Last news in Fakti

16 Септември, 2016 19:05, обновена 16 Септември, 2016 21:41 2 173 4

Завърши протестът в Овча купел срещу бежанците

  • бежанци-
  • овча купел-
  • протест
Завърши протестът в Овча купел срещу бежанците - 1

Няколко десетки души са се събрали на днешния протест срещу общежитието за бежанци в Овча купел, предаде репортер на Факти.бг. Той завърши малко след 21 часа.

Протестиращите носеха знамена и се държаха спокойно. Те признаха, че не са жители на квартала, но подкрепят исканията на живеещите в Овча купел. Протестът беше организиран от НФСБ, Атака и ВМРО.

И след обявения начален час на протеста обаче продължаваха да пристигат симпатизанти на групи от по 20-30 човека, предимно млади хора.

Евродепутатът Ангел Джамбазки и общински съветници от ВМРО бяха на събитието. Тук бе и Петър Низамов, който бе задържан преди време, защото връзвал със свински опашки бежанци. Той обясни, че хората го призовали да дойде, за да се справят с мигрантите.

След края на събитието младежи с трибагреници си направиха снимки за спомен. Протестиращите обаче продължават да стоят, въпреки че протестът официално приключи. На протестния митинг бе и депутатката от "Атака" Магдалена Ташева. 

Полиция е разположена и пред входа на Дома за бежанци, така че няма почти никаква възможност за досег между протестиращите и мигрантите.

От Столичната полиция информират, че не са регистрирани инциденти или груби нарушения на обществения ред по време на днешните протестни действия  в София.

 С цел недопускане на провокации и нарушения СДВР предприе мерки за охрана и гарантиране на сигурността. Засилено бе полицейското присъствие в района, в охраната се включиха и служители на Дирекция „Жандармерия“, съобщиха от МВР. 

На протеста присъстваха и местни жители, като повечето от тях негодуват заради това, че от години в квартала има напрежение от присъствието на бежанците.

Подкрепям го, защото преди време живях тука, бивш военен съм и заради тях се изместих на квартира. Правят проблеми - пушат, пият, хвърлят, за по-сериозно нещо не съм чул, обясни за "Хоризонт" един от хората, живеещи в "Овча купел".

МВР изгради контролно-пропускателни пунктове в столичния квартал "Овча купел", за да бъдат избегнати провокации по време на днешния протест срещу бежанците.

В охраната на протеста довечера бяха включени още конна полиция и водометни машини.

Проверките за оръжие, алкохол и наркотици имаше в целия град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    Бяха поне хиляда, лъжци!
  • 2 аре стига

    1 1 Отговор
    "Няколко десетки души" тоя репортер на факти да не е бил на някоя спирка на градски транспорт то там има повече хора по това време !?
    Спрете да омаловажавате и неглижирате проблема ! Тези имигранти са проблем и тепърва, ще стават още по-голям. Просто не трябва да са там и това е. Да се построят приемни пунктове около границата от затворен тип и там да се проверяват отсейват и връщат. Който толкова го иска Меркел да и се праща, а останалите от където са дошли. Ние нямаме неужда от нов генотип и празатиращи елементи...имаме такива достатъчно. На границите да се минава само през пунктовете. Никой няма право да минава, където си иска. Значи нас могат да ни джобят по летищата, като последните изпаданали престъпници, да ни искат документи, дори като минаваме границата с Гърция, а тия да си минават от където си искат, както си искат и когато си искат без документи без нищо !!!
    Сега е още топло, ще дойде зимата и ще се овълчат, като бездомните кучета и ще започнат да хапят. Ако някой си прави илюзията, че няма да се случи много се лъже.
    Така че господа журняля спрете да неглижирате нещата и ги кажете в истинските им размери. Нищо че министърката на мвр разправя, че сме били "длъжни" !? Нищо не сме длъжни, когато насреща ни имам непризнаващи нищо "елементи"!
  • 3 Carfen

    1 1 Отговор
    Днес към 15.30ч шофирах в Овча купел по Монтевидео към НБУ. Пред мен караха 6 патрулки, а където започва паважа имаше 2 автобуса(Чавдари от старите) с полицаи. Минах по ул. Любляна и Народно хоро и буквално през 50-100 метра имаше по 2-3 полицаи. Отделно в целия квартал на всяка уличка имаше по една патрулка.

    И накрая протест организиран от НФСБ, Атака и ВМРО само с няколко десетки протестиращи! Че то само свитата на Болен е по-многобройна :) Явно някой вместо протестиращите е броил чакащите на едната спирка на НБУ...
  • 4 Videlka

    0 0 Отговор
    Ами Овча Купел е квартал с лоша инфраструктура,трамвай чакат 20 години,ремонт на Монтевидео от 4 -та районна болница до ул.Боряна - 10 години.Обрасло е с тръни и бурени по Монтевидео.Какво пък толкова,че живеят мигранти.На никого не пречат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове