7 Септември, 2016 09:20 4 879 53

България няма да подкрепи вдигане на санкциите срещу Русия

  • даниел митов-
  • българия-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • украйна-
  • доверие

Русия наруши международните закони, заяви Митов

България няма да подкрепи вдигане на санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА

България няма да подкрепи вдигане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия. Това заяви българският външен министър Даниел Митов в интервю за „Ройтерс“.

Той подчерта, че в Украйна е било нарушено международното право. „Русия безмилостно наруши международните закони. Това не може да остане без последици и единственият мирен инструмент са санкциите“, заяви българският дипломат.

„Докато Минските споразумения не бъдат изпълнени, не мисля, че има условия за облекчаване на санкциите. Точно обратното“, заяви Даниел Митов.

„Ройтерс“ посочва, че България – лоялен съюзник на Русия в комунистическите времена – сега е член на НАТО. Тя е зависима обаче от руските енергийни доставки, а много българи все още имат афинитет към Москва.

„За нас би било добре, ако икономическите отношения се подобрят, но на масата има много по-големи проблеми. Доверието беше загубено и се нуждаем от възстановяване на това доверие – без пропаганда или изкривяване на истината“, заяви Митов.

Българският дипломат заяви също така, че Турция трябва да прилага споразумението с ЕС за реадмисия на бежанците преди да получи безвизов режим за своите граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къдравата Сю

    2 0 Отговор
    Очевидно е, че срещата на Г20 в Китай беше провал (поредният) за Обама. Инструкцията на Държавния департамент, чийто служител се явява Митов (временно изпълняващ длъжността външен министър на България) е за втвърдяване на всички антируски позиции на US-васалите.
  • 2 Срам

    1 0 Отговор
    Вижте кои са външните ни министри последните 15-тина години - Надка, Пасито и Митов. Класически агенти на влияние на една чужда държава. Българоубийци.
  • 3 Въпросче

    2 0 Отговор
    Русия не е страна, а гарант по Минското споразумение - то е между Киев от една страна и ДНР и ЛНР от друга. Такива гаранти са Франция и Германия. Ако то не се изпълнява, защо няма санкции и срещу тези две държави?
  • 4 Кой ще плаща

    3 0 Отговор
    Това келешче знае ли какви са загубите на българския бизнес от тези санкции?

    Коментиран от #52

  • 5 Тошибиян

    1 0 Отговор
    А казват че живков и комунизма избили много невинни хорица хахахах този как е минал между капките не знам
  • 6 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Такива като този национален предател скоро ще ги бесим по дърветата
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пиже инкасаторо

    2 0 Отговор
    Чакайте после на Тиквата хъбчето да се пълни с руски газ. Отрезаха ви руснаците отвсякъде, а вие им продължете санкциите. Колко жалко, че в Русия няма да ядат български ПРАЗ ЛУК.

    Коментиран от #17

  • 14 Круме

    0 3 Отговор
    Достойна позиция на Митов. Това е правилния отговор, представляващ мнението на болшинството българи. Мурзилажа и да реве - това е положението.
  • 15 Шефьор

    0 0 Отговор
    Тоя, е толкова дипломат, колкото аз съм космонавт. Трудно ми е да коментирам глупостта.
  • 16 Наско

    0 3 Отговор
    Митов достоен български министър !!! Колкото и да квичат руските хибридни агенти времето вече е на наша страна ! Русия направи непростима грешка с Украина , като агресивно и демонстративно открадна Крим и нападна източната и част !
  • 17 работник и колхозничка

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пиже инкасаторо":

    Няма никакво значение дали ПРАЗА е Български или не е !Важно е че руснаците ще го поемат!
  • 18 7777777

    2 0 Отговор
    АМЕРИКАНСКО МЕКЕРЕ! ЗА АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕВРАТ В УКРАЙНА НИЩО НЕ КАЗВАШ! И ИМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА КРИМ И НАРОДЪТ ИЗБРА! ТАМ НЕ СЕ КУПУВАТ ИЗБОРИ КАТО ТУКА!
  • 19 обезянко

    0 0 Отговор
    И какво ще направите по въпроса, каскети? Ще разходите малко бастуните, ще си припомните добрите времена в служба на съюза ... и по леглата. Щели да излизат да правят преврат с бастуните и ченетата! Смешни слуги, цял живот лъгани - сега са проводни на същите съветски лъжи. Санкции до откат, до фалит на съветската кочина. Целия свят я чака.
  • 20 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 2 Отговор
    Не знам за какво плачат рашовците но България има ясна външна политика и възможност да я отстоява !

    Който мисли че външният министър на Р .България е "американско мекере и келешче " да отиде и да му го каже лично и дори да защити твърдението си в съдът !

    На изборите се вижда кой каква подкрепа има!!!
  • 21 гост

    1 0 Отговор
    Защо сериозните имена в политиката изключително рядко прибягват до крайни мнения, докато нищо не значещите плюнки винаги са крайни? Може да вземеш позиция и без да се набиваш в шамарите. Много ми напомня неадекватното говорене на президента, да не би да се напъва да е следващият?

    Коментиран от #25

  • 22 Фронто

    0 1 Отговор
    Санкции? Нещо отчасти,нещо малко,нещо като възпитано изказване на несъгласие с грубото прегазване на межд.право!?При възпитан и отговорен съсед може и да рабти.Не и при тези!ЕМБАРГО! До окончателното разкапван на престъпното обазувание,нарекло се _Федерация_!
  • 23 Коко

    0 2 Отговор
    Митов каза това, което поколения ЧЕРВЕНИ ТИКВИЧКИ знаеха, мислеха, искаха, но никога не са се осмелявали да отстояват националния интерес, когато не съвпада с руския и са привеждали главички. Цяло поколение облъчено да слугува безропотно на кремъл, сега се правят на патриоти, революционери, а са прости васали.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    Хайде и към теб? Какъв е "националният интерес" според теб? Да си съсипваме икономиката и държавата, сляпо следвайки чужди директиви? Това вече го правим 27+ години и виж къде сме.
    Давай...слушам..какви са ни интересите? Как ще си оправим икономиката, селското стопанство и как ще си върнем избягалото население? Думай ....

    Коментиран от #30

  • 25 иван вазов

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Тоя не адекватен ,оня не адекватен .... само ти ли си адекватен?

    Коментиран от #27

  • 26 000000

    0 1 Отговор
    1. Селското ни стопанство, БЛААГОДАРЕНИЕ НА ЕС, достига рекордни добиви, модернизира се и за учудване на някои хипнотизатори, задминава рекорди от 80-те години, като обработваемата площ постига абсолютен рекорд. 2. Икономиката бележи ежегодно ръст, благодарение на ИНВЕСТИЦИИТЕ и ДОВЕРИЕТО в европейска България. Високотехнологичната ИТ индустрия е в подем и генерира 2% БВП. 3. Населението избяга на ЗАПАД, а причината можеш да я видиш в огледалото.

    Коментиран от #28, #33, #41

  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "иван вазов":

    Нямам такива претенции! А ти? ... на Вазов чалма ли мислиш да му слагаш или бурка?
  • 28 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "000000":

    хахахаха....
    Да, модернизира се, когато собствеността на 95% от обработваемата площ попадна в ръцете на не повече от 10 човека. Колко хора са заети в селското стопанство? Какви са доходите на тези хора? Каква икономика? Инвестиции в какво? Открити заводи, постоянни работни места, повишена покупателна способност, спестявания?
    ...населението не избяга, а продължава да бяга! Емиграцията е реалното измерение на икономическият растеж. Когато потокът започне да се връща обратно, тогава пропагандата ще се превърне в реалност.

    Коментиран от #31

  • 29 Цанко

    0 0 Отговор
    Звучиш ми като някакъв страничен наблюдател, ни лук ял , ни лук мирисал. Мяташ едни обвинения в пространството, за които точно твоите алчни другари имат основна вина. А, забравих комунист и вина е тема табу. Така е било, така и ще бъде.
  • 30 нено синегалеца

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Къде са 27 ,къде са 45 години? Като се има пред вид че 1944 г. България е била най-мощната държава на Балканите - военно,икономически ...... Били сме два пъти по мощни от Гърция например? За 45 годинки станахме 3 ( три )пъти по-малки от Гърците като икономика защото бяхме васални на руснаците !!!

    Коментиран от #35

  • 31 среднощен ястреб

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Не пиши глупости а виж какво става всеки петък на границата с Гърция! Хората имат пари!!!
  • 32 Шофьор на Ушанка

    1 0 Отговор
    Не разбирам от икономика и политика, обаче виждам що се случи на Черноморието - бетонираха го и всичко се изкупи от руснаци. Банско - същата работа! Сега е много популярно да се напомня за санкциите срещу Русия.
    Е, като са толкова ефективни, защо диктаторска Турция първи им клекнаха и ходиха да се извиняват? Поляците загубиха милиарди селскостопанска продукция, Унгария въобще се обяви против, Словения и Словакия натам отиват, Великобритания вече си вдигна гащите, Гърците си ги знаем, области в Италия открито се противопоставят на санкциите и настояват за тяхната отмяна... Не бе, нали сме в ЕСЪЮЗ?! Е, ТОЯ СЪЮЗ мое ли се разбере първо вътре със себе си и после да пуща лобита и говорители да правят звуков фон пред пролетариата?! Тва да ми ги показвате такива лепкави очилати подлизурковци, дето езика им е изтъркан от лизане на онуй между глутеусите и да ми говори от името на България - е, не е приятно!
    Начи, шефа ми е руснак и ми вика: "Миналата година исках да направя фабрика тука ама с тея санкции доларът така се вдигна, че май ще се откажа и ще направя завод в Русия. Слабата рубла направи всяко начинание евтино!"
    Сега може да си построи ЗАВОД в Русия, а не фабрика в БГ!
    Може и да се гъбарка с мене, обаче много богати руснаци се върнаха в Русия даси правят бизнеса, защото санкциите удариха рублата и сега им е по-евтино да плащат заплатите в рубли и да купуват суровините в Русия, отколкото зад граница! Не знам вие от какво разбирате- обяснете ми защо т

    Коментиран от #43

  • 33 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "000000":

    ...още нещо за селското стопанство:

    Какви култури се отглеждат? Какъв е дялът в селско-стопанската продукция на житните, рапицата, царевицата и слънчогледите? Това са култури с минимално използване на работна ръка. Дори добивите да генерират голям приход, благодарение на големите обработваеми площи и автоматизацията, той не е показателен за нивото на заетост в този отрасъл на икономиката.

    Как са застъпени зеленчуко-производството, овощарството, животновъдството, пчеларство и т.н. ? Това са отраслите, които генерират работна заетост. Които в крайна сметка раздвижват и икономиката, защото средствата се преразпределят към много по-голяма група от хора и в крайна сметка влизат в обръщение.

    Селското стопанство като отрасъл на икономиката е доста обширно понятие. Държавната политика не е насочена към народа, към създаване на условия за заетост, а е насочена основно към едрите земевладелци, за сметка на всички останали.

    И какво като сме с рекордни добиви, рекордна обработваема площ? Каква част от приходите от това влизат в хазната и защо, като сме толкова добре не си строим сами пътищата, а теглим кредити и чакаме помощи?

    ... не драги, селското ни стопанство не е във възход! Именно заради политиката на управляващите след 89-та българското село умря, въпреки рекордните обработваеми площи и добиви.
  • 34 Абв

    0 0 Отговор
    Този е луд!Наложително е да го изпратят на лечение!
  • 35 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "нено синегалеца":

    "За 45 годинки станахме 3 ( три )пъти по-малки от Гърците като икономика"
    - тук нещо много обърка нещата!

    Не за 45 "защото бяхме васални на руснаците ", а за 27 г. защото станахме слуги на запада.

    Направи си справка колко заводи и фабрики са затворени след 44-та. Наличните тогава фабрики не са били затворени, а разширени и модернизирани. Дори само този факт, е показателен.

    Какво стана след 89-та всички знаем.

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Жалка история!
  • 39 smolata

    0 0 Отговор
    Този келеш разбира какво е добро за България, колкото Кофе Н'гобе от южна Африка по прякор неграмотния!!! Жалко само, че всеки втори гол охлюв се води дипломат у нас.
  • 40 нено сенегалеца

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Направи справка колко фабрики ,заводи ,земеделска земя и къщи са откраднати от законните им собственици ! Защо руснаците ни спряха да произвеждаме балканчето ,големия балкан булгар рено....?


    Едно е да кладеш ,друго е да строиш!!!Колко метро направиха комунистите с руската технология от 74 г. до 90?

    Коментиран от #45

  • 41 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "000000":

    Домати,краставици ,зеле ,плодове, от Турция.Картофи,лук,ябълки от Полша.Чесън от Китай.Бадеми от САЩ. Отделно внасяме селско-стопанска продукция от Гърция,Македония,Испания ,и даже Египет. Пилешко месо и яйца пак внос.Свинско месо ,телешко ,салами шунки ,и преработени селск. продукти внос в големите хипер-маркети. Само зърнопроизводството е добре по обективни причини-да не ги изброявам.

    Коментиран от #44

  • 42 Пол

    1 0 Отговор
    Митов, но това е лъжа бе, човече? Откъде знаеш, дали попита цяла България или си твърдиш своята версия? Това според Правото се нарича "изразяване на чуждо мнение, без личното съгласие на волепритежателя му"... Абе тарикат, ти пита ли ни цяла България или се кефиш като предните да говориш от името на всинца ни? Не си бе, брато, не си! Значи трябваше да кажеш - Правителството на Република България няма да подкрепи вдигане на санкзциите срещу Русия! а ти се изцепи от наше име без да си ни питал? Ами че това еп рестъпление по Конституция и се нарича - неправомерно отнемане на правото на свободно изразяване на личното мнение от всеки индивид, гражданин на Република България, бе човек? ти направо си за пандиза, както и всеки такъв тарикат самозабравил се поради идиотизма на системата която сте установили... Не можеш да говориш от името на всички, без да си устно или писменно упълномощен брато! да го знаеш, как е по Закон, нали се правите на законодатели, че да ти го кажа, щото ония мафиотчета в парламента и навред няма да ти го кажат... те са за парици там, не за справедливост. България е съставена от твърде много неща, зад а си я попитал. А котката ми попита ли ?Ми тя не е съгласна бе... абе човек, откъде знаеш, дали ссме против или за? Откъде накъде някакви си политичета си присвоявате престъпнотто деяние да говорите от наше име? Ами това ез а затвор бе! А, що не сте в затвора?
  • 43 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Шофьор на Ушанка":

    Ето ти отговора: Връща се в Россия, защото с падането на рублата, цената на активите пада. тоест? Ако тогава може да построи завода за примерно 60 млн. гущера обърнатов рубли, то с падането на рублата, може да го построи за примерно 40 милиона. Защо? Защото цената на покупателната способност или потребителската кошница в Россия пада в пъти. Дори и да има някакви мижави индексации на цената в работната заплата, то генерално резкият спад прави редица руски стоки така евтини за придобиване, че именнно това е момента да закупиш активи и други. затова руснака си познава там родината, знае че ако при силен долар плаща по примерно 1000 долара на човек заплата, то при ссрива на рублата ще му излезе по 800 или по-малко долара. Затова и като сметне цените на ресурси и стоки в Россия, където примерно стоманата за местният пазар е доста евтина, бензина, разни транспортни услуги и други, той веднага си прави сметката, че ще спечели ако строи там, а не тук. И е прав. Но това Митов няма как да компенсира. Ще дойдат други китайци и други, но ние все обедняваме заради тикви като Митов Гоце Боце и останалата паразитна паплач на постовете. А това не ни топли. Предприемача си прави сметката какво печели. Той е наясно, че цените на стоки и услуги повечето в Россия не са в долари, затова резкият срив на рублата му отваря апетитни сделки и изгодни за него в такъв момент. за нас - СРЕДЕН! ....
  • 44 колхозник

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Да си виждал по татово време домати ,краставици и какъвто и да е не консервиран зеленчук целогодишно на пазара като прошзвеждахме толкова много?

    Коментиран от #47

  • 45 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "нено сенегалеца":

    И колко са, на фона на ново-изградените?
    И още нещо национализирани, а не откраднати. Явно не правиш разликата.

    Окрадени и разсипани бяха след 89.

    Последно и преставам да обръщам внимания на глупостите ти:

    Почти 3 млн. българи избягаха и това не стана за година, две, три пет, с падането на режима. Надали някога ще се върнат - отговори си защо и кой е виновен? Новите или старите господари?
  • 46 Киро

    0 0 Отговор
    Браво на Митов!

    Ушанката си мисли, че каквото и да прави, все ще и се размине, но както и миналия път ще бъде сгъната на фльонга икономически!

    А за поредния трол, дето задал въпрос кой щял а плаща "загубите" на бизнеса от ембаргото с Русия - само да му кажа, че преди да лае глупости по форумите, да се запознае с цифрите, експортът ни към Рашка преди санкциите е почти никакъв, тоест ние почти нищо не сме загубили!
  • 47 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "колхозник":

    А да сравниш качеството можеш ли? И знаеш ли как технологично се поддържа това целогодишно оранжерийно производство?
    Почти не консумирам нищо извън сезона. Тоест зимата предпочитам да не ям домати, защото просто не са домати. Не ям дини, грозде и т.н. сезонни плодове и зеленчуци, и то не защото не съм ял, не съм пробвал, не мога да си ги позволя и т.н. Просто са ми гадни, човек. Какво като ги има, пластмасовите парфюмирани подобия на храна. Друг е въпроса, ако теб те кефят!
    Много се отвлякохме от темата! Sorry!
  • 48 999

    0 0 Отговор
    После като дойдат за пореден път Руснаците в България ще кажем че се държали кофти с нас е ми" Каквото повикало такова се обадило."С тази политическа помия унищожението на прекрасната ни Родина е неизбежно, ние просто нея заслужаваме.
  • 49 работя за него

    0 0 Отговор
    Тоя е женен за американка!!! Има ли нужда повече да коментираме?!? После се чудете защо няма случайни хора за външни министри и защо всички са обвързани с Вашингтон по един или друг начин!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кой ще плаща":

    Дреме му на жилетката,тоя не разчита на заплата от БГ.
  • 53 семи проф

    1 0 Отговор
    Ройтерс- Много Българи имат афинитет към Москва....НЕ МНОГО БЪЛГАРИ А ПО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ......еДНО ОТ ОБЕЩАНИЕТО НА НА ГЕН. РАДЕВ БЕШЕ.........ОТПАДАНЕ НА САНКЦИИ ЗА РУСИЯ И ПО ТЕСНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ И ПАЗАРИ......ЗАТОВА НАРОДА ГО ИЗБРА НА 60%....60% СА ЗА МОСКВА т. е .по голяма част от
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове