11 Септември, 2016 06:30 1 303 2

500 лв. за пушене на детска площадка

  • пушене-
  • детска-
  • площадка

Преглед на печата

500 лв. за пушене на детска площадка - 1
Снимка: Факти.бг

От 300 до 500 лв. глоба за употреба на алкохол и тютюнопушене на предназначените за общо ползване детски и спортни площадки, собственост на Община Варна. Tова предвижда проект за промяна в Наредбата за обществения ред в морския град, съобщи в. "Монитор". Предложението е на управляващото мнозинство и е в синхрон с глобите по Закона за здравето, за които в момента в наредбата няма текст. При повторно нарушение те ще са от 500 до 1000 лв. Глоба от 100 до 300 лв., а при повторно нарушение – до 1000 лв., се предлага и за собствениците на домашни любимци, кото ги разхождат на територията на учебните, детските, здравните заведения. Тя ще важи и за предназначените за общо ползване общински детски и спортни площадки, както и за плажната ивица на триторията на община Варна. Предстои предложението да бъде обсъдено и гласувано от на следващата сесия на Общинския съвет.

Вигенин: Кристалина Георгиева още днес да каже вярно ли е или не, че ще я издигат за ООН

Още днес да има ясен сигнал от Кристалина Георгиева дали е вярно или не, че се подготвя издигането й за кандидат за шеф на ООН. Това призова бившият външен министър Кристиан Вигенин по повод появили се спекулации, че еврокомисарката може да бъде издигната за поста 3 седмици преди окончателното гласуване вместо номинираната в момента Ирина Бокова, пише в. "24 часа". Надявам се това да са спекулации, защото да се издига в този момент втора кандидатура, при това с партиен привкус, показва много объркано поведение във външната ни политика, каза Вигенин. И призова вместо това да се впрегнат всички усилия на дипломацията ни да се обедини Източна Европа зад нашата кандидатура. И правителството да впрегне усилия в подкрепа на Бокова, вместо да издига Георгиева.

Варненец задържан за участие в престъпен заговор в САЩ

Варненският окръжен съд определи 44-годишният К. Николов от Варна да бъде задържан под стража за срок от 60 дни, за да се осигури присъствието му в предстоящо производство по екстрадиция в САЩ. Това съобщи пресслужбата на съда, пише в. "Труд". На 8 септември Съдът на Западен окръг на Пенсилвания (САЩ) издава заповед за арест на Николов въз основа на проведено разследване на специален агент на ФБР. Николов се издирва за извършени банкова измама, заговор за измама, неоторизиран достъп в защитени компютри и престъпен заговор в Щатите. Те представляват престъпления по местното законодателство, наказуеми с „лишаване от свобода“ за различен срок, кореспондират и с престъпления, посочени в българския Наказателен кодекс.

Въвеждат данъчни промени със задна дата

Промени в Закона за корпоративното подоходно облагане във връзка с т.нар. данък "уикенд" бяха приети на второ четене в четвъртък от депутатите в бюджетната комисия в парламента, пише в. "Дума". Фирмите ще могат да избират дали да плащат 10 на сто върху доходите на служителите в натура или да ги облагат по стандартния начин - с данъци и осигуровки. Депутатите решиха текстовете да влязат в сила със задна дата от 1 януари 2016 година. Личното ползване на служебни автомобили ще става, като се доказва с пътни листове или ще се приема служебното разпределение 50 на 50, обясни председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Манолова с дискусия за промените в Семейния кодекс

Мая Манолова организира обществена дискусия на тема „Гарантират ли се правата на децата с промените в Семейния кодекс". Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана, цитирани от в. "Стандарт". За първи път институцията на омбудсмана дава широка трибуна и възможност за обсъждане на всички гледни точки по най-новите изменения в Семейния кодекс, подготвени от министерствата на труда и социалната политика и на правосъдието, които реформират системата за осиновяванията, припознаването, споделената родителска отговорност, настойничество и попечителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Да са го хванали като е бил при тях.От къде на къде ще го издирват у нас.Техните престъпници дори да ги хванат в чужда държава нямат право да ги съдят защото били американски граждани,пък искат другите да бъдат съдени.Не са ли много важни.Пука ми,че ги били ограбили,те ограбват целия свят,тях кога ще си съдят??????
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Вигенин ще излезе прав,че ГЕРБ вече съвсем се оплетоха,кого да изберат за председател на ООН,кого за президент ,те станаха като великия комбинатор Остап Бендер .Пък и има една поговорка ,че две дини не се носят под една мишница,ама изглежда и нея не са чували ,но пък може да се мислят за ,,оня"азърбайжанец дето можел да носи по една диня под мишниците си и един българин на оная си работа който носи и той по една диня под мишниците .си ,и една на оная си работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове