2 Септември, 2016 20:13 2 791 8

Истерия по нов учебник: Турското съжителство стана робство

  • истерия-
  • учебник-
  • турското съжителство-
  • робство

Появи се първият учебник по история, в който турското съжителство е робство, а Левски е човекът, благодарение на който робите са станали народ, съобщи OFFNews.

Помагалото излезе вчера, казва се Учебник по Родинознание за ученици от 1 до 4 клас, състои се от 65 страници и се разпространява безплатно.

Негов автор е директорът на Регионалния музей в Добрич Костадин Костадинов.

Авторът се е вдъхновил да го напише от сина си, когато е започнал да учи с него от Учебника по Човек и общество, който се явява учебник по история за малките ученици. Тогава той видял, че българската история е изопачена и в учебника липсва българското самосъзнание. Според автора на новото помагало учебниците по история за децата целят дезинтерграция на нацията.

Тогава Костадинов решава да напише учебник, който да е българо-центричен.

„В Учебника по Човек и общество на първа страница пише: „Здравейте, деца в нашата страна“, разказва Костадинов и добавя „Коя е тази страна?“. Думите „България“ и „българин“ се споменавали в сегашния учебник по история за малките на 63 и 64 страница, е пресметнал авторът.

А неговият учебник започва така: „Нашата държава се казва България и в нея живеят българи“.

В неговото помагало по Родинознание пише, че българският народ е 10 милиона души, но 3 милиона живеят в Македония, Турция, Сърбия. Също турското робство е написано като турско робство, а не с думите „турско съжителство“, „османско владичество“ или „съвместно културно проникване“, както е в сегашните учебници.

„А Левски е описан, както Вазов го е описал – като човека, който е помогнал робите да станат народ и като Апостол на Свободата“, обяснява авторът.

А битката за Шипка....тя е описана в половин страница – „4000 българи срещу 40 000 турци, три дни битка и отчаяние, докато не е дошъл руският полк да ги спаси“ - така както е била, с отчаянието, с боя. „В сегашния Учебник по Човек и общество за 4 клас за боя на Шипка има едно изречение“, уточнява Костадинов – „На Шипка са се били румънци, руснаци, турци и българи“. „Какви румънци?“, чуди се авторът.

В неговия учебник има история, малко география и гражданско образование, а именно какви са правата и задълженията на един човек, което сега се учи чак в 11 клас.

„Та до 11 клас, ако не знаеш, че трябва да си изхвърляш боклука, няма как след 11-ти клас да го научиш“, категоричен е Костадинов, който уточнява, че преди 1944 година в България във всички учебници е имало гражданско образование.

Истерия

Новият учебник, който не е признат от Министерство на образованието, обаче набира сила и вече влиза по един или друг начин в образователната система.

Само за два дни, откак е излязъл от печат, родители, директори, учители са поръчали близо 3000 бройки.

Намерението на родителите е да обучават децата си по този учебник вкъщи. Голям интерес към него има от българските училища в чужбина, където категорично искат да учат по него. Вече са отпътували бройки към Лондон, Америка и Ирландия.

Преди да реши да се захване и сам да напише своя труд Костадин Костадинов се е срещнал с трима министри, които са го лъгали, че учебниците ще бъдат променени.

„Ролята на държавата я няма, всичко в българското образование се движи от американския посланик“, категоричен е той и добавя, че родителите са принудени като Паисий и Софроний да пишат тайно българската история, за да стигне до децата им.

И последните два дни писателят Костадин Костадинов цял ден опакова учебници и ги праща в България и по света – безплатно, за да се знае коя е България и каква е нейната история. Тъй като интересът е огромен, той е качил учебника си и в блога си kostadin.eu, в секцията „Книги“, откъдето може да бъде изтеглен безплатно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Еса вече Ердо ще отвори шлюза и сичкото бежанец ше се исипе тука.А на бат Бойко ше му се е.е всичката бойна слава!!!А поговорката "г.з глава затрива" ще бъде допълнена-"а учебник-държава":)

    Коментиран от #7

  • 2 Peshaк

    1 0 Отговор
    Браво!
  • 3 Браво

    1 0 Отговор
    Браво на човека!!! А тия от МОН скоро,ще ги "проникнат културно", ако продължават така!
    Дано държавата не го репресира и унищожи този родолюбец, че такива, които смело да си отстяват българското вече са в Червената книга!
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    "съвместно културно проникване“?!

    Как се казва 69 поза при гейовете:
    "яйца на очи"
  • 5 евала

    0 0 Отговор
    евала
    да го направим министър
  • 6 бббббб

    1 0 Отговор
    Най сетне хубава новина.Сега проличаха предателите от управлението.
  • 7 Да ама не

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    до #1:
    " Нищо не ни прави толкова страхливи и безсъвестни, както желанието да се харесаме на другите хора."
  • 8 Бай Здравко

    0 1 Отговор
    Аз не съм роб , моите деди не са били роби или хайдути.Още нещо ,не са били и комунисти паразити . Просто били трудолюбиви хорица . Тоз който се чувства роб ,нака се кръсти на Робски . Или Спартак . Кво ше кажете за бг чорбаджии? За хаджи Генчо робски ?Зорлем роб ? Това за мен е унизение .Искам да съм роб на Лепа Брена .Роб съм на студена ариана със цаца. А останете със здраве .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове