе,ти си позволяваш да ми даваш безсмислени съвети?!Аре продължавай да наблюдаваш,но не ме занимавай с присъствието си защото сме от много различни кръвни групи.

    Коментиран от #11

  • 10 0815

    1 0 Отговор
    Комсомолче недохранено, оди да рупаш на яслата...
  • 11 Да го тура на катъра

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ти май се приемаш твърде на сериозно!
    Как да ти обясня, че фалша в думите ти си личи от разстояние.
    Няма нужда да се напъваш - виж, там занимавай се с нещо на двора...
    Смажи вратите на 3-ката, ако имаш парички смени и уплътненията по вратите, "ксеноно " погледни да не е заминал, удари една шкурка на ръждата по калниците .... - Ей с такива работи се занимавай . Другото не ти се отдава особено "Работодателю " ...
    Много си смешен - много!
  • 12 Тъпия

    0 0 Отговор
    Кончето е прав . Търговия с всяка държава , ама с правила ,правила на ЕС .Ние сме с нормалните държави вече . Вече Русия не може да ни продава на тройна цена горивата . Монополното положение свършва вече .Пазарната икономика е печеливша . Развитите страни са доказателство , за това вижте фактите .Вижте приятелите на Русия днес ,Башарчо ,Реджеп бей , Сия бау дън , все от азия . Там няма технология ,иновация и пари.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор
    Стига се дърляте с кончето, има си принципи хайвана, ако не ги харесвате, момчето ви показва че има и други принципи, а вие пак не ги харесвате! Ееее, аман, не може да ви се угоди!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове