Last news in Fakti

16 Септември, 2016 22:16 1 367 20

Президентът: Не се срамувам от нищо

  • плевнелиев-
  • шенген-
  • ес-
  • бежанци
Президентът: Не се срамувам от нищо - 1

Не се срамувам, че ме обявиха за личност на годината на Балканите, как да се срамувам, че президентите на Германия, Австрия, Италия и други ми връчиха най-големите награди, как да се срамувам, че назначих 2 успешни служебни правителства, че направих магистрала "Тракия". Така президентът Росен Плевнелиев отговори на въпрос на водещия на "Панорама" Бойко Василев как реагира на атаките от БСП, че мандатът му е провален.

Нека г-жа Нинова (Корнелия Нинова - председател на БСП) постигне моите успехи, каза Плевнелиев. По-рано в интервюто той заяви, че ще разкрие тайна - България е играла решаваща роля при повдигането на идеята за подписване на споразумението на ЕС с Турция, каза държавният глава.

Той заяви, че в момента в Европа едновременно протичат 11 кризи - това не се е случвало никога след Втората световна война. Една от тях обаче според Плевнелиев може да се реши много бързо - тази в Шенгенското споразумение, която заради кризата с мигрантите, някои държави суспендирали с едно политическо решение. Тя може да се реши - Шенген е мечтата на 500 млн. европейци да пътуват свободно, каза Плевнелиев.

Разбира се, че България е господар на собствената си съдба, но зависи от всеки един от нас да не допуснем Европа да бъде върната обратно във времето на Берлинския конгрес, когато едни велики сили си играеха със съдбата на малките, на онези в периферията и на слабите.

ЕС трябва да може да контролира своите граници. Една от функциите на държавността е да контролира своите граници. Абсолютно недопустимо е за всички нас, и ние го потвърдихме и на срещата на 10-те президенти в Пловдив и в София в последните два дни, че е абсолютно недопустимо огромни групи хора абсолютно неконтролируемо да преминават през външните граници на Европейския съюз. Това по никакъв начин не решава големите страхове на гражданите днес, свързани с тероризъм, със сигурност и с миграционната криза. Така че ЕС ще се изправи пред тези предизвикателства с общи и устойчиви решения. Ще повишим контрола по границите всички заедно; ще направим така, че да заздравим европейските институции за кризисен мениджмънт; ще направим така, че да има общоевропейско решение, валидно за всички нас; правила и формула за редистрибутиране на бежанци, защото това трябва да го има, смята Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    0 2 Отговор
    Не е за вярване, че доживях да имаме свестен президент, след двата мандата на Гоце се бях отчаял :-)

    Коментиран от #4, #10

  • 2 позор

    0 0 Отговор
    ние се срамуваме от теб!
  • 3 Carfen

    2 0 Отговор
    Сега вече знам кого да споменвам, когато карам в дясната лента по "новата" част на магистрала Тракия...
  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "тони":

    Свестен президент?
    Толкова изкуствено, нескопосано, неадекватно и празнодумно човече, ти наричаш свестен?
    Човеко, искрено те съжалявам за твоята заблуденост!
    Нямам нищо лично срещу Плевнелиев, но институцията президент, изисква спазването на протокол, норми и мъжкарско поведение. А този мишок никой не го е карал на сила да се кандидатира и е срам и позор да не спазва етикета и да крие жена си. Срам и позор е да е главнокомандващ, а да циври като п@тка за загинали французи - как ще праща на фронта млади български момчета (не дай си Боже)!
    Срам и позор е да взема страна при кризата в Украйна, защото дори Германия не си го позволи!
    Срам и позор е да си позволява да си измисля думи на Левски срещу Русия, които никога не са изричани от Апостола!
    Срам и позор е да позволява пускане на снимки от САЩ, които се представят, че са от България!
    И т.н. и т.н. все "свестни" постъпки!
    Той е един от строителните олигарси у нас, който си начеса егото да стане президент!!!
  • 5 фило

    1 0 Отговор
    "По-лесно е да се справите с нечистата си съвест, отколкото с опетнената си репутация."
    Фридрих Ницше
  • 6 Реалист

    1 0 Отговор
    Много успешни издънки, няма спор. Дбелоок прдажник. Мен ме е срам от малоумните изказвания на този нагъл мухльо. Построил магистала Тракия? Надей, че ще обидиш другите строители. Още по ме е срам за слепите, глухите и заблудените които си дават гласа и ги избират подобни нехранимайковци.
  • 7 Уууууу

    2 0 Отговор
    Хайде сега и Магарето на Борисов построило магистрала Тракия, ...Да няма две Магистрали ,,Тракия"
  • 8 Фурнаджийска лопата

    2 0 Отговор
    Както винаги нагъл. . .
    - По- голямата част от населението не го одобрява, а той не се срамувал. Едва 7% смятат че той е пригоден за втори мандат.
    - Тоест 93% смятат, че Плевнелиев не става, но пък той е горд със себе си :-)
  • 9 Картър

    2 0 Отговор
    Безсрамник!!!
  • 10 Де юре

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "тони":

    Боже каква радост, каква еуфория! Едва доживял да види такъв президент! Абе вас краварските подлоги с какво ви друсат?
  • 11 лепна

    1 0 Отговор
    Чехльо си направи Селфи-БАФ!
    Радвай се народе - имаме Тиква и Чехъл след като разкарахме Съсела и неговата продажна ДПСарска банда! Защо ли така се получава?! Гласуваш за БСП, а получаваш ДПС???! После Съсела го съдят, разследват, наказват...
    Чехъла не се срамува понеже Тиквата добрува!
    Яката акция преди ритника, дето го чака!
    Аре после да каже някой, че не сме ТОЛЕРАНТЕН народ, че не сме ги вкарали в учебниците като Чаушеску!!!...
  • 12 Радостния

    0 0 Отговор
    Радостен съм че вече няма да ни бъдеш президент защото както написах ти беше президент с малка буква,каква магистрала ти си построил бе американска подлого, построи я България,мишке ти даже не можеш да говориш като мъж а мячеш като п@тка,малко ли пари открадна с Прокопиев и други олигарси,Изчезниииииииииии
  • 13 Българин

    0 0 Отговор
    И тази година ли този дуп.давец ще ни мънка под носа си за Нова година?
  • 14 дасда

    1 0 Отговор
    А трябва господин президент... Колкото и да не ви се вярва народа хич не ви харесва... Ако не вярвате кандидатирайте се за втори мандат и ще разберете дали трябва да се срамувате... Не е почтено един президент на държава, която си има многобройни проблеми да оправя световната политика смешно е. И да правите такива изказвания за Русия. Нито към Русия нито към САЩ имам нещо. Просто е смешно... Аз лично ще ви запомня само с няколко изказвания срещу България. И с това, че потъпкахте правото ми на референдум... Неможе народа да иска 6 въпроса вие да махате 3... Какво значи противоконституционни. Значи независимо от всичко ние никога няма да гласуваме електронно. Ние никога няма да имаме парламент по малък. Независимо, че намалява населението. Не може да се променяме така ли да разбираме. Живеем в идеалната страна и не трябва да се променя нищо... Не господин президент ТРЯБВА промяна... На вас не ви пука за нас... За по ниската класа... Най-малко от гледна точка на присъствието на депутатите... Ами те винаги са по-малко от 120 ... Само 1 път като ги изберат са 240 около... От гледна точка на заплати не е редно да им се плащат пък да не работят... Не знам за вас г-н Президент, но МЕНЕ МЕ Е СРАМ ОТ ВАС... И КАКТО ДОЙДОХТЕ ТАКА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНО..........
  • 15 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 1 Отговор
    Това е човека влязъл в голямата политика с пари а не за пари ! И точно поради тая причина той можа да си позволи да казва това което мисли и което е правилно за България а не да прави поклони пред путин ердоган.... и да стои на здрава про -европейска позиция ! Най успешния и адекватен Президент на България!

    Всички българи ти благодарим за успешния мандат ..... а руските подлоги си ги знаем !!!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Как се чувстваш, като глас в пустиня?

    Коментиран от #17

  • 17 т79б

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Д'Мин":

    Ти как се чувстваш като пишеш под десет никнейма?
  • 18 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ей, как не те е срам да говориш от името на българския народ?
  • 19 Де юре

    1 0 Отговор
    Мен пък ме е срам!
  • 20 Пухльо

    1 0 Отговор
    Пухльо е кръстоска в характерите между .утка и мухльо. Тогава от къде на къде ще има пухльото СРАМ? Аз не мога да се наричам българин когато президент на страната ми е . . . . . . .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове